711990 proč ten facepalm? Vždyť tu konkrétní zkušenosti konkrétních děti podobného věku a rozměrů, jako padly v úvodním dotazu, zazněly.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva Tonda treba je fakt zapalenej jezdec, ujede hodne, je sikovnej, jezdil fakt brzo na 2kolech, ale je videt fakt velkej rozdil ve zdolavani kopcu nebo obrubniku. On nesleze a ani nechce tlacit, ale je to zjevny. Nebo kdyz spadne a potrebuje to kolo zvednout. Myslim si, ze cerstve 2lety dite co meri 82 cm si proste vic uzije motorku.
MPLee A jak se jmenuje prvorozena? Vynechala bych jmeno Alice, jsou tu dve a obe jsou slusne dracice, takze to radsi neriskuj. :-D
711990 u nás právě na motorce ani jeden moc neujel. U staršího bylo kolo hodně velký pokrok, obrubníky a všechno zvládal v pohodě. Mladší ne, ten si rád nechá pomoct, ale jezdí o dost líp než na motorce. Hlavně si nemyslím, že by to s lehčím kolem bylo jiné, tohle je fakt povaha, úplně to na něm vidím. Teď nám zrovna nechal kolo na úplně minivýletě po rovině, ujel prvních a posledních tři sta metrů závodní rychlostí, jinak radši šel a brečel. Přitom není problém ho strkat za tu tyč. Tohle starší nikdy neudělal.
711990 no v mém okolí všichni někdy po druhých narozeninách motorky odložili.
711990 užívat si klidně může obojí, však motorku má.
Evaeva já myslím, že ten rozdíl prostě ty děti cítí. Jasně, ujedou a uřídí i těžší stroj, ale proč jim zrovna tohle dělat těžší, než to musí být? Dostat nebo poďedit jiné odrážedlo, tak to třeba tolik neřěším, ale my jsme na to sportovní vybavení obecně úchylní, takže stejně jako pro sebe chceme pro malou co nejlepší variantu. A co mám zkušenost s bruslema, tak tam je rozdíl neskutečný...
Takže já jsem tým 711990 , ale ať každý pořídí dítěti co uzná za vhodné, jen se Jos ptala, tak jsme nabídly varianty.
711990 Vari dcera je Elen. Naše požadavky jsou jednoduché jméno co existuje aspoň v nějakém cizím jazyce a jde vyslovit - takže žádný Řehoř, svátek ideálně ne v říjnu. A nějaká varianta toho jména by měla existovat v českém kalendáři. Jen mám problém, že zejména u chlapeckých jmen mi hrozně vadí zdrobněliny a tak třeba nesnesu Pavel - protože by se našel někdo, kdo mu bude říkat Pájo ![]()
MPLee hmmm jdu koukat na jména:D
MPLee další Teodor do party;) Ten ale má svátek v říjnu, tenhle požadavek jsem u svých dětí musela vzdát, jinak bychom jméno nikdy nevybrali:) Holka Dita nebo Marianna. A máš hotovo :D
Lamicka Pinot Noir u odrážedla bych váhu neřešila, u prvního kola ale už jo. Učit se jezdit na kole, co váží 9kg nebo na kole, co váží 5kg mi přijde dost rozdíl, když dítě váží třeba 16kg. Myslím, že na stránkách woomu jsem jednou četla, že si dospělí jízdu na těžkém kole muzou představit tak, jako že šlapou na mopedu. Nejde jen o jízdu, ale i další manipulaci s kolem. Vůbec třeba to kolo zvednout, když leží na zemi. Nebo vytlačit do kopce, vynést pár schodů...
MPLee jak píšeš Řehoř, tak mě napadl Gregor. Ale nevím, jestli je to vůbec v CZ kalendáři. Zdrobnelina mě nenapadá. ![]()
Tabea s tím naprosto souhlasím, celou dobu mluvím o odrážedlech. Jestli jsem použila termín kolo, omlouvám se za matení, říkám těm jednostopým odrážedlům kolo. Moje chyba.
Evaeva nojo, taky me napadl Teodor nebo Oliver:D a Dita by se k Elen hodila krasne! Ja jeste hlasuju pro Gretu a Marii. U kluku sem byla marna, vymysleli jsme jen toho Antonina. Ale libi se mi i Albert(svatek v listopadu, sakra:))
Tabea Gregůrek?![]()
711990 Albert je dobrej. Znám teda jednoho, kterému partnerka neustále říká Albííí. A to i když o něm jen mluví. ![]()
Pinot Noir au![]()
711990 mně se líbí Robert, to je stejda a říkali mu Robe. A souhlasím, mužská jména se vybírají blbě. Muž je Marek, to by taky šlo a svátek má v dubnu.
Evaeva jeste se mi moc libi Robin, kdyz zminujes Roberta.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí