MPLee no jasny, u rocniho ditete to je fakt rozdil. Ale treba Karja ma mladsi stejne starou jak Tonda, no:) tak proto me to asi trklo. Ad parky bez masa....mozna by mu mohly chutnat sojovy!!!
Takhle mu kupuju Alpro kakao, protoze ma tretinu cukru oproti ochucenejm mlikum a Granku....
Vše o těhotenství a dětech
711990 samozřejmě!
711990 my jsme si delali legraci, ze fakt, ze ten nas malej odmitac masa ji parky, je dukaz, ze v nich zadny maso neni.
Karja krtek má rok a třičtvrtě a pořád mu dělám mixovane prikrmy ![]()
Pečivo, nějaké druhy ovoce a zeleniny, šunku sýr atd je ochotný běžně rozkousat, ale jakmile je to uvařené jídlo, tak musí mít konzistenci rozmixovane šlichty, jinak to dáví a nejí. Ale nesmí to být zase moc vodove, protože polívky a to ani ani čistý vývar nebo krém taky jíst odmita.
Jako říkám si že na maturiťák asi nebudu muset přijít mu to tam rozmačkat vidličkou, ale dost bych ocenila kdyby ten zlom přišel i dříve.
Sairon u staršího to taky trvalo dlouho, hodně dlouho jedl tu rozmačkanou konzistenci, kousky být mohly, ale jen takové, co šly rovnou spolknout. Nezvládal ani jabko, vrcholem byl rohlík a banán. Pak se to najednou zlomilo, během pár dní.
Ale tak to se nedá nic dělat, když mu ty kousky nějak nejedou. To co jsem napsala byl uplně jinej případ a přišlo mi to hrozně divný, protože já jsem si vždycky myslela, že ty skleničky jsou prostě tak pro ty batolata, ne že se tim krmí téměř školkové dítě:-D.
999 moje mala (23m) miluje kimchi. Poprve ochutnala uz nekdy v lete, ja ho jedla a ona se ho porad dozadovala. Tak jsem ji trosku dala, cekala jsem, ze udela fuj a vyplivne ho a bude klid... A ono ne, chtela jeste ![]()
Karja ja na zacatku lecby nakoupila plno sklenicek hami, ze, kdyz nebudu uplne funkcni na vareni, tak bude mit mala aspon teple vyvazene jidlo... A ona mi to odmitla jist. Ona uz ji jen nase jidlo, na cokoliv mixovaneho kasle. Nakonec jsem sklenicky jedla po chemoskach ja, zatimco ona se krmila s tatinkem treba pizzou ![]()
A ted po tech dvou prispevkach pod sebou vypadam jako uplne nekompetentni matka, co nezvládne normalne nakrmit batole
ale prisaham, ze normalne denne varim a jidelnicek ma mala pestrý a zdravy ![]()
Zuzuli Ty jo, tak to je super :-). Velká gurmánka.
Zuzuli mě děti taky se přestaly jíst skleničky hned jak přešly na naší stravu. A nic s nima už nehlo.
Zuzuli haha, to je klasika. Myslím že naprostá většina z nás tady denně vaří, děti krmí normálním domácím jídlem, necpe je uzeninama a sladkostma a smaženým. Ale někdy se to tak sejde. (ehm, třeba na parfu srazu, kam jsem s sebou nevzala svačinu a v tom hipsterskym stánku měli samý kimchi burgery a salát z černý čočky, takže jsem synovi koupila hranolky s kečupem
)
My jsme dítě drželi dlouho zkrátka, párek měl poprvé asi ve 4 letech, sladkosti úplně minimálně. Ale pak přišly babičky s lipánkama a kinder čokoládkama...
Ale jak píše myslím Karja někde výše, přijde mi v pořádku, když se to nějak jasně rozliší. Domů tohle nekupujeme, není to zdravé, škodí to zubům, není to vhodné pro děti, bylo by ti z toho špatně... Ale zároveň z toho neděláme vědu a na návštěvě, na oslavě, na výletě mu klidně dovolíme i něco, co běžně nejíme.
continuity já myslím, že kdybych je vytáhla teď, tak se sesypou a budou je chtít
Je pravda, že staršímu jsem mu je spíš přestala dávat já, než že by je nechtěl. Vozila jsem je teda akorát na dovolenou.
Zuzuli tak kimchi je zdravé, ne?
Já jako malá takhle chodila ujídat čerstvou cibuli, máma si taky myslela, že mě bude pálit, nebo později citrón. No a mladší dělá to samé, zřejmě má po mě nejen podobu.
Evaeva citron ma u nas taky uspech. A nejoblibenejsi piti male je earl grey
K veceri se ted nacpala cockovym salatem s balsamikem, olivovym olejem, rajcatky a peprem. Je to proste moje dite, ma stejne chute. U nas dodnes v rodine koluje historka o tom, jak me moji rodice vzali na pate narozeniny do nove otevrene cinske restaurace a ja si tam jidlo polevala jejich chilli omackou, ktera pry byla moc paliva i na meho tatu, a spokojene to jedla.
Zuzuli
já myslím, že Earl Grey nebo kafe by si mladší taky dal, ale nechci mu to dovolit kvůli kofeinu. On teda u některých věcí už akceptuje, že je to jen pro dospělé, asi teda jen u nápojů.
žluťásek No prostě že to není beznou součástí jídelníčku;-). Ale dcera se teď dívá na nějakej miminovskej kanál o rodině, a z toho je hrozně chytrá a drží se toho možná víc než mých rad, takže už akceptuje to předcházení bolení bříška, že sladké není dobré na zoubky, všechno odtamtud zná:-D.
Evaeva ja kvuli ni koupila ahmad bez kofeinu
a v kavarne jsem si musela zacit kupovat treba chai latte misto kafe, protoze mi neprojde ji nedat napit. Memu brachovi dneska vypila jeho jogurtove smoothie s repou a zazvorem od hollandie. Dal ji ochutnat, ona mu vzala cely kelimek a uz mu nenechala. Musi proste ochutnat vsechno a napoje pro dospele rozhodne netoleruje. Porad musim opakovat muzi, ze pred ni nesmi jist a pit nic, o co neni ochotny se ni podelit nebo by to jist nemela ![]()
Přitom to je porad takovy drobek, blizi se ji druhe narozeniny a ma devet a pul kila. Ona proste hodne ochutnava, ale jinak ji jak vrabec.
Sairon na maturitaku uz mu to rozmacka nejaka jina, mozna ho i nakrmi ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí