Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 06. května 2022 08:47

Evaeva no to sem si myslela taky a pak sem si strikla minulej tejden a litovala sem jeste pul dne

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 06. května 2022 08:48

No pěkně tady chrčíte a smrkáte, my se asi brzo přidáme. Syn se zas probudil s horečkou, tentokrát vydržel ve školce skoro dva týdny

Přijde mi, jestli ho nebolí v krku. Ještě to neumí sám poznat a říct, tvrdí že ne, ale různě si na ten krk a jazyk sahá. Mně úplně vždycky bolí v krku předtím, než se mi rozjede strašná rýma, tak abych asi skocila včas do drogerie pro tři krabice kapesníků. Minulou nemoc posmrkal krabičku za den.

Ach jo, chtěli jsme do zoo :(

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 06. května 2022 08:50

Evaeva jo, islandsky lišejník je dobry, mám zkušenosti s pastelkami od muller pharma a ty používáme sira rodina, jsou fajn mi přijde.

no a k tomu vstavani, kluci vstavali vždycky brzy, i o víkendu nás tahají z postele často před 6. V týdnu to ovšem neplatí  a teď je to umocnene těmi nemocemi, jsou hodně unavení, ale bohuzel do skolky proste musí, lepili jsme to nějak prapodivne 3 týdny a donekonečna to nejde, dr. taky říkala, ať je po vyléčení idealne necháme ještě tyden doma, ovšem jak to udělat, na to recepty nejsou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2022 08:51

Gatita ty vši bych u kluka moc neřešila, asi bych ho akorát preventivně ostříhala 

Offline Jos
příspěvků moje polička 06. května 2022 08:52

Potrefenáhusa Ja jedu jen ve sprejich, protoze vetsinou doma nic jineho nemam. A bez Olynthu bych neprezila, neusnula. Ono to snizi prekrveni te sliznice a ten rozdil je obrovsky, pro me. Pouziti tyden neuskodi, dele by se nemelo. Diteti jsem taky na noc strikala nebo morskou vodu aspon. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2022 08:52

Malenge no to je jasné, by byli doma pořád 

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 06. května 2022 08:55

711990 si alergik?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2022 08:55

711990 no já to používám akorát na noc, do rána je účinek pryč 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 06. května 2022 08:56

letfenixa nn, nejsem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2022 08:56

Jos mně třeba Olynth hrozně vysušuje sliznici, úplně mně pak pálí. Teď mám nejradši nassivin, ten dokáže rozpustit i ty dutiny, ale používám ho jen v krizi 

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 06. května 2022 08:59

Malengejeste chybi svrab, ale ten prijde. Dekuju za drzeni palcu, jsou na svete horsi veci nez propadla dovolena, ale mrzelo by nas to. Nekolik let jsme nikde nebyli (kdyz nepocitam par uspechanych prodlouzenych vikendu v ceske kotline) a starsi syn se straslive tesi, uz ma mesic zabaleny kufrik s trickem, plavkama a kyblickem na plaz, je to az dojemne. A ja se tesim taky dost. 

Jinak uz vime, ze je syn zapsany na zs. Ja s tim tedy pocitala (spadova skola), ale stejne se mi ulevilo, ze nemusim uz nic resit. Co vy, vysla vam nejaka ta skola, ktera pro vas byla logisticky vyhodna? A ten zapis, to jsem teda utrela, protoze rodice tam nesmeli! Malem jsem za dverma umrela zvedavosti. Ale mela jsem radost, syn uz je opravdu velky, zvladnul to krasne sam a pry i tu basnicku  tam rekl. To by pred rokem bylo uplne nepruchodne, je neuveritelne, jak ty deti rychle vyspivaji. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. května 2022 09:26
Reakce na Gatita:

Mohučanka u nas ve skolce ted jsou nestovice-vsi-roupi (sis, mam to vubec napsane spravne?). Uz se ho tam uplne bojim posilat

​No tvl, to je kombo

Já aspoň vyřešila mimino, včera mě napadlo ho zvážit nahatý a vyšlo mi o 180 víc než v úterý takže jsem to dnes telefonicky nahlásila a pí dr. byla velmi spokojená

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 06. května 2022 09:57

Gatita to s kufrikem je úplně rozkosne! Já te úplně chápu, jsou horší věci na světě, ale dovolená by mě teda asi zničila, už ji potřebujeme jako sůl, celá rodina. To loňské první moře nás úplně nakoplo všechny, kluci stále vzpomínají a ptají se, kdy už konečně pojedeme znovu.

je super, ze mas se školou vystaráno, u nás stále v běhu správní řízení, snažím se nestresovat, ale jde to blbě. Na jednu jazykovku, co by byla super, to nedopadlo. Spadova je ok, ale to mám na druhem břehu než školku i práci  a ta vybrana škola pro nás včera udělala náhradní zápis (pro všechny děti, co byly nemocné, aby si to uzily, měly nějaká stanoviště, mapu a sbíraly razítka, moc pekne to bylo), aby to hodinu před termínem zrušili kvuli covidu, jsem myslela, ze mě klepne, už jsme byli na cestě, malého jsem nechala ve skolce spát a zas to nedopadlo. Výsledky by měly být do 14 dnů. Strašně bych si přála, aby to vyšlo.

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 06. května 2022 10:05

Gatita keď to čítam, tak som rada, že sme ten odklad dali. O rok teda bude problém,  že ktorá škola,  ale to sa vyvrbi.  Včera cestou zo škôlky na ihrisko sa syn prvýkrát! hral s kamarátmi zo škôlky. 

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 06. května 2022 11:10

letfenixauvidis, jak to pujde rychle! Pred rokem syn sotva pozdravil, na ulici mu treba nejaky chlapecek ze skolky rekl ahoj a syn akorat koukal do zeme, byl hrozne nesvuj v jakemkoli kolektivu, hodne jsme se jeste zasekavali treba s oblekanim (scena na cele dopoledne kvuli spatnemu tricku, v necem byl proste pirad jako trilete dite), skola by byla asi utrpeni.  Neco je v povaze, lev salonu syn nebude nikdy, nejaky maly "autisticky rys" mu mozna taky zustane, ale uz je zkratka samostatnejsi - je  ted treba ochotny jet na skolku v prirode (!). S vyberem skoly neporadim, sama jsem z toho nervozni. Chtela jsem nejblizsi moznou skolu, tak ji mam, ale obavy mam taky, prvni stupen je tam pry ok, ale druhy asi nic moc, zaslechla jsem i neco o sikane, a to bychom asi nerozdychali. 

Malenge to je na nic, s tim odpadlym zapisem. Ale tak aspon nejaky vam vysel prezencne. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 06. května 2022 11:39

Já děti nechala včera ráno otestovat, a večer si je vyzvedla babička a vrátí mi je snad v pondělí...poctivě jsem tady doma byla v rousce, holky byly bez kašle rýmy a teploty, tak moc doufám že to bude v pohodě.

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 06. května 2022 11:50

Gatita škôlka v prírode

Mne bude stačiť, keď pôjde na korculiarsky kurz.

Škola bude problém, lebo na tej minútu od domu bude mať o rok prvákov učiteľka,  ktorej syna som učila a som na vine všetkých jeho problémov (podľa nej). A na našu som ho nechcela dávať.  Ale možno na tej pri nás otvoria dve triedy, uvidím.

A presne, zdravenie pohľadom dole, ale čo chcem hlavne riešiť,  je tá jeho chorobnosť.  Geneticku záťaž ma na figu.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 06. května 2022 11:53

Hurá, konečně je dítě přihlášeno na gympl. Zcela nevýchovně jsem ho dneska uplatila tím, že jsem ho nechala doma (měli všechny hodiny až na jednu supl).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. května 2022 11:55

brrr jestli to stálo jen jeden den doma, tak jste z toho vyšli levně

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 06. května 2022 19:12

Prišla som domov (po polroku som bola u kadernicky) a muž ma privítal s tým, že syn zvracia vyzerá to, že sa prejedol - melóna, chúďa malé.  Stále pýta piť a jesť,  ale ešte stal ho davi.