Já se přiznám, že dětem na kašel ani na rýmu nedávám nic. Ani sobě, nikdy mi nic nepomohlo.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva Jj s těmi komplikacemi máš pravdu. On to má každý jinak. Malamala ta měla 1 den teplotu a 4 dny kašel:-D. Velkamala má ten kašel vždycky hrozně dlouhej, dva tři týdny;-(
Karja Kalobu mám doporucenu aj vyskusanu na zacinajucu nadchu, ibaže by bol nový typ na kašeľ. Na kašeľ zas a znova doporucim Stodal a ešte Sinupret.
Karja já dávám staršímu hned, jak má rýmu Prospan, jinak se mu rozjede kašel a je to na dlouho.
Pinot Noir souhlas:D max kdyz si vzpomenu, tak ten Sinupret.
Jinak fakt stoji za to, sledovat tu ORL doktorku z MP. Kalciovej sirup na kasel nema zadny ucinky a naopak muze bejt spia neprospesnej. Stejne tak leky na alergii nefungujou na jiny druhy kasle a rymy. Je to jinej mechanismus ucinku a u mimin se tim Fenistilem da i uskodit. (jo, sama sem ho davala a vsem doporucovala)
Karja s Kalobou ti nevim. Taky ji obcas davam, ale spis to je "ver a vira tva..". A draha je, to jo.
Nase mudra o ni teda rika, ze se ma davat na zacatku virozy, aby se to nezvtlo do bakterialni zalezitosti. ![]()
711990 tyjo, já bych rýmu bez spreje nebo proplachovani nosu nepřežila, vždyť se bez toho nejde ani nadechnout, vyspat. Rýmu to nijak nezkrati ani nevyleci, ale přijde ml to hodně ulevny
dite rýmu ani kašel zatím nemělo
Pavlena No, mě právě lékárnice poradila, že je to když je to když to dlouho trvá aby to k ničemu nepřešlo ,ale třeba to chtěla jen prodat:-D:-D.Ale mam to, dam to.....Já to koupila hlavně kvůli tomu, že si myslím, že to potřebuje změnu no, něco nového prostě...
Bez těch medikamentů mi to přijde blbý, aby mi dítě tři týdny kašlala a já mu nic nedávala, to si pak člověk říká, že se sirupem to mohlo být na týden.
Karja kaloba je údajně super na průdušky a snad i na imunitu, kamarádka jí dává na začátku choroby, a věří, že díky ní se dokáže vyhnout atb.
Jinak starší dítě dnes blinká, prej mají něco ve školce ![]()
711990 na rýmu ty věci jen ulevují, třeba aby se vyspali. Ale zrovna u toho vlhkého kašle ten účinek poznám, i na sobě. Jak ředí hleny, tak oni mají větší ochotu vykašlávat, jim nevadí, že hrčí na dálku, takže radši neodkašlávají, protože to trochu bolí. Já teda u nich neznám trochu rýmu, pokaždé jsou hrozně zahlenění a trvá to dlouho.
Potrefenáhusa spreje nepouzivam nikdy, protoze nemam rada, jak to pak stece do krku, i jako diteti mi nemohli nic nakapat nebo striknout, delala sem strasny sceny
. Ale na ten slanej sem si ted navykla, to je prijemny!
711990 já i na tu konvicku a ten slanej sprej je taky fajn, já tuhle taky pouzivala nejakej pro mimina morskej, co jsem tu nasla
711990 do krku tečou jen kapky, sprej ne
Ale zrovna tohle dávám sobě i jim, jen když je to fakt špatný, budí se a tak, spíš se snažím, aby z toho nebyl ten kašel.
Karja já osobně kalobu taky dávám, teď za duben jsme spotrebovali asi 3 lahvičky
je to vlastně od stejného výrobce jako sinupret a ten mas myslim vyzkoušený. Plus dělají i bronchipret. Lili jsme teď do sebe doma vsichni všechny tři, je to bylinné, aspoň doufam. O účinku sinupretu jsem přesvědčena, ty další nevím, ale věřím, ze k něčemu jsou. Kluci už jsou teď fit, jen jsou hrozne unavení, takže tahání je ráno do skolky je utrpení. Muž občas zakasle, já už nekaslu vůbec, ale rýmu mám už mesic, je to teda den ode dne lepší a jsem jediná z rodiny, kdo to dal bez atb, ale i tak jsem takový děs nezažila ani nepamatuju.
at tobě zaberou ty druhé atb a holkam už je konečně dobre, držím pěsti!
Mohučanka u nas ve skolce ted jsou nestovice-vsi-roupi (sis, mam to vubec napsane spravne?). Uz se ho tam uplne bojim posilat![]()
Malenge v sinupretu by mi letos mohli dát množstevní slevu, ale moc neumím poznat, jestli funguje. Já mám od porodu ty rýmy skoro pokaždé takové divné, rovnou mám zadní rýmu a často zabetonované dutiny, tak si ten sinupret beru, ale co já vím, třeba by to povolilo i bez toho. Ještě se mi osvědčily pastilky s islandským lišejníkem, mají je i v DM.
Vy vstávate docela brzy, to si u nás vůbec neumím představit, syna nemůžeme vzbudit ani v sedm. Ale on hodně chrápe, tak to možná vylepší ty mandle.
Hlavně, že už jste (celkem) v pořádku.
Gatita
vy si to tam teda dáváte
Na kasel a rymu taky nic nedavame, bud neumim poznat ten spravny typ kasle a nasadit odpovidajici lecbu, nebo lecba proste nefunguje. A uplne nesnasim plnou skrin umatlanych nacatych sirupu, ktere zodpovedne koupime, ale nejsme schopni pravidelne uzivat
. Jedine, kde jsem trochu vysledovala efekt, je mucosolvan, ten rozkasle i mrtveho a da se tim mozna trochu urychlit dokaslavani.
Evaeva tak vsi jsem vyresila tak, ze jsem ihned objednala za 400 kouzelny vsivacek, cimz jsem nam zajistila, ze lezi nevyuzity v supliku. Ale ty nestovice me stresuji, koluje to tu po obci, nase skolka uz je promorena (my nic), tak cekam, ze se to preleje do skolky druheho syna, ktery nam to prinese presne tak, abychom misto zaplaceneho more doma pudrovali strupy:(
Gatita neštovice, vsi a roupi
to je teda kombinace, uaaa! Ale vazne, s dovolenou vám moc držím pěsti, snad to klapne v pohodě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí