Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44759 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 19:27

Pinot Noir Nebo i bojacnych zároveň. Prostě normalní, nebo spíš na každým dítěti si něco vysledujes a podpořiš nějakou teorii, když chceš. 

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 19:42

Tak jsem ucila malyho chlapecka velikonocni koledu. Vysledek je : "Hody hody doprovody, pindik ti da vajicko"

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 19:47

Pinot Noir to musi byt strasne s tym jedlom, pamatam si ako jednu dobu Artur nechcel jest nic len dva druhy cestovin a ovocie a chrumky a aj tak som bola z toho nervozna a to oproti tvojmu jedol pestro. Nedavno som inak tiez narazila na informacie ohladne deti, ktore nechcu jest nove druhy potravin, pisali tam, ze je treba skusat im ich davat v roznych formach (polievka, omacka, varene/pecene) a tiez ze obcas zabera davat v roznych tvaroch. Ale myslim, ze si uz asi skusila vsetko. Ja by som mozno len vytrvala v tom, ze by som mu skusila vzdy ponuknut okrem toho co je aj dalsie veci. Na osobitny tanierik - pokial mu to nevadi. A u nas teda dost frci hranie sa na to, ze my chce to jeho jedlo zjest, napichneme na vidlicku, drzime pred nim a obzerame sa (artur obcas krici aha jastrab) a on tonsusto medzi tym ukradne. To teda robime so zeleninou, tu moc nechce. Ale s tvojou situaciou sa to neda porovnavat, oproti Viktorovi nas jedava fakt pestro.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 19:50

Karja jj v Olomouci, Hodonine a Liberci:) a statnice presne za mesic...tak uvidime!

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 19:50

To musí být děsný, děsný! Vůbec si nedokážu představit rozsah toho zoufalství, já byla na nervy, když syn v roce nejedl tři týdny nic (2 potraviny a k tomu se teda kojil). A to jsem racionálně věděla, že krátkodobě je to jedno, stejně mě to frustrovalo. Ten příměr k výměně za ledvinu nebude velká nadsázka.

My máme termín na tu ergoterapii a napadlo mě, jestli ji taky nechcete zkusit (je mi jasný, že psycholog a neurolog je přednější). Poslouchala jsem rozhovor s ergoterapeutkou a mluvila o víc důvodech, proč některé děti nejí a že jim dokážou často pomoct,. možná by to stálo za to.

Offline Karja
44759 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 19:52

711990 A to ses tam na ně jezdila koukat? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2022 19:57

Pinot Noir to chování v ordinaci mi přijde naprosto normální. Mladšího vyvede z míry i nová učitelka na cvičení, nikdy se tam nehrne k balónkům v krabici a podobně. A není jediný. Byl tam už xkrát, ale na začátku je vždycky takový rozpačitý.

Ta další vyšetření jsou asi dobrý nápad, akorát k tomu psychologovi asi bude těžké se dostat. Ale zrovna tam by ti mohli říct, jestli se chová v běžných mezích.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 19:58

Karjaja byla jen v Olomouci, zbytek zdokumentovali sami v ty zoo. Sledovaly se vzdycky dve krmeni, pri jednom dostali to co obvykle a v druhym dostali cely ovoce a zeleninu a meli se toho spis bat. Ve skutecnosti po tom chnapli jak divy, ani nemrkli

Offline Karja
44759 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 20:01

711990 :-D ono možná ty zoo opice jsou už celý zdegenerovaný. To si můžeš dát na tu postgraduální práci nebo jak se tomu říká. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 20:03

Karja hele ted si presne vystihla to, co sem napsala do zaveru! Sou zdegenerovany a chce to dalsi vyzkum(a ten teda rozhodne ja delat nebudu)

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 20:40

711990 cele moje studium se mi vedle tveho opiciho projektu jevi jako neskonale nudne

Offline letfenixa
10905 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 20:41

Pinot Noir priznám sa, že na vašu návštevu u Tlaskala som čakala, že čo sa dozvies,  aj keď som čakala, že asi nič moc bodaj by ten neurológ alebo psychológ pomohol. A správanie v ordinácii,  akože takto sa spravajucich deti museli vidieť už milión

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 20:46

letfenixa no on i říkal, že určitou formou neofobie trpí v tomto věku minimálně polovina dětí, takže jo, určitě to už viděli

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 20:52

Len na tu ergoterapii jsem před chvílí narazila, když jsem začala koukat na ty psychology a ano, zkusila bych to ráda, ale je toho najednou hodně, teda aspoň na mě, slabší kus. Musím to vzít postupně, máme nějaké neodkladné věci i se starším synem a taky předání věcí v práci a za dva týdny nástup do nové práce... No, jdu si otevřít víno. To bude první krok.

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. dubna 2022 20:52

Pinot Noir Asi si to malokdo umime predstavit, ale ten rozpis jidelnicku zni od tech odborniku az jako cerny humor a provokace.
Dulezite budou odbery. Jaky bude mit mineralogram, krevni obraz, bilkoviny...Ze skoly si pamatuju, ze nam rikali o diteti, co nekolik let jedlo jen jeden druh parku. Treba od dvou let do sesti a ze mu nic neschazelo. No tim te asi neuklidnim, ale uz je to blizsi nez sklenicky.

Offline letfenixa
10905 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 20:52

Boli sme dnes na veľkonočných dielnickach- najskôr maľovanie vajíčok horúcim voskom,  pani skonstatovala,  že ako syn krásne dlho vydrží a je trpezlivý,  viac ako dievča toto porovnávanie medzi pohlaviami mi ide na nervy. Potom sme boli pliesť korbac,  pán sa syna stále niečo pytal,  vydržal a nič neprezradil. A nakoniec navliekal goralky na drot,  to vlastne robil prvýkrát,  tak som rada, že mu to išlo. 

A poobede zahradka,  konečne. 

Ale ešte stále nie som fit.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 20:56

Pinot Noir ach jo, dufala som, ze na nieco pridu, ja tu tie miestne pribehy mam ako detektivku a netrpezlivo vzdy cakam na (pozitivne) novinky. A vypadlo mi toto vlakno zo sledovania

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 21:02

Mrakoplas tak přišli na ten autismus, že jo. Jako tušila jsem to, psala jsem to tu, ale od doktora je to takové ... definitivní, no. Přiznám se, že to na mě začíná doléhat. Potíže s jídlem by sice rázem měly vysvětlení, ale autismus, to jako nechceš, no. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 21:07

A k tej reči - starsi hovoril velmi skoro, vela ale rozpraval hrozne zle, od styroch rokov chodime na logopediu, zlepsuje sa to (trochu flakame cvicenie v poslednej dobe). Pri treningu uz vacsinu veci povie spravne ale pri beznom hovore si nedava pozor. On mal tych problémov viacero, vsetky sykavky, L a V. R sa paradoxne naucil sam aj ked v niektorych slovach mu nejde (napriklad Brno). Este stale som ho neobjednala na tu diagnostiku do poradne, ale ak mam pravdu a ma adhd, tak toto rychle, neustale a nespravne rozpravanie sa uvadza ako jeden z priznakov. No a trénovanie  je vzdy velky boj, pozornost neudrzi ani minutu, k tomu ta hyperaktivita, takze bud pritom skace po posteli a aked ho uzemnim, tak musi aspon rukami buchat do postele, cokolvek, aby mal aspon nejaky pohyb. Ale je sikovny a uci sa aj napriek tomu dost rychlo (podla logopedicky). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2022 21:07

Pinot Noir pořád je to odborník na jídlo, psala si, že ty autistické rysy nachází akorát v tom chování ohledně jídla. Počkej na další vyšetření. I když chápu, že je to šok, když ti to říká i někdo jiný než pár lidí na parfu.