Viktor ochutnal a přijal novou věc za svou! Mléčné BeBe sušenky. Pro lidstvo nevýznamné, ale my trochu oslavujeme. ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir to je dobře
,dost často si ja něj vzpomenu, zrovna včera jsem nakoupila těstoviny, tlaková patrola, že by ho to třeba zaujalo,ale ai jsem naivní
Pinot Noir pak je ještě dobrý, když ti tyhle lidi radej, ze ale dite by mělo umět spát i v hluku...
ja jsem takhle zoufalou situaci zažila u prarodičů na Vánoce, tchán má probíhací dům, který nejde zavřít, takže jsem se snažila v chodbě uspat už zoufale brecici pretazeny dite v nositku, do toho se tam honili dva cokli (jeden náš) a halasila společnost (včetně našeho dost hlucnyho tatinka), nakonec jsem s ditetem v nositku vylezla ven na mráz....a ještě než dite stihlo usnout, někdo tam vypustil z druhy strany domu megačokla, kterej na nás zacal skákat...naštěstí videl jen muž, jak jsem ho nakopla a konečně pochopil, ze je situace vážná....
dite nakonec usnulo a já ho odložila do jednoho pokoje, kam asi po půl hodině vlezl její desetiletý bratranec....jeee, já nevěděl, ze tam je
(Říkalo se to asi jen 10x)
a přesně, dite má umět spát i v hluku
Tadytoho megačokla! 

Potrefenáhusa chudák leonek, ten v tom byl zcela nevinně - ten ze spaní batolat nemá rozum ![]()
A jinak ony ty neúčastněné osoby kolikrát nerespektují pokyny ne z nějaké zlovůle, ale jen z nezvyku, nemají zažitu tu opatrnost. Taky se mi povedlo nechtíc vzbudit malou - reagovala jsem na cosi a na ni jsem v tu chvíli vůbec nevzpomněla.
Potrefenáhusa to desetiletý dítě chápu, ale jinak jsou ty lidi fakt
já si nedávno ověřila, že naše dítě dokáže spát, i když se vedle bourá, ale určitě ne usnout. Ale stejně v rodině všichni jejich spánek respektují, babička nás dokonce nutila šeptat, když spali vedle.
Evaeva jo, myslím, ze naše dite sw spaním problém nemá, minimalne tu první půlku spanku je schopna spát i v poměrně velkým randalu, nevzbudi ji ani různý nechteny rany, ale rozhodne při tom neusne, plus ještě v cizím prostředí.
SunEclipse jo, to je pro rodiče asi nepochopitelny, ze je na dite někdo schopnej zapomenout
(zavidim!)
leonek je stejně starej jako housatko a všechny strašně miluje, vzdycky je jak utrzenej ze řetězu a oni ho maj fakt jak člena rodiny, osklive musím přiznat, ze bych ocenila, kdyby ho někam aspoň občas zavreli, když tam jsme
(ale nezaviraj)
Potrefenáhusa já na prvního jednou zapomněla. Bylo to asi druhý den po návratu z porodnice. Dala jsem ho večer spát do ložnice, pak jsem tam něco potřebovala, rázně tam vyrazila a málem nabourala do postýlky
Já chápu, že si to někdo neuvědomí a něco třeba zahalasí. Ale když má dítě problém se spánkem nebo všichni vidí, že se ho rodiče marně pokouší uspat už x desítek minut, tak to mi už přijde bezohledné.
Evaeva je, no...
No, někdy by bylo lepší, kdyby nezúčastněné okolí na to dítě trochu pozapomnělo. To jsem takhle ve větší společnosti uspávala plačící dítě a když asi pátý člověk přišel ke mně a moudře poznamenal: "To ona je asi unavená." tak jsem fakt měla chuť řvát. Nějak jsem rodičovstvím přišla o trpělivost s ostatními lidmi :o)
Mladsi vnuk taky dost tezko usina, i kdyz ted uz je to o dost lepsi. Kdyz byl jeste v kocarku a byli jsme na venkove, jezdila jsem s nim po hrbitove, tam byl klid. Jednou nechtel vubec spat, tak jsem si rikala, ze uz je to fuk a vraceli jsme se domu delsi cestou kolem trate. Nacez usnul a po deseti minutach jel kolem nakladni vlak. A to dite, ktery doma probudilo i hlubsi nadechnuti ve vedlejsi mistnosti, spalo v tom randalu 10m od jeho hlavy jak zabity!
Kokoska Tak dcera má s usínáním problém od narození, ale jak usne, tak je to ideální dítě do paneláku. Když jí bylo asi půl roku, tak pod náma rekonstruovali byt a když jí přímo pod postýlkou frézovali panely, tak jsem se regulérně chodila koukat, jestli ještě dejchá, protože se mi nechtělo věřit, že v tom randálu zvládá spát :o)
DruI nojo, ale on se tenkrat budil i pri normalnim provozu domacnosti, nebezpecne bylo jit na zachod a splachnout a kdepak neco mixovat v kuchyni za dvojimi dvermi! Nez se narodila mala, dumali doma, jak to udelat, aby ho mimino nebudilo pri odpolednim spanku. Takze 3 mesice pred jejim narozenim prestal odpoledne spat... Starsi vnuk jak usne, nevzbudi ho nic, kolikrat jsem ho vytahovala z auta, sundalava boty a obleceni a spal jak medved. Jednou mi usnul, kdyz jsem ho uz vezla zpatky k nim domu, behem petiminutove cesty, probudit ho neslo, tak jsem ho nesla hozeneho pres rameno do 4.patra a pry pak spal jeste asi hodinu.
Kokoska Dobře spící dítě je radost! I když vynášení po schodech bych si asi i odpustila :)
Kokoska Zpětně můžu říct, že děcko usínalo a spalo pěkně, až jsme to přestali řešit. Takový to honem, honem domů, je čas spánku, honem, honem udrndat, aby nebyl přetaženej. Jak jsme s tím sekli a dělej jak umíš, tak se to uklidnilo. Ale na dlouhý návštěvy jsme teda nejezdili, já teda k našim, ale tam jsem věděla, že jim to přizpůsobení se miminu nedělá potíž, ale jinde bych to teda po rodině nevyžadovala, aby třeba 20 lidí šeptalo, když náš mladej bucal.
Kan Tak pokud tě pozvali, a jsou tam dospělí lidé, tak se asi přizpůsobují ti, co se dokáží přizpůsobit. Mimino se nespi v hluku, se asi těžko přizpůsobí. S kamarády bych třeba nikam nejela, kdybych věděla že nemůžu dát dítě někam do klidu, ale pokud by mě pozvali víceméně dospělí příbuzní, tak hold ať se zklidní. Já vyžaduji polední klid po celé domácnosti, kupodivu s tím nikdo nemá problém už asi tak 4 roky.
Já tohle znám, bylo to hrozný ty začátky, taky jsem se třeba zeptala minule sousedky, jestli mam vzít děti ze zahrady někam stranou, když jim tam spí miminko (ony jecej hodně moc)....a pak jsem si vzpomněla na všechny ty jejich křovinaky a sekačky, a musela jsem se nad sebou zamyslet jak jsem blba. Ale jedni sousedi třeba ptali, kdy holky spí a jestli je někdy neruší. Prostě někdo je takovej slusnej, jinej ne.
Karja Náš soused jednou ročně v létě řeže skoro celý týden v kuse palety, topí s nimi v zimě. Vždycky se přišel zeptat, kdy kluci spí. Druhý seče trávu i v devět večer a je mu to šumák. Je to kus od kusu, někteří lidi jsou vnímavější, jiní spíš mimoni.
Kan no tak to já bych se s rodinou už šestý rok nepotkala, kdybychom všichni vzájemně nebyli ochotni při našich návštěvách tam aspoň trochu omezit své pohodlí a zvyky.
brrr Jj tak ono omezovat se kvůli dětem v celý ulici nejde, ale tihle sousedi viděli, jak furt litame s kočárem, že to asi nebude jentak. Prostě domluvit se může každej.
Karja Já teda na tu rodinnou sešlost nešla, no. Mladej měl asi 5 měsíců, měl nějaký nervózní období, tak jsem byla doma. Já to zas beru tak, že pozvat je slušnost, ale rodiče by měli mít soudnost. Teď to aktuálně řeší dost nevěst, jak pozvat ty dětný kamarády a jestli jim zajistit hlídání, nebo je pozvat bez dětí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí