Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 06. června 2022 16:39

Evaevato je fakt hrozny:((( a s tim prijmem sikovny! Tak hlavne ze je to za vama. Leci se tyhle mandle taky spoustou zmrzliny?:)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2022 16:43

711990 no zmrzlinu může, ale neléčí se tím, tohle jsou nosní. Ale nejhorší je prý horko, tak možná trochu jo. Měl teď týden trochu rýmu, takže embargo na zmrzlinu a mladší už tři dny křičí několikrát denně "Až přijede olík z nemocnice, tak si dáme zmrzlinu! Hurá!"V mrazáku mám nanuky.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 06. června 2022 16:47

Evaeva hlavne ze mas ty nanuky!:D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2022 17:03

711990 tak to každopádně

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. června 2022 17:13

711990 tyjo a to pak nebyl Tonda hyper, když běžně sladkosti nemá? Já nechala malou vybrat minulý týden v Myšákovi loupák s pistáciema. Sežrala ho celý a ještě v 10 večer běhala po posteli a skákala  Usnula jsem dřív než ona, jen jsem si kryla břicho a hlavu polštářem  Takový dítě bych v letadle fakt nechtěla. Vlastně nikde. 
My nakonec letos zvolili roadtrip po Itálii. Na nejdelší úseky pojedem na noc, ale stejně zvažujeme, co pořídit do auta. Jestli tablet, nebo Albi tužku?

jo a byli jsme na neurologii. Jsou to "jen" ty afektivní záchvaty, prý častěji postihují tyhle rychlé a údajně inteligentní děti  Podle chování ji mezi dveřma doktorka odhadla na 2,5, což mě fakt rozesmálo. Tak mám radost, že to snad brzo přejde. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 06. června 2022 17:22

MPLee hele kupodivu nebyl. Ale jako loupaky, croissanty a kakao si bezne dava, takze toleranci asi ma:) Ale u vas si to zive dokazu predstavit A neurologie uf uf a jeste je inteligentni, tak dobry:D

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. června 2022 17:31

Evaeva super to zvladol a ta matka

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. června 2022 17:33

A kvoli jednej trapnej dorucovacej spolocnosti, ktora k nam dorucuje raz za tyzden mi nestihne prist plavecky pas pre starsieho a u nas v meste ho nikde nemaju . Od piatka trci v Trnave a oni budu dorucovat az v stredu. Wtf? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2022 17:49

MPLee na ten cukr prý reagují jen děti s adhd, tak možná by lítala i bez toho

Do auta doporučuju spíš tablet a držák na něj, v roce a půl syn takhle zvládl několik pětihodinových přejezdů, pouštěli jsme mu písničky a pohádky. Ta Albi tužka je fajn, ale na zabavení se nám moc neosvědčila. Myslela jsem, že jí budeme brát do restaurací, ale vůbec to tam nechtějí. A vodní omalovánky máte? Ty by jí taky mohli bavit.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 06. června 2022 17:58

MPLee Doporučuju spíš tablet. Třeba u nás Albi tužka narozdíl od tabletu moc nezabodovala. Plus je to jedna věc na rozdíl od tužky, ke které musíš ještě nějakým způsobem držet knihu.

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 06. června 2022 18:15

Tak víkend u babičky tragickej, myslím, že to do podzimu nebudeme ani zkoušet. Nejhorší je, že přes víkend nám chodí fotky a kratke zprávy že vše OK a pak jsem si pro ně dojela a tchýně mě úplně konfrontovala tím jak hrozny to prý s velkoumalou bylo....No děsný. Jezdila bych tam s nima třeba přes léto na jeden na otočku, ačkoliv je to přes hodinu cesty, ale ono tam s tchýni nejde moc bejt pokupe, max když je tam i švagrová, ale stejně je to akorát zkrácení cesty na blázinec. Sambo si ji usměrní, ale chápu že po dojíždění do práce a volným času na stavbě nechce trávit skutečnej volnej čas zas cestou autem nekam. No tak asi si podám inzerát na nějakou babičku, se kterou všichni včetně dětí vyjdem:-D. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. června 2022 18:23

Evaeva nas nereaguje, uplne je jedno ci ma cukor alebo zije z prany, lieta furt rovnako

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 06. června 2022 18:27

Mrakoplas chapu, autem staci 30 km a uz spusti. Kdysi jsme jezdili s myma detma k nasim autobusem a to se jeste nedojelo na kraj Prahy a uz se ptali, ktery je babicky dum.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. června 2022 19:03

DruI Evaeva když ona u pohádky nevydrží ani doma. Když dlouho, tak dá 10 minut. Má je teda jen vyjímečně tak jednou za 14 dní? Tak se mi moc nechce jí na to zbytečně zvykat už teď. Na ty dlouhý cesty si případně sedám k ní do zadu, jinak tam jezdí sama. Vodní omalovánky i nálepkové a magnetické knížky má a docela u toho chvilku vydrží... 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 06. června 2022 19:07

MPLee Tak v tabletu můžeš mít i nějaké hry. Naše si teda půjčuje tablet jenom od dědy, ale má tam nějaké omalovánky, jednoduché pexeso, přiřazování tvarů a tak. A teda zkoušeli jste někde tu Albi tužku? Já jsem si myslela, jak to dceru bude bavit a fakt mě překvapilo, že skoro vůbec, tak abyste pak až při cestě nezjistili, že vezete zbytečný krám.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2022 19:27

MPLee my v tomhle věku pouštěli videoklipy z YouTube Svěráka hlavně, líbili se jim tam ty děti a tak. U klasických pohádek jako je peppa taky nevydrželi. Taky v autě je to jiné, možná když nebude jiná možnost, tak tabletem vezme za vděk. A pak jídlo no 

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 06. června 2022 19:38

My zítra jedeme na tu fyzioterapii. Podle pokynů jsem jim dneska předem poslala naskenovaný ft poukaz od pediatry. Ještě jsem kvůli tomu ráno volala muži, jestli na počítač po upgradu na jedenáctky instaloval tiskárnu, samozřejmě že ne, tak jsem ji ještě rychle instalovala, aby mi pak z fyzio napsali, že teda děkují, ale na tom poukazu chybí číslo diagnózy, které tam musí uvést Doktor

Takže jdeme jako samoplátci, nějak se mi kvůli takové kravině nechce čekat u doktorky.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 06. června 2022 19:42

MPLee u nas mame doma porad nulovej screen time, chldime jen do kina, na neco smi koukat jen u prarodicu, takze fakt jednou 2x za mesic.No a v tom letadle byl jak prilepenej k tem pohadkam:D ale tvoje holcicka je mozna jeste mala, vzdyt je ji sotva rok a pul, to asi deti az pozdej vydrzej dyl?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2022 19:46

711990 první už vydržel v 15m i víc jak dvacet minut, dýl jsem asi nezkoušela. Druhý není tak soustředěný, ten začal spíš až ve dvou letech. Oba jako malý měli rádi hlavně ty písničky, pohádky až později. Ani bych neřekla, že je to o nulovém čase před televizí. U nás televize úplné tabu není, pouštíme jí na pár desítek minut každý den, ale když jí nevypnu, budou na ní čučet furt 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 06. června 2022 19:49

Kdyz jsme u tech tabletu, nemate tip na nejakej pro skoro dvoulety deti? Cesty s nima jsou ocistec, ale tohle by snad zabralo. Ja se tuhle vzbudila asi ve ctyri rano a mala normalne na mym telefonu parila hru, o ktery jsem ani nevedela, ze ji tam mam. a to ji telefon do ruky nikdy nedavam.