Vari určitě jo, naše je taky zatížena na auta a vlaky a auto rozhodne rict neumí (ššš jo)
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa Ja je taky furt sleduju zase kvuli ty nedonosenosti. Fyzickej vyvoj uz je snad v pohode, tak se ted soustredim na ten psychickej. ![]()
tina tak to me Ana dost uklidnuje!![]()
Příšerka se teď naučila říkat R a je vtipné,jak je spokojená sama se sebou, že tuto dovednost ovládla. Všechny nás oslovuje různými křestními jmény,které obsahují R, všechny věci se kterými si hraje mají nové abstraktní názvy obsahující R, zpívá pouze části písniček, ve kterých má toto písmenko dostatečný výskyt ![]()
Vari auto je rozhodně výborné slovo! U nás teda jinak ty auta zas tak nefrčí, jako na stavbu nebo popeláře se samozřejmě podívají rádi, ale ani jeden nepozná škodovku od bavoráka nebo tak něco![]()
Potrefenáhusa Když ji tak popisujes s tím, že rozumí a neopakuje, tak to bude jako malamala. Neopakovala ani ty zvířecí zvuky, nebo spíš na všechno říkala to bú. Rozuměla taky dost dobře, což já jsem nepochopila, že jo, když nemluví tak prece nevi, až mi babička řekla proč furt na ni mluvím jak na blbečka, že už všemu rozumí a fakt jo. No tak uvidíš sama, ze to bude taky takový skokový.
Karja jako její dosavadní vývoj tomu napovídá, ze to bude rovnou ve větách, tak doufám, ze to nebude až v 5 letech ...![]()
Potrefenáhusa Určitě ne. Hlavně je fakt malinká aby se tomu dalo něco prisuzuvat. Neteř mluvila úderem až třetích narozenin, a dohnala vrstevníky řekla bych velmi svižně a dostatečně.
Potrefenáhusa já myslím, že minimálně do dvou let ty děti mluví fakt dost odlišně. Co vídám synovi vrstevníky třeba na cvičení, kde je těm dětem okolo dvou let, tak někdo neřekne víc než máma a někdo mluví ve větách. A není to, že by jeden nemluvil a všichni ostatní mluvili perfektně. Syn je tam nejstarší, ale třeba jen o pár měsíců, a je to dost vidět ve všech směrech.
Potrefenáhusa logopedka řekla, že můžu Viktora přivést spolu s Ríšou, ale to jsem nechtěla, protože to by bylo k ničemu pro oba. Dovést ho samostatně, to by nebylo na pojišťovnu, a to se mi nechce, protože naše doktorka řekla, do tří let počkat. Tak já čekám, když tak pak aspoň budu mít žádanku. Jinak mi logopedka dala nějaké papíry s výrazy, je vlastně stejné jako ty knížky Péťa se učí mluvit... Ty máme, z celých dvou tlustých knih vždycky nalistuje jen kočku a řekne čiči. ![]()
Jinak, jak popisuješ "řeč" tvé malé, tak to je jako kdybys mluvila o Viktorovi, ten je ale bohužel o rok starší.
Pinot Noir kdy má vlastně Viktor narozeniny?
Pinot Noir a nedělá třeba ani to ťuk ťuk? Naše dite u datla a dveří klepe :-) pak ještě rada rika to ham, tak se ji tak ruzne ptám, kdo co dela a ona rika ham a ukazuje
nebo dupat umí na dupy dup a tak
tohle se učí snadno, i ty ššš, sss, zarvat jako tygr...jen ty slabiky krom tata drhnou
Ale spojení čiči ham už třeba nějakou dobu říká
A jedeme z Motola z té výživové poradny, uvidíme co řeknou výsledky odběru. Vývoj výšky a váhy vidí MUDr. celkem pozitivně, hlava se prý jako moc velká jen jeví vzhledem k hubenému tělu (rozesmálo mě to, nepřipadá mi, že by měl velkou hlavu, ale tak asi vizuálně jo
). Z toho popsaného vztahu k jídlu to vidí na autistické rysy, ačkoliv v jiném chování je nespatřuje (což je totéž, k čemu jsme se vlastně dobraly i tady), takže máme jít k psychologovi, poté případně na neurologii.
Ještě mluvil o neofobii, která se u jídla řeší opakovaným předkládáním jídel, prý je potřeba, aby se setkal s novým jídlem až 20x, než ochutná. Tomu ale podle mě moc nenahrává to, že z ničeho nic přestal jíst jídla, která dlouhodobě jedl.
Takový ten pocit beznaděje, že rozsah celé tragédie stejně nikdo nechápe, ale zůstává, protože po té, co jsem vyjmenovala ty čtyři věci, které jí, jsem dostala za úkol sepsat třídenní jídelníček s dodatkem, ať to udělám detailně - jestli je jogurt bílý, ochucený, kolik % tuku, čím namazané pečivo, jaký druh masa, jakou přílohu, zeleninu zvážit... Trochu mi ujely nervy a dost hlasitě jsem řekla, že nejí žádné maso, žádné přílohy, žádnou zeleninu, žádné ovoce, žádné pečivo a žádné mléčné výrobky. Tak sepíšu počet Active chlebíčků, počet koleček Club, počet biosaurů a změřím obsah misky na vývar. Je to prostě případ pro psychologa. A já pro psychiatra.
Naše je teda maličká, ale jak třeba holčička od @karja nebo dítě od kamarádky dělá zvuky zvířat, tak naše vůbec. Pes je haf a ukazuje a hlásí všechny, co na ulici vidí, kočka je někdy čiči a jindy taky haf Na obrázku v knížce pozná všechno možné od ovce po slona, ale jak kdo dělá neřekne. Přiřazuje už nějaké ty schleich zvířátka k fotkám, to taky zvládá a baví jí to. Ale vůbec nemá potřebu napodobovat slova co říkáme my. Prostě si vystačí s ham, tata, haf, chci, dej, ne, tam, toto a jejich kombinacemi. Rozumí podle mě na svůj věk velmi dobře, ví přesně kde co má a kdy je o tom řeč. Včera jsme se nějak bavili s mužem, že jí nebudeme jen tak pouštět pohádky aby byl od ní klid (byla zrovna velmi výživná) a došla k televizi, ukazovala na ni, říkala tam tam hmmm a kyvala hlavou, že jo
jindy stačí jen tak prohodit že jdu vařit oběd a běží do kuchyně se slovy ham dej a čeká pod lednicí nebo šuplíkem s jejím jídlem... Tak si říkám, že to je pro život s ní lepší, než když mi zopakuje jak dělá ovce, nebo řekne máma. Jen mi teda teď přijde jako strašný diktátor, protože pořád opakuje jen nějaké příkazy jako dej nebo chci ![]()
Pinot Noir pomuze kdyz napisu ze mam takovou triapulletou neter?
Ji pouze rizky
parky
suchou housku
testoviny s rajskou omackou ( nezamenovat s rajcatovou)
babovku
ve skolce neji nic. Sedi a micha, chodi od zari.
Jeji rodice to neresi, prarodice maminka se snazi, tata nadava, ona proste neji.
Ted jsem se ptala maminky - jogurt, syr, cokoliv mlecneho nikdy neochutnala, zadnou zeleninu, nic, zadna ryze, brambory, knedliky, vse je fuj ble.
polivku jen cisty vyvar, dve lzice a staci, jednou za tyden.
Pinot Noir bude to dobré! Uvidíš, co řekne ten psycholog. Třeba je to fakt ta neofobie.
MPLee starší mi nikdy v knížce na vyzvání neukázal psa, ani ho neukázal sám aby řekl haf. Přitom mi ty knihy sám nosil a četl si je velmi rád.
Antje když pro mně je maso, kterého je navíc víc druhů, ve strouhance, vejci a tuku, a těstoviny s omáčkou, ve které jsou rajčata, jíška, možná cukr, a pečivo a bábovka z vajec a tuku, pořád mnohonásobně víc druhů potravin, než jí ten náš. ![]()
...omlouvám se, nečtu to tu pořádně - jak máš, prosím, starého toho klučíka.?
Jednak - jestli Tě to trochu uklidní, mojí sestry dvouapůlletá holčička jedla do dvou let, možná déle pouze tu stravu ze skleniček.!. Nebyla schopna pozřít cokoliv normálně uvařeného nebo i jiného, "suchého"(rohlík, piškot, ovoce, prostě nic).
No, pak se to postupně spravilo, pomohla školka nejvíc, to, že viděla jiné děti.
A druhak - jestli je synek jinak zdravý, živý, v pohodě, tak bych tomu také nechala čas. Děti opravdu nemají potřebu jak dospělí, pořád měnit chutě, zkoušet něco jiného. Naopak - mají rádi to "své", známé.
Myslím, že časem začne ochutnávat, zkoušet i jiné věci![]()
![]()
Ale chápu, že jako mámu Tě to trápí, znervozňuje...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí