Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 12. května 2022 17:06

Pinot Noir to boli predsa príklady. 

My proste večer chodíme spať všetci spolu, dovtedy je všetko hotové.  Pardon, barikády nelikvidujeme denne.

Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 12. května 2022 17:21

letfenixa a vážně vždycky všechno stihnete? Já teda ne, třeba různé internetové záležitosti, jako nákupy na eshopech, hledání školek, čtení o aktuální chorobě, vybírání dovolené atd. , tj. dělám, až když děti spí. Kdybych se tomu věnovala přes den, tak třeba nemám zalitou zahradu, uvařeno, nebo pověšené prádlo. Nestihnu všechno, ačkoliv jsme na ty večery vždycky dva. Delší dobu sama, jako to má MP Meri , si ani nechci představovat, co všechno bych hrnula před sebou. 

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 12. května 2022 17:25

Pinot Noir asi som to nepozorne čítala, myslela som, že hovoríme o domácnosti. Áno, niekedy som v noci na  ešte nielen kvôli zábave. Ale väčšinou spím. A áno, stane sa, že niečo pred sebou hrniem. Ale maximum veci sa snažím robiť so synom. Ale zas chodím z roboty o 14. Aj to pomáha. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 18:20

Pinot Noir tak ty internetové záležitosti taky dělám, až když spí nebo občas přes den, když mně nechají. To nepovažuju za domácnost a úplně ty odložitelné věci nestíhám, když po večerech pracuju. Tohle leží úplně na mě a trochu mě to štve.

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 12. května 2022 18:23

MP Meri dúfam, že to neberies, že som premudrela.  Len už som zvyknúta,  že čo nespravím za synovho bdeleho stavu,  tak to proste počká.  

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 12. května 2022 18:33

letfenixa V pohodě, to má každej jinak. Já ty veci chci mít hotovy, nerada to válím před sebou a nikdo to za mě neudělá. Ten seznam od Pinot je presnej, a trochu to teda i za domácnost povazuju, všechny ty nákupy bot, gugleni všeho moznyho, do toho mm i podnikání ... Já si nestezuju, kdo toho má víc a kdo je větší chudák. Jen říkám, že mě nebavi ležet hodinu a půl a myslet na to, co by mohli bejt hotovy a není. A po 3 letech ns to mám myslím nárok.

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 12. května 2022 18:41

MP Meri ja ta úplne chápem. Akurát že som to doviedla do stavu, že nie že ležím a premýšľam, čo všetko som mohla spraviť,  ale ja rovno zaspim. A áno, je rozdiel byť na to dvaja alebo jeden. Držím palce, nech si nájdeš lepší systém. A s tým, že si nemyslíš, že niečo je len obdobie ťa úplne chápem, mám to rovnako.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 12. května 2022 18:47

Mirakulum

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. května 2022 18:56

Pinot Noir

Ty internetové záležitosti jsou přesné a blbý na tom je že je to přesně ta práce, která zabere nemálo času a vlastně není  vidět.  

Od té doby co je slušné počasí, je muž celou dobu co nepracuje venku na zahradě a pracuje tam, což je na jednu stranu super,  protože konečně po 6 letech zde budeme mít plot, dodela se zastineni atd. Ale zároveň to funguje tak,že co můžu mu pomáhám,  pak teda řeším večeři, děti, ten nezbytny úklid. Muž  je po příchodu vykoupe, uspime je a on si sedá k počítači hrát hry nebo koukat na seriály, tj. Má čas pro sebe a já sedám k počítači řešit tady tyto věci.  A muž má pocit že také odpočívám, protože "si" něco klikám.  

Ale vlastně nevím jak to změnit, protože jsem vážně ráda že s tou zahradou pohne, ale zas mě štve že moje úkoly jsou ty méně důležité, které lze dělat ve volném čase. 

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 12. května 2022 19:12

Tak ja nevim, ale co tady nektere popisujete jako vyjimecne straslivy stav, je u nas uplna normalka. Cely vecer cirkus a v 21.45 nastup na smenu - obsluha mycky, pracky, umyt stul, nachystat hromadky na rano, nekdy sjet internet...jako asi jsem fakt neschopna. A to jsme na to s muzem dva. No ale zas mame dve deti. A jak je uspavame uplne nesikovne zvlast, tak muz  pokazde vytuhne a ja tam pak suruju sama. A jako bonus nejen ze se nepodivame ani na tu pitomou televizi, ale ani si nepredame zakladni informace, jako ze druhy den ma dite skolni vylet, a pravidelne jsme za tydyty. Stezovala jsem si tu na to pred rokem a nikam jsme se neposunuli

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 12. května 2022 19:24
Reakce na Karja:

Neděláte někdo tomatovou polévku co by chutnala detem? Děti mají moc rády rajskou, tak bych to zkusila jako polévku...protože jedna ji vývary jen od babičky a druhá zas neji krémový:-D.

​Teda, že ja niekomu niekedzy budem dávať recept...to si normálne zapíšem do denníčka...

Moje deti zásadne len toto:

Urobiť trochu tmavšiu zápražku, do toho vodu, prepasírované paradajky z obchodu - dám obrázok (zásadne!!! a toto je dôležite!!! to nesmú byť tie, v ktorých su aj kusy paradajok!!! a už vôbec nie naozajstné paradajky...), trošku soli, bobkový list, klinčeky a jedna-dve lyžice kryštálového cukru.

Online Lamicka
14205 příspěvků moje polička 12. května 2022 19:49

Pinot Noir MP Meri mam deti vetsi, takze uz dost samostatne, ale stejne v den, kdy muz neni vecer doma koncim treba o hodinu pozdeji. Kdyz je doma, tak se snazime mit hotovou domacnost a pak casto jeste resime co je treba - budovani, dovolenou, nakupy.. a mam teda pocit, ze toho pres sebou hrnu (hrneme) strasne moc. Uz jsem prepla do modu "resim jen dulezite a kvapem se blizici veci".

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 12. května 2022 19:56

MP Meri já si teda myslím, že po třech letech máš fakt nárok dítě neuspavat hodinu. Toto byla věc, která mě na mateřství štvala kromě nočního vstávání úplně nejvíc. Odbourala jsem to když se narodila mladší ( a to nikdy nevyžadovala). Ono nebylo zbytí, 7-10 dní v měsíci jsem s nima byla večer doma úplně sama. Když musíš, tak to prostě jde 

Já to dělala, jak píšou výše. Řekla jsem: jdu vyndat myčku a přijdu za 10 minut. Důležité je, se hlavně ze začátku fakt vrátit než usne, aby tomu veril. Postupne jsem to natahovala, někdy mě přišla hledat, ale dost často samá usla. 

Offline Tabea
8158 příspěvků moje polička 12. května 2022 20:08
Reakce na Candance:

Karjanekdo na Vysocine ma zaskrt. Nejste to vy, ze ne?

​Haha, taky jsem si na Karja vzpimnela, když jsem to četla

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 12. května 2022 20:10

Gatita To jsme neschopne dve, mam to uplne stejne. 

continuity A jak jste toho docilili? Ja uspavam vzdycky pres hodinu, dost casto se to nepovede a beru si malou do obyvaku, kde ji hodim na krk ctenemu otci a jdu na tu uklizeci smenu. 

Offline Tabea
8158 příspěvků moje polička 12. května 2022 20:12

Jos já bych chtěla vidět dítě, co mu ty polobotky bergy kolem kotníku sedí. Ty sandály jsou taky hodně volný, ale tam to tak nerazí. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. května 2022 20:14

Vari u starší jsem postupně odcházela na pár minut, kdy jsem seděla za dveřma,pak na schodech, pak jsem jí nechala otevřeno a šla na záchod a postupně takto podrobkách prodlužovala a vždy se vracela. U mladšího jsem prostě jednou vypěnila a odešla, ten z toho byl tak v šoku že ani nepípl ty mladší děti jsou prostě chudáci

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 12. května 2022 20:17

Sairon A to pri tech odchodech dite nervalo? Ja kdyz odejdu, tak nastava totalni hysterickej jekot.

Online DruI
5592 příspěvků moje polička 12. května 2022 20:22

Vari Jak máš to dítě veliký? Já se s dcerou takhle zvládla domluvit až někdy mezi třetím a čtvrtým rokem, předtím to taky úplně nešlo.

Offline Tabea
8158 příspěvků moje polička 12. května 2022 20:23

Gatita neboj nic, sama v tom nejsi. Já dneska pracovala z domu, protože družina stávkuje. Pak jsem měla se synem termín u osteopata. Cestou domu jsme vyzvedli dceru ze školky, doma vzali věci na plavání, myslela jsem, ze venkovní bazény už jsou otevřený. Dojeli jsme tam na kole, otevřeno bylo jen vevnitř. Tak jsme jeli domu pro můj vršek od plavek (venku jsem plavat nechtěla) a sprcháč. Po plavání děti hotový a hladový. Rycglo do obchodu. Řev od: "žádnou panenku jíst nebudu, vaříš jen jídla, co nechci" přes, "tohle jedno maso bude moje", "já mám takovej hlad, proč to ještě není" po "dej mi hlavně maso". Za řevu dodělat poslední úkol do školy, zuby, děti doporovodit do postele. Naštěstí vytuhli oba hned. Pred chvíli jsem vylezla z pokojíčku a nejlíp sem hodit granát do toho bordelu...