Evaeva A to je přesně to, co nevadí :-). Karja by si přidala do seznamu: to se jí, když jsme na horách :-).
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva No jako jedna moje kamarádka dávala dítěti příkrmy do 2,5 let! Normální vařené jídlo vlastně mělo sporadicky, tak z 85-90procent obědy a večeře příkrmy, kupovala teda nějaké ty hotovky v plastových krabičkach. To si vůbec neumím představit, že bych vlastně teď podávala malymaly by mi asi tak desetkrát řekla to její ,,dopdele,dopdele,,
Kde jsou ty časy, kdy naši kluci nejedli hranolky, protože jim nechutnaly.
999 No jako my mimo domov máme úplně jiná pravidla:-D jako i jim koupím sušenku nebo džus, ale doma držím pravidlo, že to prostě doma nemáme no. Smůla. Musej jíst po obědě jako ňamku třeba rajčata, chudáci!
Karja syn jedl zeleninu na páře a dušené nesolené maso, kousky teda, do dvou let, večeřel kaši snad do dvou a půl. O víkendu obědval s námi, ale naše večeře nechtěl, ani chleba. Mladší chtěl to naše hned, jak se naučil kousat![]()
999 jo, vždyť já to tak beru, taky už to nejsou žádná mimina a problém s váhou mají možná tak opačný.
Karja Ty jsi prostě talent, ty bys měla vychovávat těch dětí víc :-).
Evaeva No podle mě ale vařené dětské jidlo a kupované dětské jidlo je ve dvou letech dost podstatnej rozdíl:-D Jakoby nemyslím třeba anj nutričně, ale chuti, vůní, vzhledem, strukturou.
brrr no, tohle u nás padlo teď![]()
999 No já teda rozhodně ne. Mě jako doma ignoruje i ta kočka, nikdo vůbec nikdo ze mě nemá ani trochu respektu nebo úcty! Už i ta kočičí mrcha si skáče po lince a po stole, už ani ne tajne, alr vyzývave na mě čumí, protože ví, kdo je tady slabej.
Karja jo, to souhlasím. Já příkrmy kupovala vždycky jen někam ven nebo když nechtěli to moje. Ale v roce a tři čtvrtě na dovolené syn ještě jedl skleničky
Problém byl ve stejném věku s mladším, protože ten už je nechtěl, ale náš chleba se sýrem taky ne.
999 Jen min solim, ale palive ma naopak velky uspech. Takovy gulas miluje
. Jine jidlo je nepruchozi, uz chce jidlo i do talire jako my. Jinak si presune moji porci.
Evaeva Aha, no moje děti chtěly hned to nase jídlo. Malamala ta byla fakt extrémta třeba už v 9 měsících, tak já jsem ji to naše jídlo vařila, že jsem to v nějaké fázi rozdělila a pokračovala zvlášť. Měla jsem treba takové malé zapékací keramicke misky asi na fondany nebo co a když jsem pekla králíka tak tam měla nesolenou verzi králíka se zeleninou a tak. Jako omáčka samozřejmě nesla, ale nějaká ta pečená masa, rizota a všechny polévky ano.
Jos Já to poprvé viděla u těch malých Indů. Dávali si curry, jakoby se nechumelilo :-).
Karja mladší to neuměl kousat, jinak by si možná taky dal. Myslím, že dostával aspoň něco do ruky.
999 Verim, ze indicka varianta je uplne jiny level
.
Karja Ja jen min solim, ale nejakou sul tam davam. Mne spis vadi ty sladkosti. Nebo ne sladkosti, ze by syn chtel cokoladu. Ale vsechno musi byt necim ochucene, aspon ovocem. Vodu pije konecne, ale perlivou
. No a muz vecne hresi vecmi jako jitrnice, takze to uz kluk taky samozrejme zna. Vzdycky se snazim treba o lososa se zeleninoo na masle a mistr vybere hrach a ostentativne zbytek odstrci, nasleduje hysterak a dostane spagety ![]()
Potrefenáhusa 999 No dcera už jiné jídlo taky nechce. Akceptuje že já mám k snídani jiný jogurt než ona a nebo že jí sama a já nemám nic. Jinak teda miluje pho, to mi vždycky vyžere všechno maso a většinu nudlí
Jako cukr neřeším, muž sladké nemusí, maximálně domácí kolác o víkendu a já si dám občas kousek (ehm tabulku) čokolády když ona spí. Takže zmrzlinu na dovolené nebo sladkou snídani jí klidně dám, když to jíme i my. Co s náma nejí je smažené (které ale doma nedělám vůbec a v restauraci si ho dáme vyjímečně) a saláty, protože ty ještě většinou nechce a nezvládá. Občas jí teda kupované hotovku dám, ale kupuju takové ty lepší od BabyBio, Goodgout, Fruchtbar - už to i vypadá jako normální jídlo s normální konzistencí většinou. A mám v šuplíku zásobu hotových omáček a k tomu pak dodělám maso a těstoviny, kuskus nebo quinou, když nestíhám nebo je mi zle. Jak se mi teď každou chvíli zvedne žaludek, tak to pomůže a dost jsem si oblíbila horovou quinou od bonduele v plechovce. Ale jinak spuhlasím, že už více méně jí to co my. Podle mě je neudržitelný dloihodobě krmit dítě diametrálně jinak než zbytek rodiny.
711990 ony snad vadí kromě soli dusitany v těch uzeninách. Malá teda miluje sýry, takže nám šunku na chleba schovávám pod sýr a jí dávám jen ten
A nebo kupuju v delmartu kousky pečených kuřecích nebo krůtích prsou. A teď na víkend na horách máme opékat buřty, tak jsem koupila nějaké bez dusitanů a kašlu na to. Jako občas od někoho kousek dostane a neřeším to, ale nedávám jí to. Známí ale klidně nechali roční dítě jíst wasabi lays, hranolky a klobásu s majonézou nebo tlačenku a pít kolu. A dítě taky žije, i když mě už to přijde moc.
Garfie Matka roku, no ![]()
Mohučanka jsem moc ráda, že už jste doma! Tak ať malá zůstane spolupracující i nadále! Kafe mi taky nechutná, občas se donutím a vypiju ho, abych vydržela bez odpoledního šlofíka. Dceři bohužel vadilo kafe a krevety. Jinak teda maso nezvládnu pozřít v jiné formě něz jsou ty nugety, lovečák a nebo velké grilované krevety
Lovečák ani nugety normálně nejím...
MPLee no jako ja to vsechno samozrejme vim, ale teprv ted mi to nejak secvaklo
sunku nabizm, obcas si ji da, obcas ne...jako on je taky rozdil, ze Tondovi je vic, ji treba i hranolky, cca od tech 2 let, od lonskyho leta. Ale nema to denne. Kdyz na dovoleny mel hranolky treti den v kuse, uz to odmital
Ty parky by teda asi denne i chtel:D
711990 no jako víš co, já to zatím řeším protože malé je čerstvě rok... Za rok už mi podle mě bude jedno, co jí. Hlavně že bude klid a ticho
Ne jako u 2 letého bych to neřešila. Navíc určitě kupujete kvalitní uzeniny ne podivné šunky s 35% masa a gumové párky bez něj ![]()
Evaeva aahhahahahaha tak to uz sem klidnejsi z toho parku, ten je ta kvalitni! mrk mrk![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí