Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline tina
6320 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 17:35

Jinak kamarádka má teď celkem čerstvě Tristana. Musím zjistit, jak mu teda říká....

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 17:38

Já ten odpor k zdrobnělinám nechápu.

Padesátiletý Albííí je úsměvný, ale proč se jim tak bránit u dětí?

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 17:41

Pinot Noir taky to nechápu, i když některé zdrobněliny je možná lepší používat jen v rámci rodiny, ne na veřejnosti:)

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 17:43

tina já bych některé taky veřejně radši nepřiznávala

Online Potrefenáhusa
38916 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 17:44

Pinot Noir hrozny je to v tom dospělým veku, všechny ty Lenči, Verči a Monči podepsaný v mejlu nebo na jmenovce

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 17:45

Potrefenáhusa to je.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 17:46

Pinot Noir mě nevadí všechny zdrobněliny. Každé jméno jde nějak zdrobnit, zkrátit, dalt mu domácí podobu. Ale vadí mi třeba Páťa místo Patrik, Mišulka místo Michal, Lenička místo Lenka. Proto bych já nevybrala jméno už v základu s -ka na konci - Eliška, Anežka... U těch klučičích jmen mi to asi vadí teda víc, ale něterá jména to uplně změní a odradí mě to od nich, protože už z toho základního tvaru moc nezbyde. Dceru základním jménem oslovuju docela často, proto bych i druhé chtěla takto krátké  A ano, když bude někdo hodně chtít, zkomolí každé jméno. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 17:49

Jo a další problém se jmény mám kvůli táborům. Já mám ty naše děti ráda, hodně se jich vrací - ale některá jména mám tak úzce svázaná s konkrétníma dětma, že je nedokážu použít. No už jsem tam měla 10 letou slečnu, která slyšela pouze na Bětulinko  To než vyslovím, tak je dítě někde v trapu. 
DruI to jsou krásná jména, obě! U nás nic, co není v našem kalendáři neprojde přes muže.  

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 17:50

A když jsme u toho tak tchýně se těší až místo báby bude babičkou a tchán se naopak děsí, že z dědy se stane dědečkem

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. dubna 2022 17:51

MPLee Uz jsem tu psala, ze moje jmeno komolit moc nejde, jen lehce zdrobnit. Tak jsem se kasala, jak ja nikdy nebudu pouzivat ty hruzne patvary jmen... No a synovo jmeno vesele komolim dle levelu jeho roztomilosti. Ale doufam, ze z toho oba casem vyrosteme . Minimalne do jeho puberty.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 17:52

Gatita ja jsem chtela zitra jit s malou na messyplay, ale nakonec jedeme na sto let odkladany nakup do ikey, muz si konecne udelal cas... mozna ale pujdeme v pondeli, ale to jen kdyz se uvolni misto ve skolce pro starsi. Nevim, zda bych je tam mohla vzit obe

Online Potrefenáhusa
38916 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 17:54

MPLee to rikala přesně kamaradka Lenka, ze ji vzdycky vadily ty jména na -ka a ze by to nikdy nedala včetně ty Lenky....takže má dceru Anežku :-))

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 17:55

mnum myslim, ze mohla - zkus napsat pani Katce, je dost ochotná a jednu starší holčičku tam pravidelně potkáváme

Online Gatita
8644 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 18:06

mnum skoda! Ja bych to rada zkusila. Pondelky bohuzel nemuzu, to jsem v praci. Cimz se vyber dost omezuje:( Ale treba se tam nekdy potkame, pravidelnou dochazku nedam, ale obcas bych nam podobne povyrazeni doprala. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 18:06

MPLee super, dekuji za informaci. Ja jsem tam byla jednou s obema nakoupit Formely a dalsi pomucky ke tvoreni, a to zvala na messyplay obe holcicky, ale nevedela jsem jak vazne to mysli  Tak ja ji napisu

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 18:08

mnum a chystáte se kdyžtak v pondělí na první nebo druhou? Jestli se máme případně přehlásit!  Ten obchůdek je pro nás dost past - malá by nakupovala pořád

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 18:09
Reakce na MPLee:

Prosim vás a kdo se tu těšil na výběr jmen? Asi budu potřebovat pomoct! 

​To jsou požadavkyMáme čerstvě v rodině Přemysla a teda zdrobnělinu fakt nedáme nikdo a je to hrozný, protože uklidňuj řvoucí miminko ššš  šššš Přemysle, aspoň že se narodil s nadváhou, křehoučké miminko by bylo horší.

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 18:11

Kan neříkej, že na Přemíčka ještě nedošlo

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. dubna 2022 18:12

Gatita patky jsou obecne fajn pro nas, velka byva ve skolce a s malou nemame zadny pevny rozvrh. Tak kdyz se to male bude libit, mozna se tam nejaky patek potkame

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2022 18:13

Gatita tak my se přidáme, na Karlák bysme to měli v pohodě stačit. (Když si ráno pohnu a nebudu vstávat až s mužovým odchodem do práce ) Aspoň to okouknu a přes léto bych šla třeba s oběma.