Karja to je vtipny. Tohle melo byt na zahrade u skolky, ale protoze prselo bylo to v telocvicne ve skole. Rodice napekli nejake dobroty, byly tam i mensi skolkove deti, no akce!
Vše o těhotenství a dětech
Karja Jak je to okno vysoko? ![]()
Zina gratuluji. Ať se daří ![]()
Kokoska krásne ![]()
Kokoska to je moc hezke. Syn o tuto paradu prijde, protoze v dobe konani budeme na dovolene. Je nas takovych vic, jedna maminka si onehda na hristi posteskla, ze jim to je lito, a druha mi v pondeli psala, ze o to taky prijdou a ze zkusi umluvit reditelku na nahradni termin. Ja ji napsala, ze tamta maminka ma taky zajem a at s nimi take pocitaji, ale tim to pro me nejak zhaslo, ze bych mela dotycnou o jejim stesti informovat, zapadlo v propadlisti zavitu meho nevykonneho mozku
. O nic nejde, akce je stejne bez rodicu a dotycny chlapecek do skolky prisel i tak, vse dobre dopadlo, jen si pripadam jako naprosty dement.
Gatita je toho moc najednou, taky nejak nevim co driv, 10 veci rozdelanych a nic hotoveho. To se pak snadno zapomene.
Dočítavam spätne a stratitli sa mi upozornenia na odpovede. Nakoniec sme dovolenku zvládli. Nebola to pre nás dovolenka v pravom zmysle slova, naopak to bolo náročnejšie ako doma, lebo sme nemali 3/4 vecí na ktoré sme zvykmnutí. Ale mne tak dobre padlo zmeniť prostredie...S našimi aj sestrou to bolo ťažké, niekoľko ráz sme sa pohádali - kvôli nerešpektovaniu režimu detí a ich spánku (ja s rodičmi, nie so sestrou).
Mama klasicky spravila scénu kvôli popravkom (obed deň po svadbe), ja som vedela, že ho nestíhame, pretože obe deti vtedy spia, ospravedlnila som nás, teta s rodinou (organizátori svadby) to vzali úplne v pohode. Mama sa na mňa za to do krvi urazila, 3x mi volala či ideme, či prídeme, tak sme sa nakoniec dvihli a šli aby nám po ceste zavolala, že nám to dlho trvalo a všetko už zbalili a idú odtiaľ preč (trvalo nám to od prvého telefonátu do vyrazenia 35 minút...), potom sa so mnou 2 dni nebavila. Takže na chate bolo pekné dusno, ona keď sa ofučí, tak sa nehrá ani s deťmi, nebaví sa ani s mojím mužom
.
Ale malo to aj pozitíva, naučila som sa kojiť v nosiči, čo Olívia skvele zvláda, takže odteraz výletujeme poobede aj so synom a posledný spánok bude spávať malá v nosiči. Obe deti boli úplne úžasné, krásne zvládli svadbu, Artur sa sám presadil od nášho stola k deťom, zvládol keď sme obaja s mužom museli odísť uložiť Olíviu a ostal tam sám s mojou sestrou, dokonca tancoval s inými deťmi aj nevestou. Olívia sa hudby vôbec nebála, vyzerá to, že sa prestala báť aj ľudí a zmeny prostredia, takže môžeme spolu začať chodiť k svokrovcom. Dokonca sme cestou domov zvládli Dinopark v Košiciach, Artur sa skoro zbláznil od radosti, malej sa páčilo, hodinu sme tam piknikovali v tieni (môžem za zaradenie príkrmov počítať to, že sa najedla trávy? :D). A oproti hororovej ceste tam (mieso 3 hodín 6 hodín, z toho 4 preplakala a spala len 2x 20 minút) sme to domov zvládli na jeden záťah, 2 hodiny prespala a hodinu som jej dávala cucať jablko a hrať sa so všetkým možným.
Ale to Španielsko som zrušila, tak dlhú cestu by ešte nezvládla a aj sestra konštatovala, že ona nevedela, že naše deti majú až takýto striktný režim, že to by s nami nevedeli fungovať (ona mala predstavu, že ja môžem dieťa uložiť spať kedykoľvek, ono to zvládne a ráno nevstane o 5 ale napr. o 11 :D :D ). Tak pôjdem za segrou budúci rok sama na 5 dní a k moru pôjdeme asi len do Chorvátska ak sa nám bude chcieť a v čase, ekdy bude mať Artur prádzniny v škôlke. A teda bez starých rodičov, s tými si musím dať aspoň 2-3 týždne pauzu (s tými z mojej strany, na svokrovcov sa teším).
Zina gratulujem!
kociarik zalezi od toho, ci sedi. Ak ano, mam doma valco snap 4 - je velky (ja som ho kupovala pre 2,5 rocneho), da sa dat do uplneho lahu a dobre sa s nim manipuluje, zvladne rozbite chodniky aj lepsie lesne cesty. Kamoska ma thule a tiez si ho chvali. Pre malu chuvicku mame, aj s kamerou, je super, ked viem skontrolovat, ci len mrmle a vyska zo spania alebo sa nieco deje (teraz ako cestuje v postielke a otaca sa, tak sa dost vasto niekde zasekne). A autosedacku som kupovala po vakicku britax romer dualfix, co sa da otocit aj do protismeru a sklopit do pololahu, kupovala som tu od 9 do 18kg, nasi potom kupili dalsiu britax pre uz vacsie deti. Viem, ze britax ma este jednu pritsmernu, co sa da nastavit do 12 poloh, i size myslim? Ale ta stala dvojnasobok oproti dualfix (ale pre mensie dieta by bola vyuzitelnejsia, nas sa este v roku zmestil do vajca).
Edit: este ma napadlo, ak nemate, tak urcite zaslepky do elektrickych zasuviek a schovat vsetky snury (od lamp a podobne), Artur a Olivia po tom strasne isli. A uciaca veza je vyborny tip, pri starsom ju pouzivame uz treti rok. A teda z polic a suflikov vyber vsetko ostre a rozbitne a presun to vyssie (ostatne veci nevhaj, pocas niekolkych mesiacov bol Artur najstastnejsi ak mohol vliez do suflika a hrabat sa v nom, to iste s miskami a hrncami).
DrowRanger moje děti se obě do vajíčka vešly taky dlouho, stačí, když nekouká hlava. Na větší sedačku jsme přecházeli, protože už se nám nechtěly tahat a zároveň stály, takže se daly někam postavit, ne že by se nevešly.
Evaeva ano, my sme vajicko tiez menili kvoli tomu, ze to uz nebolo uplne pohodlne, vyberat ho a ukladat tam a s 9kg dietatom sa to uz celkom tazko nosilo. Olivia pojde z vajca do sedacky skor, je vacsia aj baculatejsia a vidno na nej, ze ta poloha vo vajicku jej vadi, tak pojde do tej protismernej.
A skusim tu otazku mimo deti, nemate tip na lvalitnu bavlnenu deku na spanie v lete? Mam sice letny tenky paplon, ale varim sa v nom, polyesterove deky nemam rada a len pod tenkou plachtou mi je zima. Merino ma hryzie
.
DrowRanger není to odpověd na otázku, ale já deku vyřešila tak, že jsem do povlečení zapla ješte jedno jine bavlněné povlečení a to už mi stačí a ani se nevařím ![]()
DrowRanger Matějovský má deky 60% bavlna a 40% acryl, ale sú veľmi príjemné.
DrowRanger já teď, dokud není vedro, spím pod bavlněnou dekou Ikea, ale na webu jsem tuhle konrétní nenašla, ale 100% bavlna by kousat ani neměla.
DrowRangernam se dobre spi pod letni dekou liabergett z jysku, je vycpana nejakou rezankou ze lnu a je fakt super.
Zina záslepky jsou dobrý tip, máme jich plný pytlík, nekupuj :)
Gatita vyzera dobre, fakt je chladiva ako propaguju? Maju ju akurat za polovicnu cenu. Da sa normalne prat v pracke?
Zu continuity dakujem za tipy, Ikea ma napadla, len sa mi nechce kvoli 1 deke platit dovoz. Ten Mat3jovsky ma vobec nenapdlo, ze predavaju aj deky, vyzeraju vyborne.
Potrefenáhusa my asi tyhle zásuvky máme a stejně máme i záslepky![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí