Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline stes
9301 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 18:31

Lilly_Ku pro příště i pro jine...čipky. Ibalgin, paralen a na predpis indometacin. Žádný boleni zaludku a o šetrnost toho ani nemluvě. 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 18:41

Karja zázvorové kurkuma latté mi zní jako něco, z čeho budu dávit, ale normální výluh z čerstvého zázvoru mi funguje na prohřátí skvěle. Asi první věc, na které se s tvým sambem shodneme.

(Korektor mi přepsal sambem na samcem. )

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 19:11

Kokoska Tak ten modafen fakt zkusím! Jako já se snažím taky vždycky pořádně stonat, ale když je venku hezky sluníčko a třeba před tím byly nemocné nebo doma holky, tak je chci aspoň na hodinku vzít na zahradu nebo tak. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 19:11

stes no ten mechanismus poskozeni strevni sliznice je u ibalginu (resp nsaid jako takovych) jiny, nez ze by primo skodila ta tableta v zaludku, tomu se cipkem nijak nevyhnes 

Offline stes
9301 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 19:12

Pinot Noir tak to se nevylucuje, ne

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 19:14

Pinot Noir ještě delaj vanilku (neznám) a z červený řepy a to je opravdu ohavny, má takovou tu hliněnou pachuť. 
jinak je to horky mliko s kořením, no 

ten klasickej zazvorovej dryjak je na ty začínající nemoce super, ale leckoho z toho bolí žaludek 

Offline stes
9301 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 19:14

viktorka_od splavu no to asi ne, ale vim ze kamaradka po dlouhodobém uzivani ibalginu skoncila na jipce s prasklym vredem a cipky ji doporucili

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 19:17

Karja já se zeptám možná úplně blbě, ale když bydlíte v jednom domě s rodičema, se zahradou, oni by je nemohli vzít na hodinu ven nebo jen hlídat na zahradě, když ti není dobře?

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 19:27

žluťásek No velkamala s nima moc nevydrží. Ale maloumalou si děda bere ven hodně, to jo, ale neni vždycky doma a neřeší to tu starší, která se vždycky sekne. Ale predevsim moji mámu je hrozně nepříjemne o něco žádat, nedělám to, takže třeba ji i nerada říkám, jestli by nemohla holkám uvařit, když mi není dobre. Ona to udělá, ale je to prostě nepříjemný, tak si to nechávám na nejnutnější případy. 

Offline stes
9301 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 19:29

Karja blba situace toto teda. Tak at se Ti brzo lip. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 19:30

stes Jo, o nic nejde, dvakrát se vyspím a cajk;-). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2022 20:00

Potrefenáhusa Pinot Noir to mlíko bych taky nedala, zázvorový čaj je super.

Ibalgin pomůže, ale kvůli procházce bych se nepřemáhalaSamotné je na zahradě nechat nemůžeš? Nebo to nechtějí? Karja 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 20:15

tina je, tomu já vůbec nerozumím. Kód na zásilkovnu? (Pardon, kdyztak se odeberu do blbych  dotazů.)

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 20:24

Mohučanka poslala jsem ti SZ :)

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 20:28

stes to nevím, co jí řekli na JIP, ale je jedno v jaké formě se Ibalgin bere. Dávat ho někomu se žaludečním vředem je teda mimo můj pochop.

To poškození sliznice se stane tím, že Ibalgin znižuje tvorbu látek, které jednak spolupůsobí pri bolesti a zánětu, ale zároveň chrání žaludeční sliznici. Je úplně jedno, jak si ho vezmeš, ten efekt je v podstatě stejný. 

Dá se tomu trochu předejít kombinaci s omeprazolem, který zas snižuje tvorbu té žaludeční kyseliny. 

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 20:31

Evaeva ale ono to není zazvorovy mliko, je to mliko s kurkumou a toho zázvoru susenyho je tam jen spetka, já to běžně nepiju na chuť, ale na zahřátí je to fakt skvělý 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 20:32
Reakce na Lilly_Ku:

continuity jezis no ibalgin, ted po operaci jsem brala trikrat denne, po dvou tydnech jsem mela uplne znicenej zaludek a davala jsem prednost bolesti kolene pred zaludecnima krecema :D

​Ty blaho, oni ti dali Ibalgin? Muž si teda pichá clexane a dostal Metamizol.

I když po návratu z nemocnice nepotreboval jedinou tabletku. Právě se trochu bojím, jak ho nic nebolí, že si tam něco omylem utrhne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2022 20:34

Potrefenáhusa já teplý mlíko můžu akorát v kafi/horké čokoládě, za to nemůže zázvor. Asi nějaký blok z dětství či co, jak to olíznu, zvedá se mi žaludek. Neochutnávám, ani když ohřívám dětem.

Offline stes
9301 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 20:38

continuity nedali ji ho na vřed,  ktery ji prasknul, ale rekli, ze v případě bolesti, ne bricha!, ale napr. zad, zubů  a v pripade nejvyssi nouze. Nechtela jsem se rozepisovat dopodrobna.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 11. dubna 2022 20:43

stes to ale fakt není, vemte si raději čípek a je po problému. Při pravidelném užívání si vyrobiš úplně stejný problém. 

Jsou léky od bolesti, které žaludek nepoškozují, třeba i ten paralen. Komu účinkuje, je určitě k zaludku šetrnější.