Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. června 2022 20:07

Kokoska to aj otec spomina, ked sme boli male a nemali auto, siel s nami vlakom k babke. Cesta mala byt vyse dve hodiny (?) a my zborne vsetky tri hned za prvou stanicou: kedy tam uz budeme? . Myslim, ze s nami siel len raz. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. června 2022 20:09

Vy ste tu vsetky take poctive co sa tyka tv a sladkosti! Ja som sa pri prvom snazila ale teraz vam ani neprezradim koľko pozeraju a jedia sladkeho . A velice tajne dufam, ze sa ozve aspon jedna dalsia a nenechate ma v tom samu

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 06. června 2022 20:15

Mrakoplas Ja se hlasim s TV! Bing nebo Peppa je jedina moznost, abych si v klidu vypila ranni kafe. Bez toho kafe bych asi sedela za dvojnasobnou vrazdu. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 06. června 2022 20:18

Vari On ani tablet nemusí zabrat, cesty autem s dcerou taky byly očistec, tablet se zdál být řešení, dokud se neukázalo, že zírá-li na tablet, tak při jízdě zvrací. Takže pokud jí nechci cpát kinedryl, což jí způsobuje docela nepříjemnou plačtivou opici, tak s ní musím celou cestu aktivně mluvit. Přiznávám, že cestu delší jak dvě hodiny nejsem ochotná absolvovat :o)

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 06. června 2022 20:23

Mrakoplas No, já se při první ze zoufalství aktivně snažila ji v roce a půl před televizi odložit a byla jsem nešťastná, že tam nevydrží ani pět minut, teď už dá klidně dvě hodiny v kuse, když ji nechám ;o)

Přísný přístup ke sladkostem mi aktivně zkazila babička, tak to jsem taky vzdala :o)

Online Karja
44778 příspěvků moje polička 06. června 2022 20:23

Mrakoplas My koukáme na televizi hrozně moc a nevidím ani žádnou vidinu zlepšení teda....ale aspoň máme teda striktně dano, že po obědě a vecer před spaním. Ale já vůbec nevím, kdy bych si jako jindy za ten den jakžtakž odfrkla teda

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 06. června 2022 20:25

Mrakoplas Haha, holky mají sice skoro nulovej screen time, ale sladké dostávají jak kdy. Třeba dneska, svačina po školce, každá suchá houska co sušim ovcim, misku ciniminis s mlikem, banán, kosticku čokolády, a na večeři každá zbouchla půl prazmy s cibulovou bagetkou. Podle mě jim zakládáme na obezitu...

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 06. června 2022 20:37

Mrakoplas s tv jsem poctiva jednoduse, u nas se tv nikdy nepoustela ani vecer a je stara, takze nechytame tv signal:D zato koukam celej den do mobilu jaa sladkosti jen nemame doma, ale venku si davame prakticky denne zmrzlinu, croissanty a kakao v kavarne a pije alpro kakao taky skoro jedno denne. Jen proste nekupuju domu cokoladu, susenky a bonbony. Kdyz uz jo, schovavame si to se sambem v loznici ve skrini

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 06. června 2022 20:37

Mrakoplas u nás jede YouTube nepřetržitě, někdy jede YT v televizi a k tomu mají každý tablet. Já už to ani nevnímám.

Sladkosti jen starší (kéž by je mladší chtěl, nechala bych ho obědvat čokoládu a večeřet nanuky), 99% gumídci, dostane několik kousků denně podle velikosti (tak ekvivalent 8 běžných medvídků). Ale jinak ji hodně sladkých jídel, která já za sladkost vlastně nepovažuju (donuty, Lipánky, koláče, nanuky, kinder řezy). 

Myslím, že to netrumfneš.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. června 2022 20:39

rasaNori jako s tou kostickou cokolady? Si zabar! 

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 06. června 2022 20:41

Sedíme na terase, posloucháme Imagine Dragons z Letňan (dnes jde slyšet perfektně), zrovna hrají Thunder. .

Ríša čekal na Believer, celé si to s nimi přezpíval. Řekl, že dokud to nezahrají, nejde spát. Naštěstí hned v úvodu. Ale posloucháme dál.

Boží večer.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. června 2022 20:44

diky, ze ste ma podrzali!

Pinot Noir ale mozno aj hej :) na ranajky mali dnes lipanek, potom jahody, obed normalny, poobede doniesla babka domace pernicky, starsi si dal aj zmrzlninu (potrebovala som uvolnit miesto v mrazaku) a poobede este nasiel ukryte cukriky, tak ich tajne zozrali v domceku . Edit. A este mi poobede cokoladove acidko. Jako fakt dnes celkom des.

Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 06. června 2022 20:46
Reakce na Kokoska:

Mrakoplas chapu, autem staci 30 km a uz spusti. Kdysi jsme jezdili s myma detma k nasim autobusem a to se jeste nedojelo na kraj Prahy a uz se ptali, ktery je babicky dum.

​já vezla v sobotu děti k našim do ČR a ještě jsme byli v našem městě a dcera se ptala, jestli jsme ještě v Dojčlandu.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 06. června 2022 20:55

DruI No ja s nima musim sedet vzadu a delat jim animatora i pri pulhodinovy ceste, ale kdyz jim pustim na mobilu pohadku, je celkem klid, jen jsem musela oprasit sluzebni telefon, abych mela v kazdy ruce jeden. A bliti se nebojim, malej bleje neskutecne nezavisle na aktivite v aute, na jidle apod...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. června 2022 21:03

Nemáte někdo tip n chuvicky? Měli jsme Capidi, byla jsem s nimi max spokojena. Ale jsou velkém poruchové, naši jsme reklamovali (vrátili nám teda peníze asi po 22 mesicich užívání, ti bylo hodně dobrý ), na moje doporučení si je koupily minimálně 4 kamarádky a jedni taky reklamovali.

Chtěla jsem teď zkusit něco jiného, ale nedaří se mi najít nic, co by splňovalo moje podmínky: obě dvě jednotky bez kabelu, žádné baterky, nabíjení ideál přes mini/micro USB. Nemáte někdo tip?

Online Karja
44778 příspěvků moje polička 06. června 2022 21:08

MP Meri Já mám dobrý, ale musíš mít tu jednotku u dítěte na powerbance nebo na elektrice no;-(.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2022 21:13

Vari no oni jsou hodně učenlivý.

Manžel koupil nějaký normální, akorát asi rozbalený 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2022 21:21

Vari kup tablety, držáky, sluchátka a je to:)

A nezkoušela si normální dětské písničky (jen audio). To je u nás takový první level, když prudí i při krátké cestě.

S tou ranní TV to máme stejně, já snídaně až po nich a to mají ranní půl hodinku s krtkem, teda jen mladší, pokud jde starší do školky. Ten má pak ještě půl hodiny až hodinu po obědě po audio pohádce, když pracuju. Pak ještě stíhají jednu nebo dvě krátké pohádky před spaním, ale to si starší většinou stáhne muže na čtení encyklopedie

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 06. června 2022 21:23

MP Meri my máme už přes tři roky Neonate, ten náš model teda už není v nabídce... Skoro celou dobu používáme denně a drží (snad jsem to nezakřikla). Obě jednotky jedou na kabel i bez něj (maj integrovaný akumulátory, dobíjení mikro USB). Dosah venku mají taky slušnej.

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 06. června 2022 21:29

MP Meri S temito pozadavky jsem se tu na chuvy ptala ja nedavno a vyhovovaly prakticky jenom ty Capidi, co jsi mi tehdy doporucila  a u nas dobry, fungujou a jsme spokojeni. Predtim jsme meli Avent, ted uz nedohledam presny model, asi SCD731, ty by pozadavky splnovaly, ale nam ta detska pulka doslova shorela, takze kvuli tomu bych je opravdu nedoporucila. 
edit: Aha, bez baterek, tak to nakonec stejne nesplnuji.