Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 05. května 2022 22:48

Neznáte někdo kapky Kaloba? Je to něco rostlinného prý. Mně přijde že moje děti jsou už na Mucosolvan a ACC úplně imunní. A tohle mi ted paní v lékárně doporučila že je to na takové to dokaslavani, co prostě nemá konce.... Já už jsem to teda koupila, stalo to snad tři stovky;-/. Jako my v té lékárně od září snad nechali přes 4 tisíce jen za tyhle přípravky na nachlazení! Bromexin, Mucosolvan, Paralen....se to u nás pomalu točí jak máslo! 

Offline continuity
43202 příspěvků moje polička 05. května 2022 22:50

Karja ještě můžeš použít hedelix, jitrocelový sirup a echinaceovy sirup. Možnosti jsou pestré. Já nevím jak jim je, ale zkusila bych týden jim nedávat vůbec nic. 

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 05. května 2022 22:52

Kokoska Jo to je furt, jako nemůžu říct, že by moje děti byly nějak extra nemocné, to fakt ne, ale té starší dceri dlouhodobe virózy, jak dlouho trvá ta rekonvalescence padly tento rok vždy do toho hezkého počasí. Takový ten krásný teplý podzim promarodila a teď začátek jara taky, v podstatě z posledních tří týdnů si užila tak dva dny;-(. Ale všechny ty pliskanice, kdy se nic nedalo, to byla zdravá;-) 

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 05. května 2022 22:55

Karja mi to přijde to samý jako zmiňovaný Hedelix. všechny ty sirupy imho na roveň tomuhle

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 05. května 2022 22:56

continuity No ony toho zase tolik neberou. Teď dlouho nic neměly, jakože x týdnů, třeba dva mesice, pak týden Mucosolvan s ACC, to mi ale prostě přijde jim vůbec nezabírá, pak měli tyden a pul předepsaného něco silnějšího, a teď se to vrátilo. Takže zas nechat to bez ničeho se mi nechce a na sobě vidim, že je to chyba. Určitě to není nová nemoc, prostě takové to dokaslavani, co mají děti třeba po ránu ještě dlouho, se zase protáhlo do celého dne....;-(. 

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 05. května 2022 22:58

viktorka_od splavu Aha. No to snad nebude sirup, dává se snad jen 10 kapek, to nebude taková ta ,,klasika,, sladka

Offline continuity
43202 příspěvků moje polička 05. května 2022 23:02

Karja a je jim kromě toho kašle nějak blbě?

Já vím, ten COVID změnil situaci: kdysi jsem kašlem zakrýval prdění,dnes prdím, abych zakryl kašel....

Ale stejně, pokud jim jinak nic moc není, nezadychavaji se, jsou živé, aktivní, opravdu bych to moc neřešila. Maximálně posílila imunitu, chodit hodně ven, na sluníčko, mazat opakovacími krémy s mírou, ať se vytvoří Decko. Zvažte to more, 14 dní by mohlo mít efekt. 

Offline continuity
43202 příspěvků moje polička 05. května 2022 23:04

Karja to je spíš imunita naborena tím jarem a celkovým zimním vyčerpáním. Ty léky to stejně neléčí, jen se to líp vykašle, ale tělo si musí poradit samo. 

49378 příspěvků moje polička 05. května 2022 23:06

Karja pointa není v té sladkosti, ale že účinek proti kašli bude podobný jak píše continuity uplně nejvíc se mi osvědčilo u malýho kašlavky kdy to nebyla žádná akutní nemoc ale furt takový už chronický pochrchlávání prostě suchý teplo. slunko, vedro. ev. ještě zkusit něco proti alergii (ono to nemusí být že by byly alergický, ale prostě to funguje i třeba při obyč rýmě - na radu dr.)

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 05. května 2022 23:08

continuity Ne jsou v pohodě. Jen teďka jsme měli nějakej ten humus, já pořád ještě mám, teď jsem v poho, protože mi to antibiotika prebijou, a sambovi se to taky vrátilo, děda to měl snad dva týdny....To nebyla taková ta běžná virozka na tyden, takže bych ráda předešla tomu, že se jí to zase vrátí a léčila ten kašel samospádem,když vidím že se to zlepšovalo a teď zase zhoršilo. Jiak taky taková ta běžná nachlazení neresim.

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 05. května 2022 23:10

continuity No to musej právě vykašlat, jako to úplně slyším ty hleny tam;-(. 

Offline continuity
43202 příspěvků moje polička 05. května 2022 23:13

Karja no jenže ty léky ten kašel nevyléčí. Trochu uleví a když to není nic vážného, zlepší to vykašlávání, takže to jde tomu tělu trochu líp.

No zkusit to můžeš, nebo ještě ten kalciovy sirup. Ale objektívně ty virózy moc léčit neumíme. 

Jinak na ACC a Mukosolvan se nedá zvyknout, pokud to nefunguje, možná ten kašel na ty vykašlávácí sirupy vůbec není. Mně teda ACC naředí spolehlivě úplně všechny hleny v těle. 

49378 příspěvků moje polička 05. května 2022 23:14

continuity když se to táhne x týdnů tak to viroza neni. ta to maximálně odstartovala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2022 23:16

viktorka_od splavu já mám teda jinou zkušenost. Zrovna teď má mladší rýmu, to často skončí kašlem. Slyším, jak v něm hrčí, kašle, ale nevykašlává. Dostal 1x mucosolvan a hned vykašlal, bude ho jíst pár dní a bude dobrý. Bez něj by ta rekonvalescence byla delší. Jako jemu prakticky nic není, ale do školky nemůže. Na sobě poznám i blbý jitrocelový sirup nebo Vincentku. Antibiotika to samozřejmě nenahradí. Karja 

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 05. května 2022 23:17

continuity Nevím no. Já jim nic nedávala na podzim, protože byly prostě neochotne si něco dát kromě bonbónu, všechny ty sirupy vyprskaly a bylo to fakt fakt dlouhý....a pak když jsem je k tomu nějak přesvědčila, bylo to znát. No přesně co píše Evaeva 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2022 23:19

continuity na to mně upozorňovali i v lékárně, že tyhle sirupy na kašel ředí třeba i tu rýmu, takže můžou ulevit i od toho. Mně přijde, že když tomu u dětí nepomůžu - jak je to vykašlávání bolí, tak to radši nedělají - tak mají pak větší šanci na nějaké ty komplikace, náběh na zánět průdušek a podobně.

49378 příspěvků moje polička 05. května 2022 23:20

Evaeva to je ale hodně jiná situace, pár dní a dlouhotrvající kašel, ne?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2022 23:22

viktorka_od splavu ano, ale karja s nimi u doktorky byla a troufám si tvrdit, že zahlenění pozná

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 05. května 2022 23:31

Karja A co Sinupret? Občas bych řekla, že pomáhá - na takové ty stavy po ATB, kdy se to pořád nějak nechce posunout do normálu.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. května 2022 01:11

Karja 

Když už máš tu Kalobu koupenou, tak ji dávej. Já jsem jí dávala asi dvakrát dceři, doktorka mi ji doporučila i na posílení imunity právě při takovém nějakém dokašlávání, když už se mi to zdálo dlouhé. Neumím posoudit, jak dobře to funguje. V tomhle jsem marná - když mě něco netrápí, pouštím z hlavy a pak už nevím. Určitě tím nic nezkazíš. Jinak na kašel dávám Stoptussin, který jak uvolňuje hleny, tak uklidňuje, a nestojí majlant. Já často u toho dětského kašle nepoznám, jestli je ještě suchý nebo už vlhký