Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8157 příspěvků moje polička 11. května 2022 23:00

Karja mixer je dobrej. Syn s nim chtěl dceři mixovat oko, když byla ještě mimino...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. května 2022 23:01

Tabea syn nějak tu matematiku nedává:) zatím podle mě ani nechápe, že dva a jedna jsou tři. 

Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 11. května 2022 23:05

Evaeva super, děkuju!

Offline Tabea
8157 příspěvků moje polička 11. května 2022 23:08

Evaeva mne dneska dcera (čerstvě 5) rekla, že 3+3 jsou 6. Když jsem se jí ptala, jak na to přišla, tak mi to ukázala na prstech, že si to spočítala. Na malyho žluťásek to nemá, ale překvapena jsem byla. 
Syn mi tuhle říkal, jak se mu zdál krásnej sen, že měl spoustu modrejch dvacítku, jeho nejoblíbenějších. A před 14 dnema na místní "matejsky" jednu našel na zemi.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 11. května 2022 23:14

Tabea malej žluťásek teď trénuje velký součty, protože si šetří na novou hru :) namalovala jsem mu k tomu tabulku s 500 okýnky a vzorově vystřihla jako šablony obdélníčky, jak velkou plochu zabere koruna, dvoukoruna, pětikoruna, dvacetikoruna a padesátikoruna. Je z toho dost nadšený a vybarvuje si, co si hodil do pokladničky a odhaduje, kolik mu ještě zbývá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. května 2022 23:31

Tabea mamka vždycky vypráví, jak jsem se zajímala o násobení ještě před první třídou, třeba v těch pěti. Ne že bych uměla tak dobře počítat, ale zajímal mě princip a prý jsem to pochopila. Ale u staršího nikdy člověk neví, on se ty věci učí nějak samostatně a nenápadně, takže klidně se může stát, že za měsíc zjistím, že sčítá přes desítkuBarvy taky vůbec neuměl, nepoznal ani červenou a zelenou a pak jsem jednou zjistila, že pozná i růžovou

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 11. května 2022 23:45

žluťásek syn rád zbiera peniažky , ale vôbec nevidí rozdiel medzi umelými hrackarskymi a ozajstnými, prípadne ma upokojuje, že on ma peňazí dosť = detských papierových

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. května 2022 00:46

žluťásek jee na to som uplne zabudla ale mali sme podobný  tiez! Aj aj šľahaci na klucku a ozubene plastove koliesko/krájač na cesto, ktore mama pouziva dodnes na pecenie, ze je najlepsie

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. května 2022 00:50

MP Meri vitaj v mojom svete! Len u vas to nastastie vyzera len na obdobie, u nas je to dlhodobe.  Cez den sa este dokazem ovladat ale to vecerne zaspavanie do desiatej, to uz mam nervy a malokedy to zvladnem so ctou

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. května 2022 00:58
Reakce na Evaeva:

Mrakoplas a hrají si tak i sami? Protože naši nás k tomu potřebují, spolu jim to nějak nejde.

​ked su sami, musime nakupovat, ak su tu napríklad  synovec s neterou, vystačia si väčšinou sami.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. května 2022 07:17

Karja tyčák mě taky nadchnul! Já někde vyswapovala krabici věcí do kuchyňky za lahev vína a byl tam. Dceru ale nejvíc zajímá okusování plastových párků  

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 12. května 2022 07:44

Díky za připomenutí, mně bezesrandy často fakt nedojde, že by to mohlo být jen období. Mám tendence to brát vždycky jako dlouhodobej, skoro konečnej stav. 
Byla jsem prave zvykla na tvarny dítě, co mi na všechno odpoví: tak jo. Tak sem teď v šoku  To jsou takový kraviny, než jsem se nasnidala, vytáhl klubicko vlny a omotal cely byt ... kravina, jasne, ale já jakoby nejsem schopna ho zarazit, destkrat mu řeknu nedělej to, nepreju si to, nemáme čas to uklízet ... a on se řehtá a motá. Normální no, ale moje nervy

Uvedomuju si, ze největší zlo je u nas to vecerni uspavani, já už ho proste nechci uspavat, nechci nechci. Je to totálně ztracena víc jak hodina, vylezu a ještě me čeká to tu všechno poklidit a dotáhnout, protože s práci už neexistuje, ze si to dodělám ráno ... chodim pak hrozne pozdě spát, jsem unavená a je to zacyklený. Budu do toho muset nějak riznout.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 07:53

MP Meri u staršího syna se uspávání dalo domluvit. Ale ne, když už se to děje. Někdy přes den mu říct, jak to potřebuješ a proč. Přečtu pohádku, chvíli počkám, ale mám moc práce. Ty věci do práce by si nemohla dělat u něj v pokoji? Ségra vyžadovala uspávání dlouho, ale stačilo být ve stejném pokoji. Věřím, že tě to deptá, když víš, co tě ještě čeká a přitom tam musíš hodinu sedět.

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 12. května 2022 07:54

MP Meri pokud chceš dítěti zabránit v motání klubíčka vlny, musíš vstat a prostě mu v tom zabránit. V tomto případě bych mu to vzala. On se bude vztekat, to je jasný, ale jsou jen dvě možnosti buď dělat, že to nevadí nebo účinne konat. Takové to slovní upozorňování je úplně k ničemu a i dlouhodobě je to špatně. nutný závěr batolete i puberťák je totiž stejný: matka si něco povídá, ale celkem není nutné to brát v potaz. A to nechceš. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 07:55

continuity máš pravdu, jednou dvakrát upozornit a pak konat. A nebo si to dopředu rozmyslet a nechat ho:)

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 12. května 2022 08:50
Reakce na continuity:

MP Meri pokud chceš dítěti zabránit v motání klubíčka vlny, musíš vstat a prostě mu v tom zabránit. V tomto případě bych mu to vzala. On se bude vztekat, to je jasný, ale jsou jen dvě možnosti buď dělat, že to nevadí nebo účinne konat. Takové to slovní upozorňování je úplně k ničemu a i dlouhodobě je to špatně. nutný závěr batolete i puberťák je totiž stejný: matka si něco povídá, ale celkem není nutné to brát v potaz. A to nechceš. 

​presny!

jeste bych k tomu asi dodala MP Meri ze neni realny ocekavat kdyz ho neco bavi/neco chce, ze toho na zaklade slovniho pokynu necha.. ja kdyz neco chci tak to proste udelam a ty urcite taky, a to dite je proste stejnej clovek jako my a je to tak spravne

Offline Kokoska
35042 příspěvků moje polička 12. května 2022 09:09

711990 blba otazka, ale proc si manzel ty veci neuklidi? Jako jeden telefon, ok, nedal si pozor a neodhadl, co dite udela, ale priste bych teda byla hodne obezretna.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 09:12

Kokoska nevím, jak je Tonda všetečný, ale my ty nejzajímavější věci musíme mít minimálně metr dvacet vysoko, možná radši metr a půlOni jsou docela vynalézavý.

Offline Kokoska
35042 příspěvků moje polička 12. května 2022 09:17

Evaeva my jsme taky cennejsi a problematicke veci stehovali do vyssich sfer, jak deti zacaly chodit a skodit. A kdyz prijde smecka vnoucat, automaticky uklizim mobil, tablet a bryle

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 09:23

Kokoska no jsou fakt všeteční:) ale dovedu si představit, že tatínek ty telefony potřebuje k práci, má je na stole, odejde se třeba napít, Tonda nelení a neštěstí je na světě. A stačí tři minuty