Mrakoplas super, raduji se s tebou!
Vše o těhotenství a dětech
Karja maji na to oko, mrnousove. A vuli jak ztvrdlej beton.
Kokoska Jj, já se desim dne, az ten pes nepřežije pračku!
Kokoska Jj, já se desim dne, az ten pes nepřežije pračku!
Pinot Noir ach
držím palce!!
Karja a keď bol tucko zavrety v našej pracke deň a pol, bala som sa, ale syn to zvládol ![]()
letfenixa :-D Jo my jsme pár dní pohřešovaní taky měli, ale přece jen ,,smrt rozcupovanim v susicce,, to je příliš fatální!
Jdu si taky odložit. Dnešní akce očkování a tříletá prohlídka byla katastrofa. Před odchodem miminko totálně zablilo nejen sebe, ale i mě, na čisté body a moje tričko samozřejmě, takže jsem ještě rychle převlékala, čili jsme dorazili na čas s jazykem na triku. A samozřejmě jsem v tom spěchu nechala doma Rosťovu moč (ano, zase jsem něco zapomněla, a to jsem s sebou ještě měla zprávu z nemocnice, kterou jsem ve středu zapomněla dát své gynekoložce). Rosťa váží skoro 17 kilo a měří přesně metr a pozná barvy, tím ale úspěchy hasnou. Při šeptání do pravého ucha neopakoval. Při měření zraku buď brzo ztratil trpělivost, nebo blbě vidí, opakování zkoušky při Šárčině osmiměsíční prohlídce. Dále má ploché nohy a hypotonický syndrom, takže jsme dostali žádanky na ortopedii a na rehabilitace, ty si máme zajistit sami, protože dětských fyzio je málo a mají dlouhé lhůty. To potěší! Jsem z toho mírně rozladěná, obíhat to s miminem bude zážitek.
Navíc jsme byli objednání na ráno ještě před poradnou, ale i tak se kromě nás dožadovali vstupu další tři dospělí lidi, samozřejmě se setře cpali před náma, protože jako se svlečeným miminem si jistě ráda počkám. Byli jsme tam 50 minut a když jsme odcházeli, už v čase poradny, tak batolata a miminka tam byla tři, a jednou tolik tam bylo puberťáků a zase dospělých, slečnu, co seděla vedle přebalováku pak očividně iritovala Šárka plačící po očkování. Jinak miminko bylo ve výjimečné pohodě a po vložení do kočárku hned usnulo a spalo přes tři hodiny, takže jsem si na poliklinice koupila kafe z automatu, dali jsme si dvě hodiny na hřišti i klidný oběd. Ale jinak nás už dnes čekají jen samé příjemnosti.
dzizisketa Jste dobrý! Moje dcery se ani nenechají vyšetřit. Zrak má skotrolavany až ze školky. Měří tam dioptrie a nějaké vady zraku jakože ten šedý zákal a tak. Tak třeba to vase školka taky bude mít.
No ale jste dobrý! U nás ve dvou znamená u lékaře nonstop řev a minimální míra spolupráce!
My jsme o víkendu ani nemohli absolvovat pohádkový les, holky se hrozne bály. Teda malamala začla řvát již u vstupu s Makovou panenkou, utekly srnky až do sousedního revíru, ptáci přestali hnízdit, začala z toho samozrejme řvát i velkamala a u třetího stanoviště Boba s Bobkem to už sambo nedal a jsme historicky první skupina, co nedošla!
dzizisketa co je to ten hypotonický syndrom? Já chodila s dětmi do rehalandu, mají víc poboček a děti brali prakticky hned (ale kluci byli mimina). No a jinak když se daří, tak se daří
Moč dodáš později. Nemohli by mu ty oči změřit plusoptixem? To je rychlovka, vady zraku by to mělo změřit dobře, akorát to synovo šilhání to nenaměřilo. Jestli to vaše doktorka nedělá, tak třeba ve Vodičkově to dělají dětem "z ulice", stojí to pár stovek.
My jdeme zítra se starším na krev, taky jsem zvědavá, jak to zvládneme. Navíc má zase trochu rýmu, tak ho možná ani neodoperují
Chudák už docela blbě slyší a v noci se mi musí blbě spát, jak nemůže dýchat.
Má ochablé břišní svaly, vyvalený pupík a prohnutá záda. Však jsi ten jeho pupík viděla
No snad postačí jen nějaké cviky. A na nohy mu pořídím takové ty různě tvarované podložky, to ho i baví.
dzizisketa Kamarádky syn má ty ploché nohy od 3 let diagnostikované taky tak teď nosí nějaké ortopedické boty. Nevím zda se tak rozhodla z barefootu sama nebo ji to poradil lékař. Nějaké jednoduche cviky na to taky měli. Na ty ochablé břišní svaly jsou prý nejlepší prolézačky, ale s tím zrovna asi by problém nemáte.
dzizisketa to jsem si myslela, trochu si myslím, že moji to mají oba taky. Hypotonický byli právě už jako mimina a upozorňovali mě na to, že se to může stát. Právě mají propadlé ty kotníky. Teď se nám podařilo zařadit cvičení očí, tak bysme na podzim mohli zvládnout i cvičení těla.
Karja ortopedické boty fungují, jen když je máš nazuté, svaly neposílí. Myslím, že u malých dětí stojí za to trochu zabojovat a zkusit tu vadu odstranit. My jsme nosily ortopedické vložky od mala a dneska se bez nich těžko obejdu:(
Evaeva Zajímavý! Já o tom nic moc nevím, jen že to ta kamarádka řešila a nevěděla jak se rozhodnout.
Karja jo, jsou různé přístupy, dřív se hned všem dali vložky a hotovo, to pomůže, ale neodstraní to tu příčinu. Dneska se právě často volí nějaké cvičení, možná to jde i kombinovat, co já vím. Každopádně jediná ségra, co se orto vložek zbavila, je ta, co přešla na bf.
Evaeva Mela jsem strasne ploche nohy, fakt jsem nemohla ani behat. Nasi to dlouho neresili, tak fo 5 let. Pak jsem chodila k rodinnemu znamemu, prof. Dunglovi. Dostala jsem vlozky a nejaky seznam cviku (to uz si nepamatuju vubec, to cviceni) a hlavne radu, az chodim co nejvic naboso. No a nohy mam myslim normalni. Zrovna nedavno mi v jednou outdoorovem obchode merili chodidla a klenbu a pan rikal, ze mam nohy uplne v poradku.
Jos mně vždycky vyvstal nějaký problém, jednou to bylo koleno, jindy záda,.. Často to spravily rovnou vložky, cvičení jsme taky měla. Teď po dětech mám tu klenbu hrozně zborcenou, delší procházku bez vložek nezvládám. Právě bych chtěla víc nosit bf boty, ale zatím jsem neobjevila vhodný model:(
dzizisketa cviky na břicho jsme se starší dělali tak, že byla trakař, ale nedrzeli jsme ji za kotníky, ale za stehna blíž k zadku, aby se neprohybala. Další level byl že u toho měla koukat mezi své ruce na zemi. Pak seděla na zemi, nohy měla do motýlka, tedy chodidly k sobě, ty si držela rukama a měla se zaklanet tak, aby měla nohy ve vzduchu nad zemi, a já ji do toho zdloubala do zad, aby je měla co nejvíc rovne. A pak si měla držet míč mezi kotníky při sezení na gauči, a nohy zvednout a rukama ten míč zase chytit a opakovat to.
Rychly hloupy dotaz - muze 16 mesicni dite krevety? ![]()
MPLee no, je to alergen. Asi může, když hodně chce a neměla zatím s ničím problém, ale už bych ji žádnou novou potravinu 2-3 dny nedávala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí