MP Meri ja to fakt chapu a hodne. dava mi cim dal min smysl se honit v praci kvuli... kvuli cenu vlastne? a cekat na duchod? moje mamka se tesila, az bude mit v duchodu cas na konicky, nakonec nevylecitelne onemocnela rok pred duchodem a dneska je rada, ze si zvladne zajit nakoupit a zakladne se obslouzit.
Vše o těhotenství a dětech
Ještěze to takto hezky popisujete už 3. a ne 30. v měsíci. Bych tam tu výpověď přinesla hned. ![]()
Já mám teď teda pocit, že toho volného času je víc než když jsem chodila do práce. Meri má teda pravdu, že ten čas není tak kvalitní, ale v práci jsem byla každý den od devíti do šesti a na nějaké větší koníčky stejně nezbyla síla, do toho už se mi teda nechce.
Ja si prave rodicovskou prodlouzila do tri let, predstava, ze je v zari soupnu do jesli a pomazu do osm hodin do prace... Ne, diky, radsi si uziju jeste rok v relativnim klidu. Dalsi dite stejne neplanuju (pocitam se tady jako jedno kolo, nebo dve, kdyz jsem dala ty dva jednim vrzem? :-D) a ono to fakt hrozne utika.
MP Meri musím říct, že jsem si tvoje novinky přečetla hned ráno v posteli a i když tě osobně neznám, tak mi to projasnilo den.
Gratuluju!
MP Meri já ti fakt závidím to tvoje první dítě jako mimino, když představa mateřský je kvalitně se vyspat a číst si ![]()
Ale jinak ti úplně rozumím, já mám svoji práci hrozně moc ráda, ale rodičák s batoletem byl můj úplně nejlepší čas v životě. A pochybuju, že ještě někdy budu mít tolik času a budu si moct dělat co chci, bylo to skvělý. A byla jsem doma do jeho 3,5 roku a teď pracuju jen na 0,5 úvazku s volným pátkem. Ten den navíc je k nezaplacení, chodíme do zoo, do muzea, jedem na výlet nebo se klidně jen tak poflakujem, uklidim, uvařím, jdem do cukrárny... Až začne chodit do školy, bude mi to úplně chybět, ten den jen pro nás. Nemám vůbec potřebu ho poslat do školky a mít den pro sebe, víc si ho uziju spolu s ním, když si vymyslíme nějaký program společně.
Jojo, geniálitu toho plánu nezastiram už od začátku ![]()
žluťásek Tak já to měla naopak, to jsme se jen blbě pochopily, pro mě byl rodičák totální propadák, strašně jsem se trápila. Návratem do práce jsem úplně ožila, můj život dostal zase smysl. Ale gamechanger byl ten postupně se navyšující zkrácený uvazek, měla jsem pocit realizace, ale zároveň ne uhoněnosti.
S druhým si to maluju celkem na růžovo, první bude ve státní školce, tak proste většinu dne to snad bude podobný jako s jedním a večer nějak popytlíkujeme. Taky spoliham na to, že už jsem trochu zkušenější (a i okoralejší), tak snad dost věcí mi půjde nějak samospádem a nebude už potřeba se v tom učit chodit, jako s prvním. Taky si od toho slibuju trochu ty svobody, ze proste sbalim děti a pojedu na tejden na zahradu nebo zase někam na roadtrip
(neberte mi iluze)
Se sambem bohuzel počítat moc nemuzu, zakázek je hodně (dikybohu), ale času tim pádem čím dal min. No, nějak to dáme, terapeuta už kdyztak mám a hodlám si ho podržet ![]()
MP Meri já myslím, že ty to budeš přesně takové, jak to popisuješ. Jako říká se, že jedno dítě žádné dítě a do jisté míry to platí, ale dvě nejsou dvakrát tolik práce a ty to máš dobře nastavené. Akorát je škoda, že tvůj muž má tolik práce.
žluťásek já nikdy nebyla tak vyspaná, jako první rok doma ![]()
Já mám taky pocit, že doma mám větší svobodu v řízení svého času. Samozřejmě je to do velké míry jen pocit, ale prostě když dopoledne nechci ven, tak jdeme odpoledne a podobně.
MP MeriJá ti přeju, ať to máš s druhým přesně podle plánu :o)
Evaeva No hele my skřivani jsme končili v práci o půl 4, a v pátek ve 2. Mně se právě nástupem do práce úplně otevřely jiné možnosti. Na vejsce jsem buď chodila do školy nebo na brigády nebo prostě něco mi furt viselo kdesi v budoucnu, neuměla jsem si udělat ,,volný víkend,, furt tam někde byla bakalářská nebo seminarka.... Když jsem ty první měsíce měla od pátku vlastně dva a půl dne volna a úplně čistou hlavu, bylo to jak dovolená a to každej tejden:-D:-D
Karja no, jenže u nás se tak nějak počítalo, že tam v tomhle čase budu. Asi jeden člověk pravidelně chodil o hodinu dřív, i mně se občas podařilo přijít dřív, ale že bych pravidelně chodila ve tři, s tím se moc nepočítalo, natož s nějakým pravidelným HO. Teď s dětmi si vyjednám jiné podmínky, ono je to celé trochu na hlavu, když si vezmeš, že jsme placení od hodiny![]()
Já jsem na vejšce neměla problém s tím, udělat si volný víkend, já jsem trošku flákač
My měli docela náročný semestr, ale zkouškové celkem pohodové a to je skoro půlka roku, když přičteš prázdniny. Nemusela jsem v knihách sedět celý den, takže jsem si mohla určit, kdy vstanu, kdy se učím a kdy dělám něco jiného.
Moje máma je v duchodu
. Dnes má vyzvednout starší neteř ve skolce, ale vlastně neví kudy se tam jde, velkamala nechce jít s ní, takže tam musím dojít já, protože dovnitř a doleva je moc složitá informace. No tak snad to dám. Koupelny už děláme, pak podlaha, to půjde!
Karja Ja te fakt lituju. Ja bych brala babicku bliz nez 350 km, ale koukam, ze ani babicka v baraku nemusi bejt vyhra.
Karja
stehovala bych se i do kulny
Vari Jako asi jak v čem. Zas tu maloumalou mi pohlidaji, ne že ne. To nam teď pomáhá, velkamala je ve školce a my můžeme někam na otočku dojet si něco vybrat nebo jdu třeba k doktorovi a nemusí být doma sambo. Má to velke klady. Ale pak je spousta těch wtf věcí, který jsou uuuplne zbytecny. A děda je v pohodě.
Ale tuhle si vzal navečer sambo děti na hřiště. Já něco uklízela, dala jsem guláš do trouby a šla ven. Oni přišli dřív nez já a sambo mi říká tak zkroušene ,,Ježíš to mi musíš napsat aspon vzkaz, že jdeš ven, já jsem měl o tebe strach a volal jsem ti,,... (Hahaha on kterýmu se nedá nikdy dovolat, nehlásí se, s dětma je vždycky kdoví kde)... No že prej prisel domu, já nikde, v troubě vidí, se něco pece, jeho první myšlenkový pochod byl ,,babička je doma, něco si řekly a Karja šla už navždy do lesů,,.....
viktorka_od splavu Možná do toho lesa!
Karja Ježiš chudáček tvůj sambo. Příště mu napiš vzkaz (a on si ho stejně nevšimne a bude mít starost ;o) Ale teda osobně, kdybych měla žít v domě s kteroukoli naší babičkou, tak už jsem v lesích dávno.
DruI no asi tak
S našima jezdíme na dovolené, ale ten týden bohatě stačí. Ale naši docela respektují soukromí, takže ve vedlejším bytě by bydlet mohli.
DruI Jj, já mu napíšu, šla jsem k vodě:-D Já tam chodívám na vycházky někdy, at si to vyloží jak chce:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí