Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 12:59

Evaeva jo, před nástupem do školy určitě, ale to je za rok a půl. Upřímně ani se mi teď nechce chodit s kojencem na logopedii To dítě by pořád jedlo!! 

V souvislosti s kojencem...domnívala jsem se, že záležitosti kojení a uspávání jsem si s babičkami vyjasnila při prvním dítěti, ale ono to teď po pěti letech nastalo znova! Takže dítě se po koupání musí položit do postýlky a tam musí samo usnout, a kojit se musí po 3,5 hodinách, ne častěji, protože to by miminko dostalo katar. Já jdu cestou nejmenšího odporu, takže si to poslechnu a dělám si to po svém, ale je to únavné...

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 13:09

Mohučanka ano je to normalni. Cim driv pujdete, tim driv bude lip mluvit. Vetsina deti chodi v 6, protoze je tam poslou od zapisu do skoly nebo predskolni poradkyne. Pokud to neumi, muzou po nem u zapisu chtit, abyste meli potvrzeni, ze chodi na logo.Pinot Noir to nemusi byt pravda. Svaly jazyka je tez treba procvicovat a naopak by mohl chodit dyl.Navic se to muze naucit spatne a to se pak odnaucuje mnohem hur. A proc chodis jen ty a jeden chlapec, protoze na to ostatni rodice kaslou.

Vse vyse uvedene mam od dvou logopedek, ktere navstevovaly moje dcery. Obe kvuli R a jedne pak nasli dalsi vady. Mladsi zacala chodit driv a trvalo to kratsi dobu. 

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 13:10

Mohučanka jo, to je nejlepší, i když teda fakt tezky 

mne tu tchyně jednou na návštěvě kojení stopovala na hodinkách, vůbec nechapu proč, já vzdycky kojila, dokud mělo dite zájem nebo nevytuhlo, to byly časy

a přesně: Doufám, ze ji dáváte do postýlky a ona tam sama usne! (Doplněno popisem, jak muž jako mimino jen řval a řval a vůbec nespal

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 13:14

Pinot Noir a nedoporučila vám něco pro Viktora? Já už po ty pozdní chůzi začínám malinko vysilovat s pozdnim nástupem řeči, navíc jsem se teď někde docetla, ze děti, které začnou mluvit pozdejc, komolej dyl, ale tohle martyrium podstupovala sestrenice housatka a před třetima narozeninama bylo prakticky nemožný se někam dostat (teď ji je 5 a když se nesoustredi, není ji skoro rozumět, na logopedii chodej od těch 3)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2022 13:21

Mohučanka jo to chápu, s tím kojencem. Když se nás včera na ORL ptali jestli jako jdeme na tu kontrolu po půl roce (to bylo před dvěma a půl lety), tak jsem řekla, že to jsem akorát porodila a pak přišel kovidAsi bych nečekala déle než do září, pravděpodobně to nebude otázka pár návštěv a když se ty chyby zafixují, hůř se odstraňují.

Offline Karja
44757 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 13:23

Potrefenáhusa Hele a seš si jistá? Malamala začala chodit třeba v 16 měsících ale to jako tak pár kroků, nic moc. Byla pozdní chodec, tak od těch 18 ji to začalo jit. Ani moc nemluvila oproti velký malý, ta po roce znala úplně všehny zvířata jak dělaj a takovýhle věci. Ta menší v roce a půl dělala čiči a bu. A teď v cajku, všechno dohnala, najednou ve 2 letech hrozně velkej skok, teď ve 2 a čtvrt umí i dost pěkné věty. Samozřejmě některý věci ji nerozumím, to se zeptám překladatelky velkymaly. Ono to může být dost skokový.  

Offline Karja
44757 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 13:29

Potrefenáhusa Jo, jen doplnim, že ona umí nejen pěkné věty, ale ona umí i imitovat:-D. V takhle nízkém věku. Včera jsem ji koupila kapky do očí, tak aby je chtěla, tak jsem ji jako říkala jak jsou to její kapky a že Kája je nemůže...tak si je všude nosila. A pak mi cestou do školky říká ,,Hmm to jsou moje kapky, Káji kapky nejsou, Kája bude brečet a říkat,, a teď tak jako úplně stáhla obličej, koutky pusy dolů, změnila v takovej plactivej hlas a říká ,,eeee já chci taky kapky,,. :-D:-D A už si i mluví takovy ty řeči při hraní panáčků jakože se baví dvě panenky, tati já chci mlíko, jojo udělám udělám... A přitom do dvou let to byl takovej jelimanek. 

Já bych těm pozdním chodcům věřila:-D 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 13:30

Karja tak to se jdu stydet do kouta, Tonda fakt takhle nemluvi a to co rika, mu nikdo nerozumi

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 13:32

Candance aha, taky díky! 

Offline Karja
44757 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 13:34

711990 No ale to jako každé dítě umi něco jiného! Ona taky velkamala dost mluvít, tak ji to asi nutí. Ony si spolu hrajou a ona ji furt diriguje, neustále vlastně mluví. Holkám to mluvení jde, zas jim nejdou jiné věci. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2022 13:44

Karja u nás to bylo s mluvením i chůzí stejné, ale u obou. Teď (2,5) nejen, že nádherně mluví, ale teď začal schválně mluvit špatně, komolit slova. To mi přijde teda blbý, ale dělá to schválně, no.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2022 13:46

711990 synovec do tří let říkal fakt pár slo, věty typu máma bác byl vrchol. Během měsíce po třetích narozeninách mluvil ve větách. Ale je fakt, že ze začátku dost šišlal. Jak je to teď teda nevím, je mu 3,5.

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 13:58

Karja no naše zacala chodit až ve 20, ale teda rovnou, po tejdnu sešla z kopce a vylezla pozadu do kopce :-)

jako ona takhle dela všechno, dela to, až když už to umí (není mi to nepovedomy) - třeba takový ty tvarovy vkladacky vkládala tak, ze je tam strkala buď skrz gumicku, kterou se vyndavaj, nebo u takový ty krabičky si to víko cely odklopila a hazela to rovnou dovnitř, fakt nikdy nedelala takový ty pokusy, jak to ty děti ruzne natacej, pak nějakou dobu nic a teď si na tu díru ukáže prstem a pak rovnou sáhne pro ten spravnej tvar, kdy se to naučila, fakt nevim

no a s tím mluvenim, ona dobře dela ty zvuky (některý) a gesta, ale vůbec neopakuje, ani nedělá nějaký napodobovaci pokusy, ale třeba jak dela čert se naučila na jedno ukazani

mne uklidňuje, ze ona fakt dobře rozumí, třeba se o něčem bavíme mezi sebou a ona to prinese z druhy místnosti, kolikrat to jsou slova, u kterých si myslím, ze to v životě nemohla slyšet, tuhle jsem ji rekla o nějaký knížce, kterou hledala (jak maj zvukovy knihy od axiomy vzadu ten rejstřík), ze je to v batohu v předsíni a taky pro to došla - s dorozumenim s ni problém opravdu není

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 14:03

711990 Áňa jede momentálně od rána do večera va-va, jakože kva-kva (hraje si s žabkou z Krtka). Slov má asi pět, ale zase mňam umí říct tak kouzelně, že tuhle dostala ve francouzský cukrárně eclairku úplně zadarmo (ještě že není lakomá a rozdělila se:))

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 14:05

tina naše rika úplně neodolatelně ham 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 14:25

Potrefenáhusa Ja bych byla v klidu, dvojcata taky zacala chodit celkem pozde, ale hned to byla suverenni chuze. Holka uz naky slova zvatla, zvuky zvirat a nevim co vsechno, kluk rekne auto a tim to hasne. Muj bracha nebyl jinej, ve dvou letech rekl auto a vystacil si s tim pomalu do prvni tridy. :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2022 14:28

Potrefenáhusa syn říká Miluju krocán! (croissant)

Starší syn vůbec neříkal ty zvuky zvířat, vyjma asi tří, takže pak jsem někdy ve třech letech zjistila, že neví, jak dělá ovečkaTo porozumění je důležité, naše doktorka se na řeč ptala až ve dvou letech, do té doby jí zajímalo jen to porozumění.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2022 14:29

Vari to je přesný! Synovec sice neřekl ani pes, zato uměl Volvo:)

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 14:34

Evaeva Ti kluci to maji v genech, v obrazkovy knizce si taky vzdycky nalistuje stranku s autama, venku se mi z kocaru furt ozyva auto auto. Ten az zjisti, ze v pondeli k nam jezdi popelari, bude u popelnic stepovat od rana. :-D

Akorat pristi tejden jdeme do rizikovky, minule nam doktorka rikala, ze jeste pocka na rozvoj reci a propusti nas. No nejsem si jista, ze slovo auto se da povazovat za dostacujici. :-D

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 14:35

Vari já mám takový zažraný obavy, jak jsem měla na začátku těhotenství tu boreliozu, Google praví různý věci, takže od narozeni dost sleduju, jestli dobře vidí a slyší a tak. Jako jo, člověk je za hysterickou matku, ale ta absence řeči může znacit různý věci. 
ale rozumí dobře a nemá problém úspěšně dirigovat všechny okolo :-)