Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 07:37

Prosim vás, kdo máte doma robotické vysavače- s kterým jste spokojeni? Máme plochu cca 60m2, dřevěná podlaha a pěnová podložka pro dítě. Koberce nemáme. Chci ho na každodenní zametení bordelu, ideálně v čase, co jsme z bytu pryč. Nechci funkci mopu, ale potřebuju nějaký s inteligentní navigací, aby se v aplikaci dalo nastavit kam nemá jezdit (třeba že se nemá snažit dneska jezdit pod gauč, nebo pod stůl, případně že v části obýváku je duplo vlak a ať se vyhne... 

Měla jsem narozeniny, dostala jsem roombu. Fakt dlouho chci robo vysavač, ale toto je starý model a ty zóny nastavit nejdou. Takže se večer 15 minut motal mezi židlema pod kuchyňským stolem a 10 minut pod gaučem, do kuchyně nedojel... A já těhotná fakt nechci den co den zvedat 8 těžkých dřevěných židlí nad hlavu  No samozřejmě muž je zklamaný, já jsem zklamaná, výborná nálada. A přitom taková blbost

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 07:38

Evaeva Pinot Noir prave!!!

plus já ji rozumím i beze slov, buzerovat mě zvládá celkem plnohodnotně jen posunkama a ukazovanim 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2022 07:43

MPLee my máme roombu, ale starou, ta zóny neumí. Ale ta tvoje by mohla umět virtuální zeď, to jsou takové bedničky, které se mezi sebou spojí signálem a vymezí, kam nejezdit. Naše to neumí, protože mi to přišlo zbytečné, ale jiné deset let staré to umí.

Jinak židle zkus jen odsunout do prostoru, jestli máte místo.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 07:43

MPLee a nemate k ni ty majacky? Já to omezuju tím 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2022 07:44

Pinot Noir jojo, matka je inventář, skříň taky neříká

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 07:58

MPLee mame Electrolux, ale zidle zvedam, nebo aspon jednu jo, jinak se tam mota taky. Ale omezeni zony funguje v appce dobre, ale mivaj problemy se serverem. Ale muzu ho doporucit, jsme spokojeny, poustime ho i nekolikrat denne.

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 08:03

MPLee My mame xiaomi S5 (myslim, nebo S6, ale spis tu hloupejsi petku) a umi vsechno, co bys potrebovala. Je k nemu aplikace v telefonu, kde se da nastavit jak trvale, co chces vynechat, tak pri kazdem vysavani nastavenim zon se da snadno vynechat jakekoli misto pro to konkretni vysavani. U nas vysava cca 70 m2 drevenych podlah a dlazby, detskou podlozku zvedam, ale hlavne proto, ze elektrizuje, takze ji vysavac stejne nevysaje dobre. Vysava cca 1m2 za 1 minutu. Jsem s nim fakt spokojena, vezme dobre i vlasy a psi chlupy (mame jorksira). Je vysoky cca 10 cm, takze vjede i pod vetsinu nabytku (treba co mame doma z Ikey, rantl kuchynske linky a tak).

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 08:04

Myrtila aaaa, to mi připomíná, jak máme tu brutálně krivou podlahu v kuchyni, tak roomba pod linku někde vjede, ale většinou už nevyjede ven...

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 08:37

dzizisketa chápu, že tě to mrzí, ale můžeš to zkusit obrátit ve svůj prospěch. Lepší než kojit za obřího řevu Maminkaaaaaaa! Chci těěě! 

Jak to jinak jde? U nás je naprosto zásadní docházka starší do školky, opět musím vyjádřit svůj obdiv všem, kteří mají doma kojence a batole...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 08:41

MPLee mame tiez xiaomi a ako pise Myrtila v appke si nastavis co ma a nema vysavat podla potreby. Detsku podlozku vacsinou zdviham ale to preto, ze je bordel aj pod nou, tak ju vytrepem a dam na tu chvilu na postel. Ale aj karimatku povysava v pohode. Jediny problem mu robi nas koberec, lebo ma na krajoch copanky a do tych sa obcas zamota.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2022 08:49

Mohučanka ta školka je ale zase náročnější na organizaci dne, všechno má pro a proti. Moje děti byly hodně režimový a když si vezmu, že by se ten jejich režim neshodoval se školkou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2022 08:51

Potrefenáhusa roomba pod linkou Mně štve náš gauč. Kupovali jsme ho ještě před vysavačem a dětmi a je v tak blbé výšce od země, že dětské krámy se tam zakutálí, ale vysavač nezajede.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 08:57

Evaeva aha, to máš asi pravdu, to mě vůbec nenapadlo. Já s sebou první dceru tahala všude jako kotě a na její náladu nebo spánek to nemělo vůbec žádný vliv. Druhá se zatím zdá být ze stejného těsta

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 09:06

Potrefenáhusa Evaeva ty virtuální zeď nemáme, ale právě nevím, jestli do ní investovat. Potřebovala bych asi 4 stanice - prostor pod stolem, 2 pod gač (gauč do L) a to je dalších 4,5tis. Tak jestli spíš nezkusit prodat Roombu a nekoupit nějaký, co to umí sám od sebe

711990 Myrtila a ostatní - moc děkuju. Já podložku zvedat nechci denně, protože na jedné částečně stojí gauč a na druhé tězký konferenční stolek. Že to vysaje hůř ne mi jedno, jen aby to na ní umělo vyjet. Nejvíc bordelu bývá pod dětskou židlí, v kuchyni a kolem kočárku. Pod stolem mi taky stačí vysalt trmeba 2x týdně A to si ty židle zvednu, ale nechci to dělat každý den. 

Právě váhám, zda ten co jsem dostala prodat a koupit uplně jiný, nebo zda dokoupit drahé zdi a doufat, že si zvyknu. Muže už jsem ranila tak jako tak, mrzí ho že mě nepotěšil, ale vysavač bohužel nejde vrátit

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 09:17
Reakce na Evaeva:

Mohučanka ta školka je ale zase náročnější na organizaci dne, všechno má pro a proti. Moje děti byly hodně režimový a když si vezmu, že by se ten jejich režim neshodoval se školkou.

​Jo, Ríša nakonec zůstal o rok déle doma a zjistila jsem, že mi to nakonec vyhovuje, nic nemuset. I teď, když jim je pět a skoro tři se ten režim někdy těžko slaďuje. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 09:26

MPLee my mame doma roomba model stary viac ako 10 rokov a boli k tomu 2 majacky na vytvorenie virtualnej steny. Momentalne je uz par rokov schovany kvoli synovi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2022 09:29

Pinot Noir Mohučanka u nás už je to teď v pohodě, s tím, že ráno vodí muž. Ale ještě před rokem musel být malý ve dvanáct na obědě a když si vezmu, jak teď starší nesnáší spaní ve školce. Šlo by to, holt by tam musel spát chtě nechtě, no.

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 09:35

MPLee Já bych asi v rámci svého duševního klidu koupila novej vysavač. Ty majáčky na virtuální zdi jsou další krám, kterej pak musíš umisťovat a přendavat, protože nepředpokládám, že bys je mohla s dětma mít na daném místě pořád.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 09:43

DruI no právě. Já se k té variantě přikláním taky, navíc se pak fakt dostanu na cenu 15000 a víc, za to už můžu mít lepší vysavač. Mrzí mě, že nemám z dárku radost, ale prostě to nefunguje tak, jak bych potřebovala. Největší smůla je, že nejde vrátit - to bych měla vyřešeno hned. Takto musím řešit prodej přes bazar s bude to akorát opruz. No a hlavně musím vybrat nový a to pořádně, protože na něj pak nemůžu říct půl slova

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 09:46

Potrefenáhusa Jj u nás vydrží velkamala a malamala tam musím být s ní, ale je to záležitost třeba půl hodiny. Na mobily a tablety ještě nejsou vůbec, to neumí ovládat moc a tak. Většinou se u toho porvou, musely by to být dva identické tablety se stejným programem;-)