Jinak kamarádka má teď celkem čerstvě Tristana. Musím zjistit, jak mu teda říká....
Vše o těhotenství a dětech
Já ten odpor k zdrobnělinám nechápu.
Padesátiletý Albííí je úsměvný, ale proč se jim tak bránit u dětí? ![]()
Pinot Noir taky to nechápu, i když některé zdrobněliny je možná lepší používat jen v rámci rodiny, ne na veřejnosti:)
tina já bych některé taky veřejně radši nepřiznávala ![]()
Pinot Noir hrozny je to v tom dospělým veku, všechny ty Lenči, Verči a Monči podepsaný v mejlu nebo na jmenovce
Potrefenáhusa to je.
Pinot Noir mě nevadí všechny zdrobněliny. Každé jméno jde nějak zdrobnit, zkrátit, dalt mu domácí podobu. Ale vadí mi třeba Páťa místo Patrik, Mišulka místo Michal, Lenička místo Lenka. Proto bych já nevybrala jméno už v základu s -ka na konci - Eliška, Anežka... U těch klučičích jmen mi to asi vadí teda víc, ale něterá jména to uplně změní a odradí mě to od nich, protože už z toho základního tvaru moc nezbyde. Dceru základním jménem oslovuju docela často, proto bych i druhé chtěla takto krátké
A ano, když bude někdo hodně chtít, zkomolí každé jméno.
Jo a další problém se jmény mám kvůli táborům. Já mám ty naše děti ráda, hodně se jich vrací - ale některá jména mám tak úzce svázaná s konkrétníma dětma, že je nedokážu použít. No už jsem tam měla 10 letou slečnu, která slyšela pouze na Bětulinko
To než vyslovím, tak je dítě někde v trapu.
DruI to jsou krásná jména, obě! U nás nic, co není v našem kalendáři neprojde přes muže.
A když jsme u toho tak tchýně se těší až místo báby bude babičkou a tchán se naopak děsí, že z dědy se stane dědečkem![]()
MPLee Uz jsem tu psala, ze moje jmeno komolit moc nejde, jen lehce zdrobnit. Tak jsem se kasala, jak ja nikdy nebudu pouzivat ty hruzne patvary jmen... No a synovo jmeno vesele komolim dle levelu jeho roztomilosti. Ale doufam, ze z toho oba casem vyrosteme
. Minimalne do jeho puberty.
Gatita ja jsem chtela zitra jit s malou na messyplay, ale nakonec jedeme na sto let odkladany nakup do ikey, muz si konecne udelal cas... mozna ale pujdeme v pondeli, ale to jen kdyz se uvolni misto ve skolce pro starsi. Nevim, zda bych je tam mohla vzit obe
MPLee to rikala přesně kamaradka Lenka, ze ji vzdycky vadily ty jména na -ka a ze by to nikdy nedala včetně ty Lenky....takže má dceru Anežku :-))
mnum myslim, ze mohla - zkus napsat pani Katce, je dost ochotná a jednu starší holčičku tam pravidelně potkáváme ![]()
mnum skoda! Ja bych to rada zkusila. Pondelky bohuzel nemuzu, to jsem v praci. Cimz se vyber dost omezuje:( Ale treba se tam nekdy potkame, pravidelnou dochazku nedam, ale obcas bych nam podobne povyrazeni doprala.
MPLee super, dekuji za informaci. Ja jsem tam byla jednou s obema nakoupit Formely a dalsi pomucky ke tvoreni, a to zvala na messyplay obe holcicky, ale nevedela jsem jak vazne to mysli
Tak ja ji napisu ![]()
mnum a chystáte se kdyžtak v pondělí na první nebo druhou? Jestli se máme případně přehlásit!
Ten obchůdek je pro nás dost past - malá by nakupovala pořád ![]()
Prosim vás a kdo se tu těšil na výběr jmen? Asi budu potřebovat pomoct!
To jsou požadavky
Máme čerstvě v rodině Přemysla a teda zdrobnělinu fakt nedáme nikdo a je to hrozný, protože uklidňuj řvoucí miminko ššš šššš Přemysle, aspoň že se narodil s nadváhou, křehoučké miminko by bylo horší.
Kan neříkej, že na Přemíčka ještě nedošlo![]()
Gatita patky jsou obecne fajn pro nas, velka byva ve skolce a s malou nemame zadny pevny rozvrh. Tak kdyz se to male bude libit, mozna se tam nejaky patek potkame ![]()
Gatita tak my se přidáme, na Karlák bysme to měli v pohodě stačit. (Když si ráno pohnu a nebudu vstávat až s mužovým odchodem do práce
) Aspoň to okouknu a přes léto bych šla třeba s oběma.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí