Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44762 příspěvků moje polička 02. května 2022 22:33

dzizisketa U nás má jedna paní tři holky vždy s rozestupem rok a 10 měsíců. Nechápu. Vypadají úplně všichni v pohode, ona chodí hodně upravena, ale zároveň říkala, že ty první dvě byly úplně bezproblémové děti, co se uloží do postýlky a hotovo.  Ale neumím si představit že bych teď měla ještě jedno roční dítě!!!!!?strasnyyyy, strasnyyyy. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2022 22:35
Reakce na Karja:

, ale zároveň říkala, že ty první dvě byly úplně bezproblémové děti, co se uloží do postýlky a hotovo.

​Tohle je to klíčové. Já si to představit umímMimino teda hůř, to už je dlouho za námi.

Offline Karja
44762 příspěvků moje polička 02. května 2022 22:39

Evaeva Já už bych asi skončila nějak tragicky fakt. Dneska se mě velkamala ptala, jestli nebudu mít v bříšku ještě mimino? Tak ji říkám, ty jo, to už ne, už jsem měla v bříšku tebe a Táňu, to už bychom nemohli mít, mimino a Táňa by furt brečeli, to by nešlo....a ona mi říká ,,no tak pejska?,,..... 

Offline Karja
44762 příspěvků moje polička 02. května 2022 22:40

Evaeva Jinak jako tři děti mi přijdou v pohodě, ale tam je to klíčové, že jsou fakt brzo po sobě a to mi přijde vážně jako těžké docela dost.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2022 22:42

Karja pejska

nás by to třetí určitě strašně vytrestalo, aby nám to vynahradilo za ty dva předchozí. Syn se teda po miminku vůbec neptá, celá ta tématika jde nějak mimo něj. Akorát mladší se zajímá o funkci ňader

Offline Karja
44762 příspěvků moje polička 02. května 2022 22:44

Evaeva Nevím, třeba ne. Někdo má ty děti takove. ,,mírnější,, vsechny. Já si myslím, že já i kdybych měla třetí nějaké bezúdržbové, tak by mi to přišlo tak divný, že bych z něj svou péči to ubrecene dítě udělala sama:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2022 22:45

Karja jo, já mám zkušenost jen s tím dvouletým odestupem a to (u nás) bylo v pohodě. Víc než tři roky od sebe bych děti mít nechtěla, už teď vidím, jak si zvykám na ten komfort, že si je někdo může vzít přes noc, mají podobné potřeby, takže hlídat je oba není o moc náročnější,... Po roce bych je nechtěla. To má teta a odnesla to poporodní depresí.

Offline Karja
44762 příspěvků moje polička 02. května 2022 22:49

Evaeva No, mně se ten model třetího benjaminka taky moc nezdá, ačkoliv z něj sem. Když tři tak blízko sebe a na to fakt nemáme:-D:-D. Takže nic. Ta poporodní deprese asi s tím věkovým rozestupem zas tak moc nesouvisí, znám holku se čtyřletým, já taky měla nakročeno s prvním dítětem, tam budou asi nějaké jiné čáry v tom!  

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 02. května 2022 22:49

Karja Presne, ja mit dite, co spi a ji, tak jsem z toho tak v soku, ze z nej udelam neurotika. :-D

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. května 2022 22:49

MPLee tak ono bud to pojde dobre alebo to pojde zle, ze. Viac moznosti nie je. Mam 4 kamosky s rovnakym rozostupom ako mas ty, u dvoch ostali oteckovia na materskej s nimi, cize boli doma vsetci spolu a slo to v ramci moznosti krasne (rozumej, len rodicia vyzdimani zo zivota, deti spokojne ;). Jedna kamoska to dala sama, ale jej maly je dost specificky, jeho bavi chodit popri kociari a je naozaj velmi samostatny, nevyzadoval uz v tom veku asistenciu pri hrani, vydrzal sa 2-3 hodiny v klude divat na videa vlacikov aj sa sam hrat a hla ne vedel sam zaspavat, co jej vela veci ulahcilo. A dalsia je na prasky, lebo sa jej narodil maly placuci nespavec. Po 3 mesiacoch je to uz u nich ovela lepsie, maly uz neplace, len teda uspavania deti su peklo, najma ked jej muz byva prave v tieto casy v praci. Zalezi asi na tom co od toho ocakavas, ja som sa nechala na druhe presvedcit az ked som vedela, ze starsi bude v skolke, lebo som sa obavala, ze ak bude aj druhe tak narocne ako prve, nedam to. A Olivia je uplne uzasna, zrejme by som to s nimi zvladla aj sama cez den, ale nastastie muz pomaha a nemame ziadne denne/vecerne horory. Ale inak vsetky rodiny co som opisala vyssie maju jedno spolocne, tie deti sa fakt strasne lubia, starsi mladsich, mladsie starsich, uplne to az chyta za srdce ked ich vidim ako sa na seba smeju .

Offline Karja
44762 příspěvků moje polička 02. května 2022 22:50

Vari Přesně, tak jsem to chtěla napsat, neurotika, nenasla jsem správný slovo! 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. května 2022 22:50

Jimik no jéje, jasně že můžou, přijďte :)

Evaeva je to nezávazné, koho nebudou bavit deskovky, může si číst :) máme Albi tužku, interaktivní stůl, herní konzoli, no a taky ty knížky možná už bude i duplo 

Offline SunEclipse
3491 příspěvků moje polička 02. května 2022 22:51
Reakce na Tabea:

prý ty e-maily tisknou a kdyby odpovídali na ten původní e-mail, tak je to pak moc stránek na vytištění... 

​jo to jsem zažila taky.  Vyšperkovali to ještě tím, že k odpovědi přikládali původní email - naskenovaný.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2022 22:59

Karja já vím, že rozestup není to jediné. Ona měla nakročeno už po prvním, druhé to dorazilo. Další má po patnácti letech a zase to bylo blbý:( Mimochodem, takový rozestup (který je u nás v rodině taky celkem oblíbený) mi přijde úplně nejhorší. Vždyť co ti moji rodiče mají ze životaAni jsme se pořádně neosamostatnily a bum znova mimino. Než ségra dospěje, půjdou do důchodu a to ještě teď musí hlídat vnoučata.

Offline Karja
44762 příspěvků moje polička 02. května 2022 23:01

Evaeva No tak nevis jak by žili, kdyby ji neměli;-).Někdo tak jako rodině žije furt a je spokojenej! 

Online continuity
43200 příspěvků moje polička 02. května 2022 23:04

Evaeva no já si docela blahořečim, že jsem rodila až tak pozdě, protože před pár lety bych do toho Benjamina ještě šla. Teď už je to totálně passe, hlavně už je blíž to osamostatnění než ten začátek. To už spíš stříhám metr, než si pořizovat mimino. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2022 23:04

Karja jo, to máš pravdu. U táty bohužel ta nová zodpovědnost spolu s tím, že máma po porodu malém umřela, vyvolala psychické potíže, které lecos převrátily. Ale je pravda, že moje máma je hodně mateřský typ, i chtěli tři děti, akorát ne tak pozdě

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2022 23:05

continuity tak to rozhodně, jak říkám tři roky jsou stropK takhle velkým dětem je to blbý nápad

Offline Jimik
příspěvků moje polička 02. května 2022 23:06

žluťásek Říkal někdo Duplo? A můžeme ho vidět? To vypadá jako akce model ideál, univerzální tahák a sposta prostoru pro objevování nových obzorů.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 02. května 2022 23:11

Potrefenáhusa No, jo, ale my planujem jen dve deti, zbytek pak bude zlikvidovan... Podarovat se to neda.