Gatita Tu mame my (Antonii, ktere se rika Toni)
A je to super. My ted vedeme souboj, pac nase deti pravdepodobne budou dvojvajecna dvojcata s rozestupem, takze mame vyrazne vyssi sance na dalsi holku a vybrat druhe jmeno aby se to hodilo, kdyz manzel nechce znova koncovku -ie je trochu pekelny - a Katerina neprichazi v uvahu)
Vše o těhotenství a dětech
MP Meri já jsem dala děti na léto do té původní soukromé skolky. Chodila tam jen mladší, ale oni mají v létě taky méně děti, tak to klaplo.
Jinak u nás dělá školka tábor a tím pádem zavřeno celé léto, abych stěhovala čtyřleté dítě co 14 dní do jiné školky, která má zrovna prázdninový provoz, tak na to nejsem zvědavá.
continuity no tohle je trochu blbý to stěhování. Synova školka má "službu" zrovna letos, takže předpokládám, že až to budu potřebovat, už na řadě nebude. A v srpnu jsou u nás zavřené úplně všechny školky kompletně.
Tady se žádné fronty na zápis nekonají. Školky jsou dvě, zápis mají současně v místním kulturáku, na jedné straně sálu stolek jedné školky, na opačné druhé školky, papíry musí být tedy dvojmo, ale podá se lejstro u jednoho stolku, pak u druhého a jdeš. Na žádnou legitimaci a povídání s matkami si nevzpomínám (mluvím o době před covidem, za covidu se přihláška hodila do schránky). Celé to byla záležitost na tři minuty. Tak neztrácejte naději. ![]()
Evaeva Ano, čtyři. Já vůbec neumím odhadnout, jaké má šance, když berou 30 dětí. Ani nevím, jak jsou tu ty školky populární nebo ne a odmítám ti zjišťovat. Jsem ten případ, kterej prostě vybral 4 nejbližší školky a děj se vůle systému.
MP Meri řekla bych, že čtyř leté dítě vezmou bez problémů. U nás pak přerozdělují ty děti, co někde nevezmou, takže je úplně nemožné, aby čtyř leté dítě nevzali.
Solathis prosimtě já jsem nějaká zmatená, dvojvaječná dvojčata s rozestupem? Takže prostě sourozenci, ne? Nebo je někde klička co jsem nerozmotala? ![]()
Evaeva no ale jak to vysvetluje ty dvojcata? Nebo to, ze to bude spis holka? Vzdyt o pohlavi rozhoduje spermie.
711990 chápu a nevysvětluje to úplně všechno. Ale tak brala jsem to jako nadsazený výraz ty dvojčata
Evaeva no jasny:) ja jsem zvedava na rozuzleni!
itinka já to chápu, ale nemyslím si, že v 21. století musím strávit tři hodiny ve frontách, pokud chci dítě přihlásit do třech školek.
Neznám problematiku MŠ, tak nevím, proč rodiče dávají přihlášky na více školek. Ale pokud tak dělají, holt tomu musí věnovat čas...
itinka prosimte a jaky je teda duvod, ze ten papir tam musi matka (popripade prinuceny otec;-)) donest osobne? na to je nejaky konktetni predpis z roku 1830 nebo jak?
Školský zákon + správní řád + školské vyhlášky.
itinka aby měli jistotu, že to dítě někam (poblíž/kam chtějí) přijmou.
itinka asi ne, kdyz uz se tu vysvetlilo ze to lze i elektronicky
Solathis Taky prosim jen ze zvedavosti o dovysvetleni. :-)
itinka to je takovej typickej přístup úředníka. Ty, ovcan, něco chceš, tak se podřiď. Přitom občan chce jen službu, kterou tento stát už léta deklaruje, že zařídí. (Dostupnou školku pro dítě od tři let).
žluťásek Tabea Evaeva 711990 Vari Doufam, ze jsem vas zminila vsechny. Jde o to IVF, odebrali mi 28 vajec, 13 ve zralosti k oplodneni a do 5. dne jich to dotahlo sest, z jednoho mame slecnu Antonii. Pohlavi urcuje spermie, ale u tech zase pravdepodobnost holky zvedaji okolni podminky (teda jak se chlap choval pred odberem). Chromozom X je min nachylny. A protoze je to stejny odber vajec a stejny odber spermatu a embrya se do 5. dne vyvijela stejne, tak jsou to fakt dvojvajecna dvojcata - s rozestupem, vzhledem k tomu, ze to druhe hodlame sazet kolem 1 a 3/4 slecinky (jen tech zbylych 5 embryi bylo pak zamrazeno).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí