Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 06:40

Zuzuli přejeme všechno nejlepší k narozeninám!!!!utika to hrozne moc! 

ty růžový termoleginy z tchiba jsou skvělý, dite už je nosi druhej rok, taky jsme je po někom zdedily

mne z toho oblečení zase chybej teplaky a leginy s pružným vysokým napletem v pase, ona má ten detskej pupicek a ty klasicky leginy jsou docela úzký 

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 06:44

MPLee my máme od Svojtky Proč si musím cistit zuby, ale moc si od toho neslibuj :-)))

prijde mi, ze to jsou takový fáze, kdy to jde lip a kdy hur 

ja k tomu poustim ovecku shaun, jinak se na televizi nediva vůbec, tak řeknu Jdeme si cistit zuby a ona nese ovladač a rika Mééé

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 06:55

Vari  já bych hlavně helmu zašla osobně vyzkoušet. Měli jsme původně tu nejmenší z dekáče a na odrážedlo by atačila, ale nesedí jí na hlavě. I když jí dotáhnu a zapnu, jakmile do ní zepředu trochu strčím, celá se sesune dozadu a to je k ničemu. Zkoušeli jsme 8 značek a seděla jí přesně jedna od Uvex. Ale má hlavu 46,5cm. No a s váhou skoro mimo graf se netrap, malá je totálně mimo něj Dneska jdeme opět do Motola za Tláskalem a už mám teda chuť jim říct, že s docházkou tam končíme. V čekárně jí dneska dám džusík a kapsičku, ať má plný břicho a naženeme nějaké gramy

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 06:57

Potrefenáhusa no televize je poslední možnost, co jsme ještě nezkusili. Nečekám od knížky zázrak, ale ať mám klidné svědomí, že jsem to zkusila. Teď na ní ležim a ona bojuje jak o život. Přitom když řeknu, že jdeme čistit, ukáže na poličku, kde kartáček leží a jde pod ní. Kartáček si vezme, sama strčí do pusy... Ale jak chci čistit já, začne peklo

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 07:06

MPLee taky sem koupila tu samou knizku co pise Potrefenáhusa , ale jsou v ni tak debilni reci, ze ji pred Tondou schovavam abych ji nemusela cist

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 07:09

MPLee taky pomaha, když si cistis před ni, nebo cistit plysakum, ale je to proste na dlouho a se střídavým efektem 

Možná ještě zkusit jinou polohu, v sede to jde lip, co se tyče spolupráce ditete, ale nevycisti se tak dobře jako vleže 

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 07:13

711990 ta utahovaci kolecka se nam po case rozbila u vsech detskych helem, nekdy i po dost kratkem case. Ta posledni (uvex) zatim drzi, az se divim. Ale jinak se to odporpucelo do roka u vsech, z tech levnych ze sportisima i z tech znackovych. A nechtelo se mi to reklamovat, ale priste se hecnu.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 07:20

Gatita no, dobry vedet

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 07:21

Zuzuli to siti je mi strasne sympaticke, jsi moc sikovna! Ja zkusila usit synovi loni nekolikery kalhoty, ale trvalo mi to tak, ze je dostal az kdyz uz  na ne nebylo pocasi. A  rozhodne to nebylo tim, ze bych sila nejak precizne, proste mi to jen neslo:)) 

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. dubna 2022 07:37

Tady jedou helmy a odrazedla, tak se taky zeptam. Syn miluje plastovou enduro motorku, jezdi nove i venku az musime za nim behat. Tak bych mu ke 2.narozeninam v zarichtela koupit neco lepsiho. Vaham mezi first bike a woom 1. Spis bych radsi first bike, je levnejsi a libi se mi vic (i kdyby mel byt nejakou dobu v garazi). Nebo je to pro dvouleteho brzo? Syn je pomerne maly (ale baculaty) ma odhadem 82cm. Ale je docela sikovny, i kdyz co ja vim, vsechny deti jezdi na odrazedlech plus minus stejne

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 07:42

Jos je brzo. To kolo je tezky. Spis kup to Funny wheels. I tak je 82cm mozna malo, to enduro ma mensi nebo vetsi velikost?

Tonda je hodne malej, v 18m mel kolem 80cm a koupili jsme Funny wheels. Jakmile dosahl na zem, zacal jezdit a behem 3 mesicu jsme sundavali zadni kolecko a jezdil uz jen na 2. K vanocum, tj. skoro ve 2.5 letech dostal Rascal punk a nebyl schopnej na nem vubec jezdit. Ackoliv ma jen 3kg, je to porad 2x tolik nez Funny Wheels a neutahnul ho. Ted teorv dosahne dobre na zem a jezdi na nem uz lip, ale porad nevyjede kopecek, kterej na FW vyjel uplne s prehledem. Urcite to muze bejt specifikum myho ditete, ale neni nijak lehkej nebo slabej, jen proste vazi 13kg a to kolo ma 1/4 jeho hmotnosti no

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. dubna 2022 07:59

711990 Dik. Jeste popremyslim. Ma tu mensi, ale prejdeme ted na vetsi (zdedili jsme odrazedla s barakem ).Kamaradka me prave trochu nalomila, ze starsi holka od 2let woom a od 3 normalni kolo. A ze kupovali woom, protoze na first bike byla moc mala. Asi to v lete zkusim nekde v prodejne. A zaskrtim manzela, loni synovi koupil odrazedlo ve tvaru formule, tezke, kovove a s volantem. Takovy kram! Ti chlapi jsou nekdy na zabiti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2022 08:09

Jos kluci na těch koloodrážedlech jezdí od dvou a čtvrt, částečně i kvůli zimě. Výška problém nebyl, měřili zhruba tolik, co popisuješ. Já osobně bych další motorku nekupovala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2022 08:12

711990 já bych řekla, že je "línej" jako náš mladší;) Ten jezdí na stejném odrážedle, co jezdil starší. A vím, jak jezdil ten. A mladší pořád, že do kopce to nejde a kdesi cosi. Tuhle jel s bratrancem (ten na kole) a jel jak drak kopec nekopec.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2022 08:14

Gatita zajímavé, nám se kolečko zatím nerozbilobuď z helmy vyrostli nebo rozbili celou helmu

Offline Zuzuli
3805 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 08:46

Jos na first bike bude jeste maly. To ma sedadlo v 34 cm a nase funny wheels ve 27 cm nad zemi. Nase mala ma asi 85cm a funny wheels je akorat na te nizsi urovni. Tech sedm centimetru navic je fakt hodne.

Offline dzizisketa
8989 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 08:49

711990 

Haha, taky nám na první helmě přestala fungovat regulace

Tak už má druhou, snad vydrží déle.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 08:50

Zuzuli moje děti u všech legín prodřou do 2 měsíců kolena a je jedno jestli jsou to pepco, nebo nějaké dražší, prostě chodí se záplatama. Jestli máš možnost si ušít, tak je to ideální

Evaeva asi před měsícem jsem v pepcu našla leginy celé tmavě modré a pak černé se zebrou, to mi přišlo dostatečně klučičí.

Jos příšerka je drobná, dostala firstbike když měla cca 2 roky a měsíc a poradila si s ním velice rychle. Sedátko měla nejníž co to šlo a neměla jsem pocit že by s tím nějak bojovala že je to těžké.

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 09:02

U těch kol a odrážedel podle mě vůbec nezáleží na tom, jak velké/těžké/silné je dítě a kolik váží ten dopravní prostředek. Některé dítě je prostě šikovnější, má víc odhodlání, odvahy, strašně moc chce jezdit, má vzor v sourozenci... No a některému to trvá déle. A některé to nezaujme vůbec, a jedno, jestli kolo váží o 400 gramů míň. Samozřejmě, že když vůbec nedosáhne na zem, tak je problém. Ale zbytek záleží na dítěti, a že pro Pepíka od sousedů bylo kolo moc těžké, neznamená vůbec nic.

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 09:03
Reakce na Evaeva:

Gatita zajímavé, nám se kolečko zatím nerozbilobuď z helmy vyrostli nebo rozbili celou helmu

​no u nas se znici vsechno. Ale ty helmy se rozbily samy, za to deti nemuzou.