Karja Tak nás partizan nepovie nikomu nič!
Vše o těhotenství a dětech
MaeGandal Pinot Noir Evaeva a ostatnim dekuju za tipy. Tappi syna vubec nezaujal, ale fakt ani trochu, pohadky o autech taky ne. Krtek byl dobry, ale to bylo jeste v dobe, kdy byl maly. Ted je to docela tezke. Zkusim jeste neco od autora Cendy, a Kvak a Zblunk je taky na seznamu. Nosime to z knihovny po kilech, ale malokdy si necha neco precist. On to cteni mozna nepotrebuje, umi relaxovat u jinych cinnosti, ale prijde mi to skoda, no.
GatitaMy teď už docela dlouho opakovaně čteme Včelí medvídky, ale to jsou opravdu krátké příběhy, tak jich na dobrou noc dáváme víc. Já mám trochu opačný problém, dcera by vydržela poslouchat mnohem dýl, než já vydržím číst, jenomže dokud se čte, tak zásadně neusne.
Gatita naseho syna zminene knizky pro deti vubec nebavily. Zacal komiksy, Dogman, Ctyrlistek, Anca a Pepik, Hilda, hlavne tam musela byt nejaka legrace. Pak presel na Denik bajecneho kamarada, Denik poseroutky, Denik minecraftaka (je mu 7, ale cteme to tak od 6), bavila ho Spravna petka apod. (cetli jsme segre a on poslouchal), hlavne nic pro prtata :))
DruI syn teď taky pořád chce číst, ale spíš encyklopedie. Pro tuto činnost byl jako ten lepší určený tatínek. Takže zatímco se malý před spaním dívá 15 minut na televizi, oni si 15 minut čtou encyklopedie. Pak následuje ještě klasické čtení pohádek/příběhů před spaním. Včera se dožadoval čtení ještě před snídaní, to byl teda trošku odpálkován
Jinak Kahouna mám moc ráda, ještě máme něco o medvědech (normálních), to je podobné těm včelím medvídkům a nejoblíbenější jsou ty pohádky o mašinkách, ty fakt doporučuju, ty už vydrží poslouchat i mladší.
Gatita teď mě napadá, co Kosprd a Telecí? To je krátký příběh, legrační a řekla bych, že spíš pro starší než můj syn, tak pro ty předškoláky.
Evaeva Kosprd a Telecí byli u nás velmi oblíbení.
brrr syn to podle mě zatím úplně nepochopil, ale i tak jsme to četli několikrát. Zas to vytáhnu za rok![]()
Gatita podle mě je na to už velký.
Co třeba Naštěstí ( ne)máme mléko od Gaimana?
https://www.databazeknih.cz/knihy/nastesti-ne-mame-mleko-265339
Gatita další myslím,že by už mohl Škyťáka - upozorňují, že knihy jsou mnohem lepší než ten podivný seriál.
Tady je výhoda, že když ho to chytne, máte vystaráno na déle.
Karja prosím tě, mně jednou chytil dceru úplně cizí pan, když vběhla do silnice, a ještě se mi omlouval, že zrovna jelo auto
řvala jsem na ni tak, že si to pamatuje dodneška, a to jí nebyly ani 3. Občas na to na té křižovatce vzpomíná, zatímco já bych raději zapomněla ![]()
Lamicka dogmana trochu ctem, to je tak jeho styl humoru;) brrr kosprda jsme vlastne taky cetli, ale on to jen trpne poslouchal, aby mi udelal radost. Lamicka to je prave ten problem, ze on uz je na ty detske knizky pro nejmensi velky, uz ho to proste nezajima, ale treba zrovna tu spravnou petku jeste nepobira, nepamatuje si postavy - vzdyt tam mas pet jmen:))- a jak se to cte na pokracovani, tak zapomene, o cem to bylo minule. Nevim, jestli to je v 6 letech normalni, ale mame to tak. Ja si teda taky nic dlouho nepamatuju
, ale behem cteni se aspon dobre bavim![]()
continuity neznam, dekuju!
Edit- ja se ctenim syna nijak neopruzuju, jen mi to prijde pred spanim takove hezke. Ale kdyz mu dam vybrat, co chce cist, skoncime u navodu od lega, ktere mlcky prohlizime. To jsem pak v limbu uz u polozky c.4.
Gatita návod k legu ![]()
Gatita Hm, návod z lega ... Naši kluci se v předškolním věku dívali na youtube na skládání lega (nejdřiv zaběry na krabici ze všech stran, pak pomalé obřadné otvírání pytlíčků, pak vzniká stavba a nakonec je opět zabraná ze všech stran).
brrr furt lepší lego než rozbalování kindervajíček! ![]()
continuity To je fakt, ale ty kindervajíčka tě pak příjdou levněji ![]()
Gatita možná bude spíš typ na ty encyklopedie. Návod k legu je super ![]()
Zase rýma
to už snad není možný
Starsi by vydrzela poslouchat pohadky hodiny, ale mala se po chvili zacne nudit a vymysli jak segru co nejvic nastvat
starsi vzdycky mami, pohadku a uz taha z knihovny neco. Miluje dobrodruzstvi s myskami, to je jeste po brachovi. Z komiksu mame nekolik velkych knih ctyrlistku, barbanka, a ted nedavno vytahla Ostrov pokladu. Jsou ji 4 roky takze jsem musela eliminovat pocet kleteb a nadavek. A Cesta kolem sveta za 80 dni ze stejne serie ji teda nebavila. Zato uz vytahla Vikingy, a to jsou taky dobre krutarny, ta je zas jeste po me. Pred spanim stridame Martinkovu citanku, Larousse encyklopedie, Pohadky o zviratkach od Svojtky (ty maji krasne ilustrace) a velke obrazkove knihy. Vetsinou se s malou stihnou pohadat, ci pohadkou se zacne. A kdyz ctu hodne odpoledne, tak nemam problem vecer rict ze uz stacilo...
rasaNori starší teď poslouchal děti z Bullerbynu, možná že i u vás by měly úspěch
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí