Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. května 2022 16:07

MP Meri to je krásný! Jinak potvrzuji jednorožce, princeznovské šaty ideálně s korunkou nebo vílí šaty ideálně s křídly, kouzelnou hůlku, Elsu, třpytky na čemkoli.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2022 16:20

Pinot Noir to se nikomu kupodivu ještě nestalo. Oni je teda moc nerozhazují, spíš někam schovávají, různě předávají a tak.

Offline Kokoska
35042 příspěvků moje polička 05. května 2022 16:48
Offline Kokoska
35042 příspěvků moje polička 05. května 2022 16:54

Pinot Noir prechod z korporatu od nalinkovane prace, ktera se dela podle danych postupu a od-do, do nasi mirne chaoticke firemni reality, kdy se musi resit nekolik veci najednou, nepretrzite klientske provozy vyzaduji sluzbu na telefonu, i zabehane standardy se obcas zmeni v improvizaci, klient misto obvykleho reseni dalkovym pripojenim trva na osobni pritomnosti, padaji klientske databaze nejlepe o vikendu... to odradilo uz peknych par lidi, kteri u nas zacali pracovat

Online Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 05. května 2022 17:10

Kokoska tak práce od - do je taky jenom představa těch, kteří v korporátu nepracovali, o "přesčasech, které jsou zohledněny v platu" bych mohla vyprávět, ale aspoň podkladem, který není tip ťop jsem se nemusela, ba přímo nesměla zabývat, prostě jsem ho poslala tam, odkud přišel a dokud to nebylo v pořádku, v termínu a se všemi náležitostmi, neexistovalo to pro mě. 

No, bude to pro mě výzva.

Offline dzizisketa
8994 příspěvků moje polička 05. května 2022 17:38

Dnes jsem byla v poradně a nechala jsem si tam potvrdit to lejstro pro Rosťu do školky. Sestra se divila, že mám jen jedno. Tak jsem řekla, že na té přihlášce se píše, že stačí kopie a originál se dodává až po přijetí té jedné školce. Tak si sestra povzdechla, že kdyby si to ti lidi přečetli, nemusely by jich potvrzovat dvacet pro jednoho. A je fakt, že čekárna byla plná lidí s těma lejstrama, což je skvělé v čase poradny pro mimina, a každý té sestře cpal do ruky aspoň tři. Jsem se přes ty rodiče musela doslova probojovat, aby o nás sestra věděla.

Offline Karja
44766 příspěvků moje polička 05. května 2022 17:44

MP Meri Je to hrozne ty lhůty, ale teď třeba adoptovala miminko jedna znama a měla ho od 3 měsíců!!! S tím, že ho navštěvovala u přechodných pěstounů a učila se o něj pečovat. To je hrozně skvělý, vlastně to mimino bylo hned v nějaké milující rodine. Ale pak jsou ty jiné případy....a to je blbý. Ať má už holčička jen štěstí! Neteř se kamarádi s jednou adoptovanou romskou holcickou, té je 12, zatím všechno dobrý, žádnej scénář jak od Terezy Bouckovy se nekoná. Snad jim to vydrží. 

Online Gatita
8644 příspěvků moje polička 05. května 2022 18:03

dzizisketa ja byla vcera u dr. s potvrzenim pro starsi dite, ze se muze ucastnit školky v prirode. A dr.mi rovnou poradila, ze ten posudek ma platnost 24 mesicu a ze si mam nechat udelat kopii pro pristi vyuziti, ze je to furt to samy i pro skolni aktivity typu plavecky vycvik. To bylo super, asi by me to samotnou nenapadlo. 

Offline Kokoska
35042 příspěvků moje polička 05. května 2022 18:16

Pinot Noir no někteří se dost divili, že by měli mít třeba jednou za 3 týdny službu na telefonu o víkendu. Jde jen o to, aby někdo zvedl telefon a pokud nedokáže nebo nemůže pomoct sám, přehodil to na kolegu (čti na mého muže). Za to si pak berou náhradní volno.

Online continuity
43200 příspěvků moje polička 05. května 2022 18:34

Kokoska tak to je dobré domluvit předem, už při nástupu. Já třeba taky nepočítám s víkendovou pohotovosti, kdyby mi to někdo řekl třeba teď, taky bych se celkem divila, ačkoliv některé týmy ve firmě víkendové pohotovosti drží. A taky jsou týmy v korporátu, které mají pohotovosti nebo dokonce dělají nepřetržitě. 

Já si zas s uchazeči domlouvám cestování. to taky může leckoho překvapit. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2022 18:37

Kokoska ty jo, náhradní volno?! To měl jednu dobu muž, měli za to slušné peníze navíc, ale mě to dost štvalo, protože musel být v dosahu dobrého internetu a on starý poctivka se tvářil, že dojezd dvacet minut je moc Ale náhradní volno neměli.

Zato přesčasy mívali taky velmi dobře zaplacené, když jsme ještě neměli děti, dost to využíval a kolikrát napracoval 1/3 k tomu. Když se narodil syn, tak se šéf najednou divil, jak to, že už tolik nepracuje Teď už nemají "píchačky", takže ani přesčasy.

Offline Kokoska
35042 příspěvků moje polička 05. května 2022 18:38

continuity samozřejmě, že se jim to říká. Někdo to vzdal už hned jak to slyšel, někdo to zkusil a vydržel do doby, než fakt někdo v tu neděli ráno volal.

Online continuity
43200 příspěvků moje polička 05. května 2022 18:48

Kokoska no takto ty víkendy fakt nejsou pro každého a nemusí to být jen rozmazlenost i z korporátu. Já jsem teď byla dva patky po sobě pryč s návratem v večer v sedm a ten příští hodlám už hodně rozporovat. Jinak si nemyslím, že pracují málo, ale víkendy si hlídám. 

Offline Kokoska
35042 příspěvků moje polička 05. května 2022 19:33

continuity ja to chapu a rozhodne s tim korporatem tohle uplne nesouvisi, spis ten prechod od tip top organizace a jasne danych roli k takovemu volnejsimu rezimu, ktery nemusi kazdemu vyhovovat.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 05. května 2022 19:38

Karja Ja znam dokonce jednu, co byla s miminem uz v porodnici. Jako jasne, bylo tam riziko, ze si to bio matka rozmysli, ale prijde mi fakt husty, ze tohle miminko bylo bez mamy jen ten prvni den zivota, od te doby je v milujici rodine. :-)

Online Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 05. května 2022 20:00

Kokoska jo, ono se to potom nasčítá. Dá se přesčas, dá se občas pohotovost, dají se klienti, kteří mají pocit, že jim musíš být pořád k dispozici, dá se i čurbes, dá se občasná improvizace, ale jak je to všechno dohromady a pořád, tak pak už se to najednou nedá. Doufám, že takhle nedopadneme. Kolegyně, která na moje bývalé místo čekala nějakých 12 let, už mě zpátky nepustí.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 05. května 2022 20:04

Pinot Noir díky za info, jsem moc rada, ze je Vikimu už lip, snad to budete mír za sebou brzy úplně. 
s prací je to určitě hodně zajímavá změna, asi bude nějakou dobu trvat, než si to sedne, ale předpokládám, ze změnu jsi chtela  určitě si tam po nějaké době zavedes své postupy a způsob práce, který ti bude vyhovovat a bude to fajn.

a musim říct, ze tchani jsou fakt super! To u nás nevedeme, je to tedy způsobeno těmi 150km především, ale děti od druhého syna hlídají neustále včetně vozeni do školy a skolky, vyzvedavani, vozeni na kroužky a opecovavani u sebe doma až do večerních hodin. Přiznávám, ze občas lehce závidím. Nám nehlidaji vůbec, resp.hlídali by, ale jen staršího  teď minuly tyden po třech týdnech nemoci, kdy jsme to tu placali s mužem, už je vlastně "donutil", aby dva dny pohlidali, kluci už dle mého nebyli infekční neb antibiotika, ale celá ta situace byla taková divná. Přijeli by naši, ale na ty jsme ten hnus bohuzel zvládli nachrchlat. Proste ochotne hlídače vyvažovat zlatem!!

Offline Kokoska
35042 příspěvků moje polička 05. května 2022 20:05

Pinot Noir snad se to vyvrbi ke tve spokojenosti, drzim palce!

Online Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 05. května 2022 20:14

Kokoska Malenge continuity Děkuju, věřím, že to bude dobré, potřebovala jsem nějaký impuls, mít všechno v malíčku a všechno znát bylo sice pohodlné, ale měla jsem pocit, že jsem ustrnula. Super je, že se všichni známe, takže odpadají starosti, jestli si vzájemně sedneme a jestli budeme jako tým fungovat. Což je pro mě zásadní.

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 05. května 2022 20:17

Vari moja kolegyňa takto bola s (adoptovanou) dcérou od pôrodnice, dievčatko bolo narodené veľmi predčasne,  takže tam boli pomerne dlho, ale proste od začiatku.