Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 21:23

Jos on ho sám vyhodil přímo do koše, právě aby už nebyl. (Já ho teda pro jistotu pak vyndala) On se ho dožadoval, ale vždycky jsem připomněla tu hračku a že už dudlík nemáme. On usínal rychle. Ale právě mladší by to pochopil až teď, o půl roku později, jenže teď už by to zase přinášelo komplikace s denním spánkem, který ještě rušit nechci. A večer usíná dlouho, to je taky blbé.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 12. května 2022 21:27

No takze jsem to evidentne zakrikla, ze mi tu pobiha jedno dvojce, na to jsem zvykla, ale dneska mi po obyvaku litaji obe deti. :-/ 

Evaeva Ja fakt netusim, obcas usne do hodiny, obcas proste az v tech jedenact, ale nekolikahodinovy bdely okno ma vzdycky, jen se posouva jeho zacatek. :-(

Karja Dudlik budou mit klidne do maturity, mam jen jedny nervy! Taky je mam kazdyho zvlast v pokoji, mala malyho proste budi a je to totalni peklo!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 21:29

Vari moje děti usínají rychle, když jsou unavené. V poledne i mladší do 15 minut spí. Myslím, že kdybych ho dávala spát až v těch devět, co usíná, tak taky zabere rychle. Ale určitě jiné typy dětí potřebují víc času na zklidnění.

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 12. května 2022 21:30

Evaeva Jista si sem, mají obecně slabší spánek a když sambo není doma, tak spíme spolu a je to prostě jedna velká loterie zda se vyspime nebo ne.Jos Tak to by u vás mohlo být v pohodě. My jsme dceri dudlík nastrihli a řekli jsme ji, že má už všechny zuby jako velká holka, tak si dudlícky prokousne, tak se furt chodila dívat do zrcadla na ty zuby a tak. Ale ona na něj byla vázaná hrozně moc, měla ho hodně na uklidnění. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 21:34

Karja tak to je blbý, no. To jsou oddělené ložnice asi jediná šance. Mladšímu teda nevadí ani totálně rozkousaný dudlík, myslím, že by neodložil ani ustřižený. Má ho teda jen na spaní, přes den jsem ho ani jednomu nedávala tak od deseti měsíců. Mladší ho ani přes den nechtěl, věděl, o co nám jde;)

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 12. května 2022 21:35

Tabea ale zas jste toho hodne stihli - doktor, bazen, k veceri panenka! My kolikrat nejdem nikam, k veceri chleba s pomazankou (rozumej tvaroh/syr+neco do nej) a i tak v kuchyni guernica:))) 

Ale ty vecery jsou blby, s tim uspavanim dvou deti, ktere se vzajemne akorat tak rozdovadi, takze se musime venovat kazdemu zvlast, oddelene. To je  zabijak casu, a bojim se, ze ani vztahu to moc dobre nedela. Ale uz jsme je nedavno sestehovali do pokojicku a zkousime uspavat soucasne, aby na to stacil jen jeden rodic. Dnes se mi to podarilo, mela jsem dojem, jak to slo skvele, ale kdyz jsem koukla na hodiny, bylo devet. Ale furt lepsi devet v jednom rodici nez kdyz na tom delame oba do pul desate

Prosim te, kdyz uz tu jsi, dovolim si OT - nevis nahodou z hlavy, jestli clovek musi v sasku prokazovat bezinfekcnost v restauracich a obchodech? . Nemam moral prokousavat se oficialnim webem, ale z utrzku to na me dela dojem, ze ted zrusili skoro vsechno. 

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 12. května 2022 21:38

Evaeva Jo no malamala ho taky chce přes den. Dudlika když se chce mazlit. Tak pak ji asi řeknu že buď dudlík nebo mazlení!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 23:02

Karja já v určitém věku naznala, že už nejsou úplná mimina a dudlík prohlásila za věc na spaní. Takže když si vzali dudlík, šoupla jsem je do postýlky. Ale to u dvouletého dítěte asi už nepůjde.

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 12. května 2022 23:03

Evaeva to je dobrý! Škoda, že mě to nenapadlo předtím.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 23:09

continuity to mám, prosím, od maminky. Tréninkové dítě (aka malá ségra) se vyplatiloAle oni nebyli moc dudlíkový, když chtěli řvát, tak nechtěli dudlík, a když byli hodní, tak jsem jim ho zase nedávala já.

Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 12. května 2022 23:21

Evaeva continuity klukům jsem to zavedla od narození, že dudlík byl součást postýlky, kočárku a autosedačky. Tahle místa neopouštěl. Oba se ho zbavili ve dvou letech, u staršího jsem si uvědomila, že už si ho nejmíň dva týdny nenainstaloval do pusy, tak jsem ho schovala a asi měsíc čekala, u mladšího jsem si zase ve dvou letech všimla, že ho spíš rozčiluje, tak jsem ho taky schovala. Ani jeden už ho pak nehledali.

Online Tak Betty
6159 příspěvků moje polička 12. května 2022 23:25

Dcera vnukovi dudlík prostrihla a taky řekla, že ho  prokousl. A on mi pak řekl,  víš já jsem si ho rozbil. Pak si ho jen držel v ruce , ale do pusy ho nedal

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 23:26

Pinot Noir jako miminka ho občas měli i třeba jako unavení, ale co lezli, tak už ne. U nás jen tak zabavit nejde, mladší se po něm shání hned, jak ho položím do postýlky. Ale vyloženě už ho nepotřebuje, určitě by šel nějak elegantně odložit. Ale já čekám, že všechno vyřeší to vypuštění denního spánku a to je dle mého otázka pár měsíců. Slibuju si od toho vyloženě zázrakyale stejně mi to bude chybět, že jo.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2022 23:27

Tak Betty tak tohle u nás taky nefungujedudlíky má věčně prokousané, jemu je to jedno.

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 12. května 2022 23:30

Evaeva syn dnes poobede nespal, takže po 2 hodinách nočného spánku zas nastalo nezobudene zobudenie,  vzlykanie s volanim mamy, vstávanie na posteli, neklud,  nemožnosť utisenia, asi 15 minút. Za mňa, radšej nech spí poobede.

Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 12. května 2022 23:33

Evaeva na zrušení spánku jsem taky zvědavá. Ríša ve Viktorově věku už dávno nespal, Viktorka chodím po třech hodinách budit, abychom vůbec stihli vyzvednout Ríšu ze školky! Možná by ráno spal déle než do pěti, ale on jde spát v poledne s takovou chutí, úplně se na to těší! No a já taky, že jo. . Navíc večer usíná v pohodě, uspávám oba současně a do deseti minut chrní oba, takže to na vynechání denního spánku ještě vůbec nevypadá.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. května 2022 00:09

letfenixa Pinot Noir já usuzuju podle staršího, spánek se jim zatím upravoval stejně. Ten přestal spát měsíc před třetími narozeninami, naprosto bez problémů. Akorát si nejsem jistá, jestli se mi i u něj podaří zavést siestu (doufám, že jo!) Teď spí taky dlouho, já ho budím už po dvou hodinách, ale spal by i déle, vždycky se ještě půl hodiny válí než vůbec vylezeSkoro nestíháme jít odpoledne ven. Vstává dřív než starší a večer usíná mnohem hůř, ale pořád spí od devíti do sedmi, takže jsem spokojená.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. května 2022 01:11

Jos ja som si myslela, ze deti od dudlika nikdy neodnaucim (mali ho len na spánok). Nakoniec som ho starsiemu ustrihla a nedal sa mu dudlat tak naznal, ze sa neda a basta (aj hned zabudol, ze ma dalsie styri rezervne). U mladsieho som vedela, ze to bude horsie a nevedela sa k tomu odhodlat, lebo on strasne vrieskal, hlas ako zvon. Az raz ked bol sambo na sluzobke a cistila som mu zuby (inak to mame podelene, ja cistim starsiemu a sambo mladsiemu) som zbadala, ze ma mladsi uz krive zuby od cumla. Tak som sa v sekunde rozhodla, cumlik odstrihla. Nebolo to take lahke, prvy vecer som ho uspavala par hodin na mne na hojdacom kresle, aj som si nadavala co som nepockala nez sa sambo vrati. V noci bol par krat hore, kazdym dnom sa to ale zlepsovalo. Problem som skor mala ho uspat cez den, ziadne vrazim cumel a spi sa nekonalo. Ale do asi tyzdna si zvykol a spal v pohode. Dolezite je odhodlanie rodica, ked budes vediet, ze nepovolis, tak to pojde a bude to trvat max par dni. Ja som si povodne myslela, ze budem musiet ist na chatu v lese, aby nikto nepocul ten jeho strasny rev, ked nieco nedostal hned (mlieko, cumel) a nakoniec to bolo ovela jednoduchsie. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. května 2022 01:18

No a k tomu vecernemu uspavaniu a nestihaniu..u nas v skolke sa povinne spi (alebo lezi) aj v predskolskom veku, starsi tam samozrejme od nudy zalomi a vecer zaspi okolo desiatej, dnes 22.15. Som na rodicaku a teda stiham ale neviem si predstavit co budem robit ked pojdem do práce, 0,00 volneho casu, nevyspatost a domácnost mi zozeru krysy ( k comu uz aj dnes nemam daleko) :))

Offline Tabea
8159 příspěvků moje polička 13. května 2022 06:09

Gatita mrkla jsem do appky "darf ich das?". Jediný, co se ještě musí, je rouška/Ffp2 ve zdravotnických zařízeních a ffp2 v MHD. Kdybyste šli někoho navštívit do nemocnice, je třeba rychlotest z toho dne. Ve vnitřních prostorech jsou roušky/ffp2 doporučeny. Jinak nikdo nic nekontroluje a všechno se může.