Gatita to jsem někde četla (asi tady
), že starší sourozenci se chovají jako o polovinu věkového rozdílu mladší. To by leccos vysvětlovalo![]()
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva nase obec je ted zamorena silene, v nasi skolce uz to meli skoro vsichni. V jeslickach to zatim neni, ale je tu vsechno provazane skrz sourozence a ruzne krouzky, komunita deti je tu hodne propojena a bude to kolovat asi dlouho. A nemam uplne koule na to, abych vzala deti cilene nakazit k sousedum. Je to teda dost alibisticky, protoze do skolky je posilam, ale stejne..
MPLee Jee, neboj, hned jak se to narodí, tak ti tyhle reci přijdou vhod:-D:-D. Jsem tu už psala, jak jsem s tou prvorozenou jezdila s kočárem věčně v ty poporodní depce a to bylo samy ,,Jeee tak jezdíte, tak si to užíváš, to je nádhera co, tak seš šťastná, to je nejkrásnější období....,, No to teda sedělo!!!...A pak najednou jsem vyjela, mimino v kočáru, rok a půl starý na skejtu a místo ,,ahoj,, mě sousedky zdravily hlaskama typu ,,To je peklo, co" ,,Spíš trochu?,, ,,To je hruza, taky jsem si to zažila s dvojčatama,,....Konečně jsem se cítila plně pochopena a taky ke mně lidi, zvláště chlapi co si myslej, že ženská se na mateřské fláká, přistupovali trochu s úctou!:-D:-D:-D
Jinak všechny ty argumenty jsou samozřejmě kraviny, starší dítě získáním sourozence objektivně získá, zvlášť dvacetimesicni holčička, tu to bude fakt bavit;-). Myslím že je to moc hezky věkový rozdíl, jako pro ty děti teda:-D:-D.
Gatita tomu rozumím, nemoc se má náhodně chytit, ne tomu chodit naproti. Ty neštovice jsou blbé v té dlouhé inkubační době, nedat dítě tři dny před dovolenou do školky ti nepomůže. Tak ale jestli se to u vás tolik mele, tak buď je brzy dostanete, nebo ta vlna už bude za vámi.
Evaeva No a možná ty mladší o polovinu rozdílu zase starší. Velkoumalou teď chytá najeka ta minipuberta..takže ji většinou něčím nastavu, něčím jako že ji při schovce najdu moc brzo a tak...zavře se v ložnici a bulí. A malamala ji včera tak jako s výsměchem říká ,,Kájo, ty vole, ty brečíš!,,. Vubev jako ten slovník má fakt brilantní na svůj věk:-D
Gatita jako to je věcná poznámka, ještě od někoho, kdo ty 2 děti blízko sebe má! Jesličky neplánuju, já si celkem věřím, že to dáme i s plaváním a cvičením, takže se malá socializuje dost a doma mě baví s ní vymýšlet různé věci, hodně si vyhraje sama... Třeba bude mimino satan a bude si do těch jeslí chtít jít odpočinout - to je možný ![]()
Evaeva My jsme to tak chtěli, nechtěli jsme méně než rok a půl a ideálně ani ne víc než 3. Takže jsme spokojení a těsíme se. Náročné to bude, ale to by bylo i za rok. No prostě jen nechápu, proč mají lidi potřebu to takto komentovat.
Karja
náš mladší taky mluví skvěle, ale mám pocit, že starší mluvil stejně. Starší se chytí každé blbosti, co mladší vymyslí, k jeho radosti samozřejmě, takže to ho ještě podpoří v pokračování![]()
MPLee ano, my to měli stejně, pro mě byl ideál ty dva roky, tři maximum. Taky záleží, jestli to vašim blízkým nějak ujede, protože si to třeba vůbec neuměli představit nebo to nečekali, to bych asi přešla. Divné je, kdyby to nějak rozebírali dokola a opakovaně.
MPLee nemam je blizko sebe, maji mezi sebou 4 roky, a stejne je to jizda
. A ty to urcite hrave zvladnes, mas myslim to spravny nastaveni.
A já jsem zase matka roku, protože jsem tu dneska bez mrknutí oka potvrdila, že malému jsou 4 ... až na to, že jsou mu 3 (4 až na podzim
). Minule jsem zase zapomněla jeho datum narození, nejen rok, to se mi stává běžně, ale i den. A to jsem si kdysi myslela, ze na ten den v životě nezapomenu ![]()
MP Meri Hele já si to taky pletla:-D. Minule to bylo na pojišťovně už tak trapný, nedala jsem dokupy ani ty roky!!!Že už jsem si to teda zapsala za uši, ale třeba ta první dcera se mi hodně pletla a nebýt toho, že se mi sambo už dvakrát opravdu ošklive nevysmal a já si to netrénovala, tak nevím doteď:-D.
MPLee Dvacet mesicu mi neprijde nejak extra blizko u sebe. Jako zahul to bude, ale mam par kamaradek s jeste mensim rozdilem a nemuzou si to vynachvalit, z tech deti budou hrozne rychle partaci, kdyz jsou jen kousek od sebe.
Karja jako já nepopírám, že se to může stát, ale já to právě neznám. Depku jsem neměla, mimino spalo dobře v noci i ve dne. Parkrát jsme se chytli s mužem, a štvala mě izolace v lockdownu. Ale jinak jsem si nemohla na nic stěžovat. Já nějak nejsem příznivce toho litování od ostatních no. Když k tomu nemusí být vůbec důvod. Čemu pomůžu, když budu už teď fňukat, že to bude hrozný a peklo a všichni budeme nešťastní? Chtěli jsme to, máme to
Spíš už koordinujeme s kamarádkou plavání a přemýšlím kterou hodinu cvičení vybrat. Ale mě to mimino, co nevyleze z kočáru vůbec neomezovalo, třeba to teď bude jiné. Bojím se, že dcera špatně ponese méně pozornosti, ale zase když jí zůstanou zachovaný ty nejoblíbenější věci, tak v tom nevidím takový problém, aby se mě měl někdo celé odpoledne vyptávat jestli už jim konečně přiznám, že jsme to takto nechtěli ![]()
MPLee Jo tak kecy jsou to hrozný, mě to taky uráželo, když se mě někdo ptal, zda to bylo chtěne či nechtěne, ale mně celkové tyhlety řeči týkající se ,,práce na miminku,, nějak jako přijdou divné, už je to hodně za mou hranici nějaké intimity.
Hele tak mně to litování se líbilo, protože to přesně odráželo to realitu:-D. Ale tak já si ráda pofnukam navíc ještě s poplacanim po zadickach, mně je pak hned líp! Já si myslím, že i kdyby vám ten program nevysel, tak tvoji dceri to bude úplně jedno, bude prostě ráda že je s tebou a s miminem, je to ještě prcek a bude mít zážitky z té běžné péče o mimino.
Když se tu zas rozjely ty srazy, tak volám hola hola, v knihovně rozjíždím konečně ten dlouho plánovaný deskoherní klub pro nejmenší děti. Budeme hrát každou středu odpoledne mezi 16 a 18 hod, není třeba žádná rezervace, žádné vstupné, dokonce i založení dětské průkazky je zdarma :-))
žluťásek Jé, to vypadá skvěle. Můžou přijít na čumendu i o trochu mladší děti? Jinak jsme tam na podzim jako na koni.
U nás je paní, která má dvě dcery řekla bych rok a pár měsíců od sebe, té mladší je tak rok a čeká třetí. Tak té jsem dneska na férovku řekla, že je statečná.
Já teda nejsem tak v pohodě jako poprvé, u Rostíka jsou nějaké změny v chování a miminko ač je docela spavé a vypadá i šikovné, tak brečí víc než Rosťa, nemáme ještě režim a tak nemám odvahu na nějaké řízené aktivity a pevně daný program. To až v září, až půjde Rosťa do školky a najdu mu nějaký kroužek.
Jinak dneska vylezl poprvé na strom, takže jsem pyšná.
MPLee tak jako probírat to celé odpoledne je hodně přes čáru. Že někdo řekne třeba "No, budete mít doma veselo" tak dejme tomu, ale tím by to mělo skončit. V mém okolí jsou ty dvouleté rozestupy celkem běžné, nevím, co to máte za příbuzné/kamarády![]()
Obě moje děti dobře spaly, to je základ, jinak by to bylo o mnoho náročnější. Plavání jsem teda s oběma nezkoušela, neuměla jsem si představit, co bude to mimino dělat v autosedačce, když ho, logicky, vzbudím při svlékání. Ale chodila se mnou zkušená matka pěti dětí (teda během asi 15 let) a ta si prý dvojku na plavání s jedničkou (ty byly docela rychle po sobě) brala až do jednoho roku. Já si vybrala takovou hodinu, aby mamka mohla hlídat mimino/jít plavat místo mně. Cvičení a ostatní aktivity byly bez problémů.
dzizisketa to se usadí! U nás si starší zvykal tak dva měsíce, u něj se to projevovalo brzkým vstáváním hlavně. Sice jsem v porodnici taky strávila víc času, ale po návratu jsem neměla žádná omezení, ty asi ještě nejseš ještě úplně v cajku. Do září se to určitě poddá. Věřím teda, že ani tak dlouho to trvat nebude!
žluťásek já bych určitě někdy ráda dorazila, akorát nevím, jestli bude mít starší herní náladu, to bohužel není úplně jistota. Ale tenhle týden to nevidím, zase trochu bojujeme s rýmou![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí