Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Gatita
8644 příspěvků moje polička 02. května 2022 18:57

Ja vam ty nestovice skoro az zavidim! V nasi skolce to drti deti uz  od zacatku dubna, ja nevim dne ani hodiny, a porad nic! A je jiste, ze to schytame, jen nevime, kdy. A za mesic a pul mame jet na zaplacenou a dlouho planovanou dovolenou, tak je to asi jasny, jak to bude. Bude se to prelivat z jedne mistni skolky do druhe, dokud to nesliznem v nejnevhodnejsi dobu...

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 02. května 2022 19:04

Solathis takže šestivaječná šesterčata! 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 02. května 2022 19:11

Gatita já se plouzim po baráku jak mrtvola, starší dítě má od 23 školku v přírodě, ve čtvrtek si holky měla brát až do pondělí mamka, čekají nás během května 2 svatby, dlouho díky covidu odkládána akce na 5 dnů s kamarády a koncert rammstein...

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 02. května 2022 19:12

Tak u nás to asi neštovice nejsou, jen jsem neschopná matka, co nic nepozná. Většina pupínků zmizela

A jen si tu tak fňuknu - začali jsme po screeningu oznamovat známým a rodině, že čekáme druhé. A pořád dokola poslouchám to samé - to vás litujeme, ježiš chudáku, to bude peklo. Jestli nepůjde E. do jesliček, tak je to chudinka a bude doma s miminem strádat, jak nás to mohlo napadnout, proč jsme nepočkali, jesťi selhala antikoncepce a jiné chuťovky  To nestačí říct Gratuluju, nebo to přejít mlčením? 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 02. května 2022 19:13

Solathis Dekuju. Ta dvouvajecna dvojcata jsem pochopila, nebylo mi jasny to s tou pravdepodobnejsi holkou. :-)

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 02. května 2022 19:15

MPLee Jakej budete mit rozdil mezi detma?

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 02. května 2022 19:23

MPLee ehm, já taky jednou myslela, že neštovice a přitom ji jen fakt hustě poštípali komáři... Takže jsem vlastně 3x neschopná - zapomněla jsem na repelent, nevšimla si, že ji něco štípe, a nepoznala, že to nejsou neštovice . Aspoň, že nakonec jsem se vzchopila a netrápila ji odběrem na protilátky .Myslím, že v té době byla podobně stará jako vaše teď.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. května 2022 19:28

Tabea Garfie letfenixa pasovy opar som aj ja hned zvazovala, ale ono to vobec neboli, len svrbi. Uz mam pdoozrenie, ze ma nieco postipalo v posteli, lebo sa to nikde nesiri a stale to svrbi. Ani na tie kiahne to nevyzera, vobec sa to nemeni z vyrazky na pluzgier

Offline Tabea
8154 příspěvků moje polička 02. května 2022 19:32
Reakce na itinka:

Neznám problematiku MŠ, tak nevím, proč rodiče dávají přihlášky na více školek. Ale pokud tak dělají, holt tomu musí věnovat čas... 

​příklad: všichni chtějí na školku A. Pro půlku školka B by byla taky ok, školka C taky. Pro další D a F.  Když všichni dají přihlášku jen na A, tak co s dětmi, pro které není kapacita? Poslat je do E, i když rodiče by jako druhou volbu dali B?

Zajímavý, že někde to stačí hodit do schránky, někde vrazit do ruky a někde to trvá hodinu. 
U nás ve městě (v Bavorsku) dřív stačilo hodit přihlášku do schránky nebo ji odevzdat na dni otevřených dveří. Rodiče do přihlášek napsali preference. Ředitelky/ředitelé školek se pak sešli a děti si podle preferencí a kapacit přerozdelili. Očkovací průkaz museli rodiče přinést k podpisu smlouvy. 
Od letoška město zřídilo on-line platformu, kde jsou všechny školky bez ohledu na zřizovatele (město, církev, sdružení rodičů, ...). 
Tohle pohrdání časem ostatních (nechat někoho stát ve frontě, aby odevzdal papír) je mi strašně protivný. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. května 2022 19:38

Tabea mě nejvíc fascinuje, že před dvěma roky to šlo všechno jen elektronicky nebo poštou, protože covid. Ale teď se zas vrátíme k frontě a odevzdávání papírovýho lístku mezi 14 a 15:30. To je fakt k neuvěření.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 02. května 2022 19:38

Vari 20 měsíců, to už mi nepřijde tak málo... Jako nečekám, že bude všechno sluncem zalité a ano, bude to krušné. Ale samozřejmě nejvíc řečí mají ti co mají jedno nebo žádné dítě. 

Anema jo, to se nám stalo v létě na sardinii  Chudák měla celý obličej poštípaný a my ani jeden pupínek. Ale vítězí kamarádi, co zapoměli mimino namazat krémem a chudák byl rudý jak indián, jen mu kolem pusy svítil bílý dudlík

Offline Tabea
8154 příspěvků moje polička 02. května 2022 19:48

žluťásek asi to všechno tiskli a když si to nechají přinést vytistený, tak jim to šetří práci. A když se to tak dělá 30 let, tak proč to měnit, že?
Paní, co pronajímá budovu naší firmě, dřív využívala služeb správce. Vždycky jsem tam poslala e-mail a odpověď přišla třeba za 14 dní. Ale ne, že by použili tlačítko "reply", ale začali nový e-mail, s předmětem: odpověď na váš e-mail z dne.... Po několika letech jsem se osmelila a zeptala, proč to. No prý ty e-maily tisknou a kdyby odpovídali na ten původní e-mail, tak je to pak moc stránek na vytištění... 

Offline itinka
84 příspěvků moje polička 02. května 2022 19:48

itinka asi ne, kdyz uz se tu vysvetlilo ze to lze i elektronicky

​Pouze datovou schránkou zákonného zástupce, který v zastoupení svého dítěte podává žádost.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 02. května 2022 19:52

MPLee 20 měsíců není tak neběžný rozdíl, řekla bych. Od bezdětných nebo s jedním dítětem bych si to moc nebrala, víc by mě to vyděsilo od těch s podobným rozdílem . (My máme se segrou mezi sebou 13 měsíců a máma mě hned po narození první dcery od podobného rozdílu zrazovala, chudák si tu hrůzu pamatuje i po těch dlouhých letech .)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2022 19:59

MPLee mi to taky nepřijde TAK brzy po sobě. My máme kluky po 23m a nikdo se nad tím nepozastavil. Akorát švagrová říkala, že teď si říká, že mohla ještě půl roku počkat (má děti 2,5 r od sebe) a že to taky poznám. No, ne no, nelitovala jsem jediný den. Mamka chtěla mít děti taky takhle, akorát příroda to zařídila jinak. 

Offline itinka
84 příspěvků moje polička 02. května 2022 20:03
Reakce na continuity:

itinka to je takovej typickej přístup úředníka. 

​No, to snad ne... Prostě ten postup přijímacího řízení je dán zákonnými předpisy. Pokud jsou všichni zájemci přijati, nikdo nic neřeší. Ale jakmile jsou podána odvolání, správní orgán přezkoumává celé příslušné spisy. Chápu, že vše kolem je pro rodiče opruz, ale pro školy ještě větší.

Online Gatita
8644 příspěvků moje polička 02. května 2022 20:10

MPLee ja taky nevim, co to lidi mektaji. Ale ja taky blabolim. Znamemu se ted ma narodit druhy kluk a ja taky hned neco chytryho, jako ze to bude divoky a jestli uz maj pojistenej barak. Ale me ted moji kluci hrozne zlobej, delaji strasny bejkarny, ten mladsi stahnul toho starsiho na svoji uroven, regres nejvetsi, tak to mi budiz omluvou. 

Jo a u nas jsou slusny soukromy jesle a na Mirovicky jsou dokonce statni, kamaradka se tam byla kdysi ptat a mivali tam misto. Kdyby nahodou...

Offline itinka
84 příspěvků moje polička 02. května 2022 20:11
Reakce na žluťásek:

... mě nejvíc fascinuje, že před dvěma roky to šlo všechno jen elektronicky nebo poštou, protože covid. 

​Ale to jde pořád... Datovou schránkou i poštou. Pokud to školky neuznávají, nepostupují správně.

Ale už tu nebudu se zápisem otravovat Přeji všem, aby se jejich děti dostaly na vysněnou školku. Je smutné, že v současné době jsou mezi školkami takové rozdíly.

Online Gatita
8644 příspěvků moje polička 02. května 2022 20:12

rasaNori a mate nestovice nebo taky cekate, kdy to uderi? Jsem ten prispevek nejak nepochopila. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2022 20:21

Gatita no to je blbý, když to takhle krouží okolo vás. Snad vás to teda dostihne buď brzy a nebo až v další vlně někdy za rok, ať zvládnete tu dovolenou.