Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 12. května 2022 11:35

Tatínka je nutno z úvah vynechat, geniální řešení totiž je, že kdo není fyzicky přítomen, nemůže obdržet žádný ukol.

Ano, bojujeme s tím dlouhodobě, nechávat ho osudu celkem dlouho fungovalo, ale teď se to už dost zvrtlo, protože je schopnej se do 9 koupat a pak si do 11 hrát s legem. A to už nějak nedávám.  Takže do postele teď zahánim. A naopak často si i řekne sám, ale pak proste není minimálně hodinu schopnej usnout. 

Evaeva No nechat to na ráno ... a kdo to ráno udělá, já ne, zbyde mi to zase na večer, to není řešení. Kytky do ty doby chcipnou, prádlo zatuchne v pracce a v drobvich se budeme brodit. Samozřejmě se snažím udělat max než jdu ukládat, ale asi prostě to nejsem všechno schopna za ty tři hodiny, co na to realne mam, stihnout. Možná bych se měla zamyslet hlavně nad sebou, je fakt, ze si chci po celým dni v práci taky občas sednout, no, to bych samozřejmě nemusela

Offline Tabea
8158 příspěvků moje polička 12. května 2022 11:39

Karja aha, já je koupila synovi, modrý & hnědá podrážka. Zrovna v nich šel dneska prvně do školy. Večer můžu kouknout a porovnat je s dceřinýma bergama z loňska. 

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 12. května 2022 11:41

MP Meri Hele já dceru taky strašně dlouze uspávala a pak do pozdních nočních hodin uklízela, tak jsme pak přešly na systém, že ji po přečtení pohádky uložím, řeknu jí, co půjdu udělat (vyložit sušičku, sklidit linku...) a že jí za pět nebo deset minut přijdu zkontrolovat a jak mezitím leží v posteli, tak většinou stačí jedna kontrola a ona usne (a když usíná dlouho, tak stihnu udělat alespoň některé otravné práce ;o)

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 12. května 2022 11:42

MP Meri odpocnout si urcite musis, mozna by slo do tech cinnosti behem odpoledne zapojit malyho - spolu zalivat, spolu veset pradlo atak, tim by ti ten odpocinek vysel na dobu kdy je vse hotovy+dite spici:-) zakerny na tom souziti je, jak se to porad meni, clovek si na neco navykne a lup je tu jiny obdobi:-P

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 11:42

MP Meri no víš co, já na domácnost celkem kašlu a hlavně nechodím do práce. Hračky uklízíme s dětmi a pak zbývá jen to nádobí a třeba pověsit jednu pračku. Žádné velké uklízení večer nedělám. Ale chápu tě, myslím, že potřebuješ najít způsob, jak syna udržet v posteli bez tebe. Mého syna hodně baví audio pohádky, po obědě u nich vydrží klidně hodinu. To by ho nebavilo? Aktuálně letí Pipi Dlouhá punčocha, děti z Bullerbynu, autopohádky od Chinaski,... 

Offline Tabea
8158 příspěvků moje polička 12. května 2022 11:43

Evaeva ty polobotky protetika mají ten kotník Fajt šílené sirokej, ty sandale asi taky dost, ale asi se to tam nějak víc vstřebá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 11:46

Tabea to je možný, sandále se nejlíp utahují, mi přijde.

Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 12. května 2022 11:47

MP Meri rozumím ti, ty domácí věci, když člověk pracuje, se nedají hrnout před sebou. Já v tom pak vůbec nedokážu fungovat. Ráno do toho vstát a odejít do práce, nechat to tam... Bez muže, který během doby, kdy uspávám a pak se jdu osprchovat, uklidí do stavu, abychom si mohli sednout na vyluxovaná křesla, k čistému stolu a ve výhledu nebyla zabordelená kuchyň, si ty večery vůbec neumím představit.

Jako samozřejmě bych se mohla vykašlat na zahradu, protože jen oběhnutí nejnutnějšího, je hodina práce, ale to by znamenalo, že zruším tu jedinou věc, která je "moje" a dělám ji výhradně pro sebe. A to nechci.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 11:49

Pinot Noir klíčové je mít kuchyni za zdí Ne já mám selektivní slepotu, bordel nevidím.

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 12. května 2022 11:56

MP Meri spýtam sa ako debil, ale prečo tie kvety nezalejes v synovej prítomnosti? Aj to prádlo nepovesias? 

Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 12. května 2022 11:59

letfenixa tak to nejsou jediné domácí práce, ne? Když bude věšet prádlo a zalévat, tak zas neudělá něco jiného.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. května 2022 11:59

Evaeva odkud ty audio pohádky máš?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 12:00

Sairon většinu kupuju jako audioknihy, něco máme od známých.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 12:01

Pinot Noir taky záleží, co považuješ za nutné. Nemyslím si, že domácnosti věnuju víc jak hodinu a půl denně.

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 12. května 2022 12:06
Reakce na Sairon:

Karja naši mají prolízku s houpačkama a skluzavkou, na tom se zabaví hodně,  ještě tu nepadly kočárky na ven, sekačka na trávu,  klasická tatra. Rozmýšlím jestli jim pořídit ještě domeček nebo radši venkovní kuchyň. A z houpacek se mi teď moc líbilo že je to jako ten kruh a průměru necelý metr a na něm plachta, takže Jen to vlastně takový houpajici se stan.  To jim určitě koupím, ale až časem, zatím mi na to.prijdw krtecek malý. 

A když jsme u těch dětí co jsou celý den na zahradě,  nemáte nějaký ověřený tip co jako první pomoc na sluneční vyrážku? Příšerka i když byla namazana, tak se strašně osypala a úplně nevím co s tím. 

​Nestíhám dočítat, tak nevím zda někdo odpověděl, ale mě na "sluneční" vyrážku funguje Sudocream. Zklidní lechtání, vysuší.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 12. května 2022 12:35

letfenixa Ve všední den věnuju hraní se synem odhadem tak 20 minut. Zbytek času proste padne na věci okolo. Nákup, vybalit, svacina, poklidit, pohrát si, už je pomalu čas večere (a to nevarim, jen ohřívám, nebo servíruju studenou), pak hygiena, prádlo, jako asi to tu nemusim popisovat, to každej zná. Bohužel to proste v 90 % případu nestíhám všechno včas a je potřeba to později dodělat.

Rozhodne po večerech nedrhnu spáry, ale jsem typ, co si v nepořádku neodpočine, takže základní debordelizace je naprosto nutná. A stejně jako Pinot - ano, mohla bych vynechat kytky a balkon (jak mi i sambo při každý příležitosti neopomene predhodit), ale společně s čtením je to můj jediný koníček, takže neexistuje. 

Byly časy, kdy jsem to zvladala a ještě byla zrelaxovana, mám zkráceny uvazek, takže taková hoňka to zas není. Ale teď se toho nějak nakupilo hodně, svatba, do toho zase výraznější sambovy absence, taky jsem asi nějaká unavenejší nebo co. A taky nepopírám, že kdyz je hezky, tak si proste chci na půl hoďky vypít to kafe na sluníčku nebo si chvilku číst.

Tak mě to aspoň trochu namotivovalo, ze s tím musím něco začít dělat. Začnu asi tou audioknihou a uvidíme. 

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 12. května 2022 12:41

Evaeva Jo, já se špatně vyjádřila, nemyslela jsem, že potřebujeme boty na úzký kotník, ale že ten model je mozna trošku užší než předchozí. Já ty úzký kotníky neumím poznat, není na to nějaká Míra podle výšky/váhy:-D. Já všechny boty objednávám, takže jsem limitovaná množstvím ozkouseneho a fakt nevím no!  

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 12. května 2022 12:49

MP Meri Jo, já to chápu, já když takhle přijdu s holkama později domu a nejsou tam ty druhé ruce, tak je to taky celkem chaos a nestíhám moc, ještě do toho uspávat dlouho tak uz jsem v bludném kruhu bordelu hned. Sambo doma je, ale většinou už dost zmožený, udělá mlika, po koupání třeba dá holkam pyžamo a chvíli se je snaží zabavit, což s tou malou ne vždy jde, abych si tady bordel odbavila před spaním. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 12:57

Karja no to mi povídej, zase to mám doma jak v eshopu:)

My večer chodíme akorát na večeři, pak se umyjí, uklidí hračky a jde se spát. Ale je fakt, že se na tom podílíme oba, no.

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 12. května 2022 13:01

Evaeva Já si myslím, že my generujeme větší binec, holky po sobě neumí ještě uklidit téměř nic, úložné prostory na hračky nejsou úplně dostatečne, takže se to tak různě skládá a hlavně ta malá vopice na mě furt visí, takže kolikrát nejde večer projít a za 5 minut posbírat prádlo a takovéhle věci kolem, protože ona na mne fakt fyzicky je!  Plus nemáme myčku, ono se to nezda, ale to je hodně času navíc.