Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 21:10

Pinot Noir jej to som nepozorne citala, ja som myslela, ze to je len jedna z moznych pricin, nie potvrdena diagnoza. Ale ani ako priznana moznost to cloveku neprida chjo

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 21:24

Jos já tomu věřím, že ty děti dokážou nevysvětlitelně prospívat i z naprostého minima. A jestli ty párky byly z Agrofertu, zas tak daleko k těm našim racio chlebíkům nemají.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 21:24
Reakce na Pinot Noir:

Mrakoplas tak přišli na ten autismus, že jo. Jako tušila jsem to, psala jsem to tu, ale od doktora je to takové ... definitivní, no. Přiznám se, že to na mě začíná doléhat. Potíže s jídlem by sice rázem měly vysvětlení, ale autismus, to jako nechceš, no. 

​od doktora tohto typu to definitivne nie je. na to su psychologovia a diagnosticke centra. ale chapem co prezivas drz sa

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 21:25

eless děkuju.

A děkuju všem.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 21:32

Gatita jako to je taky moznej uhel pohledu...anebo si musis rikat, komu to proboha prospeje, ty opice

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 21:58

Pinot Noir taky bych diagnozu autismus od lékaře dietologa či co je to za specializaci nebrala jako definitivní, každopádně tě chápu, se mnou by to určitě seklo, už jen ta možnost a vůbec to slovo z úst doktora, já jsem děsný plašan a barvila bych v duchu hororové scénáře. je mi moc líto, že ses nedozvěděla nějaké pozitivnější zprávy, každopádně ten dotaz na přesný popis jídelníčku, druhy sýra a jogurtu, to je fakt na to začít tam hystericky ječet. Zdaleka jsme na tom nebyli tak hrozně, ale i tak na ty měsíce a měsíce vzpomínám velmi nerada, bylo to naprosto o nervy a permanentní stres, když jsem se upínala na školku (on se to tam naučí, okouká to od ostatních dětí, žádné dítě ještě dobrovolně hlady neumřelo a blablabla), tak mi po pár týdnech učitelky říkaly, že drahoušek neokoukal nic, stále sedí a nejí, naopak okoukali spolužáci a po jeho vzoru jíst odmítají i to, co dřív jedli v pohodě. No prostě, myslím na tebe, doufám, že se brzy dostanete k dalším odborníkům a snad budou i nějaké pozitivní výstupy, držím pěsti.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 22:05

No a naše dnešní tříletá kontrola, jak to jen shrnout, naprosté fiasko. Hlavně, že jsem ho na to už x dnů připravovala, o všem jsme si povídali, byl v pohodě. Akce ordinace spočívala v 30minutovém řevu a kvílení neneneneneeeeeeeeeee, odmítal naprosto vše, i jen zvednout hlavu z mého krku, málem jsem ho fyzicky nezmohla, stoupnout na váhu, ani omylem (doma se s bráchou na stejné váží každý den a předhání se o to), přiblížit se k metru na zdi s obrázky Krtka, nikdy (Krtka miluje, s plyšákem spí), nechat na sebe sáhnout, zapomeň, o nějakém prohlédnutí genitálií, zraku či sluchu nešlo ani zauvažovat. Takže jsem zabila úplně zbytečně půlku dopoledne a do práce jsem přišla zpocená až na zadku, zmuchlaná a v poslintaném oblečení plném zaschlých soplů  krása, za 2 měsíce si pro velký úspěch dáme opáčko.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 22:10

Pinot Noir to je trapeni. Celkem si to umim predstavit. U nas taky blby, i kdyz ne tak moc jako u vas. A to s tim autismem...no budu drzet palce. Trochu mi to pripomnelo, jak jsme kdysi litali kvuli synove neprospivani a pomalemu motorickemu vyvoji. A jedna fyzioterapeutka mi, tak jako aby rec nestala, mezi dverma rekla, jestli nahodou neme tu cystickou fibrozu. No malem jsem omdlela. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 22:10

Malenge toto je problem, ze ako maju ti doktori enormne množstvo  pacientov, nemaju cas na to, aby sa dieta v tej ordinacii adaptovalo. Pritom by stacilo par minut aby sa rozkukali a hned by vacsina spolupracovala. Ale absolutne chapem, ze na to nemaju kapacitu. S nasimi je to vacsinou tiez fiasko lebo je to hrhr, mladsi je plachy a ked nanho hned sestricka zacne rozprávat a chytat ho, tak sa uplne sekne. Rovnaky lroblem mame u zubarky, este jej tam neotvoril pusu (uplne zatal zuby, ani zverakom by to neslo :)))

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 22:19

Mrakoplas myslím, že tím to tentokrát nebylo, když jsme tam byli v lednu s laryngitidou, ze které se vyklubal covid, byl úplně v pohodě, 45 minut spolupracoval i CRP jsme vzali v klidu, jen s trochou pláče. U zubaře je jak profík, brečel tam jen prvně, jinak 2x ročně vyšetření zvládá. Ale to období okolo 3 let je strašné, starší byl často taky nesnesitelný a věčně prudící, historie se opakuje, akorát teď už vím, že to přejde. Fakt mě to teď nebaví, na všechno ječí ne, ukrutně se vzteká, řve a odmítá spolupracovat, nechce jíst, jakmile řeknu/udělám něco, co se mu nelíbí (což je asi tak 100x denně), mlátí mě. No na konci dubna jedu pracovně na 3 dny pryč a už se moc těším

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 22:32

Malenge to je hrozný věk, potvrzuju. Odporují z principu, NE je ostatně jediné české slovo, které Viktor spolehlivě ovládá. Tříletá kontrola bude u nás ve stejném duchu. Podruhé už má člověk trochu nadhled a není to šok, ale je to únavné, o to víc, jak se pozornost, trpělivost a vlastně všechno, co člověk k přežití toho období potřebuje, tříští mezi dvě děti.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 22:34

Pinot Noir jej, dočítám, držím palce do příštích dnů a vyšetření! Ale myslím si, že z chování dítěte v ordinaci, kde bylo ještě navíc poprvé, nelze udělat vůbec žádný závěr. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 23:03

Malenge jasne, mne to potom aj napadlo, ze u vas bol dovod iny, vsak je vela dovodov preco deti nespolupracuju :) Mladsi doteraz na vsetky navrhy vravel "aňo", bol uplne zlaticko, no ale uz to tiez zacalo a je to neustaly boj (moj so sebou to zvladnut). Tri roky za rohom.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2022 23:10

Malenge u staršího nás tohle období minulo, doufám, že mladší půjde v jeho stopách. Jinak tě teda lituju

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 23:11

Pinot Noir únavné, to je přesně ono, už se vlastně ani nerozciluji (tolik co dřív), jen mě tahle věcně prinas*ana rvouci příšera proste prudí a nebaví, když si to pak sedne, tak je úplně nejvíc sladkej a roztomilej, ale bohuzel těch chvil je dost málo a hodně mi chybí.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 23:14

Mrakoplas jojo, krásný to věk, ať jim proplujete co nejklidneji!

Evaeva tyjo, tos teda měla štěstí, třeba se vas bude držet i u mladšího, i když tam je ještě čas  u nás teda v obou provedeních dost výživné, zrovna jsem vzpomínala, jak jsem si nuchnala to čerstvé miminko a do toho měl starší tohle skvěle období, no mnohdy jsem si říkala (v duchu samozřejmě!!), jestli by mi jen s tím novorozencem nebylo lip a kam s nim jako prchnu 

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 14. dubna 2022 23:17
Reakce na Malenge:

u nás teda v obou provedeních dost výživné, zrovna jsem vzpomínala, jak jsem si nuchnala to čerstvé miminko a do toho měl starší tohle skvěle období, no mnohdy jsem si říkala (v duchu samozřejmě!!), jestli by mi jen s tím novorozencem nebylo lip a kam s nim jako prchnu 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2022 23:29

Malenge to je zajímavé, fakt to neměl, od 18m to bylo jen lepší a lepší. Tři roky mladšímu budou za půl roku, to je co nevidět, tak pak budu referovat

Offline letfenixa
10905 příspěvků moje polička 15. dubna 2022 04:53

Malenge áno, na trojročnej prehliadke doktorka videla, že syn počuje a rozumie len vďaka tomu, že robil opak všetkého, čo chcela

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 15. dubna 2022 07:22

Diky vsem, co mi tady poradily s vyberem odrazedla a helmy pri nasi malou. Velky uspech to je. Vedela jsem, ze ji udela radost, ale jeji nadseni zcela predcilo moje ocekavani. Dokonce bylo takove, ze plan dat ji ho az za par dni primo k narozeninam nevysel, museli jsme ho poskladat ihned po navratu domu, protoze tu krabici s odrazedlem videla v kufru auta pri nakladani nakupu a pak uz to neslo jinak hhelmu ma najmensi z decathlonu, nejdriv si ji odmitla jen zkusit, ale kdyz jsem ji tam ukazala vystavena kola a odrazedla a rekla ji, ze aby na nich mohla jezdit, tak potrebuje helmu, tak si ji ihned nasadila a uz ji temer nesundala. I v ni sedela v autosedacce. V globusu pak chytla sileny hysterak, ze nechavame na nakup helmu v aute. Po navratu do nej si ji opet vyzadala a videla v kufru to odrazedlo, tak nam pak cestou domu nekolikrat zopakovala, ze ma helmu, protoze bude jezdit na odrazedle. A po vystoupeni pred domem hned bezela do kufru, ze to odrazedlo musime vzit, nemuze tam zustat. A doma jsme ho jeste obleceni museli slozit, nebyla ochotna ani chvilicku pockat, behala kolem, poskakovala a nadsene viskala. Pak cely vecer jezdila po byte a uz jsme se i bali, ze s nim pujde spat. Tak se aspon spolu jeste podivali na pohadku a podarilo se nam malou presvedcit, ze odrazedlo bude spinkat v obyvaku

Jinak funny wheels muzu vrele doporucit, nas drobek ma neco pres 80 cm a necelych 10 kilo a krasne na nem jezdi, nosi si ho po byte, prenasi pres prahy, proste jsme vsichni nadseni. A velikostne je zatim na dolni hranici pouzitelnosti, tak cekam, ze nam jeste celkem dlouho vydrzi.