Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 09. června 2022 00:11

Karja to je vtipny. Tohle melo byt na zahrade u skolky, ale protoze prselo  bylo to v telocvicne ve skole. Rodice napekli nejake dobroty, byly tam i mensi skolkove deti, no akce!

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 09. června 2022 00:47

Karja Jak je to okno vysoko?

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 09. června 2022 07:23

Zina gratuluji. Ať se daří

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 09. června 2022 07:36

Kokoska krásne

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 09. června 2022 09:30

Kokoska to je moc hezke. Syn o tuto paradu prijde, protoze v dobe konani budeme na dovolene. Je nas takovych vic, jedna maminka si onehda na hristi posteskla, ze jim to je lito, a druha mi v pondeli psala, ze o to taky prijdou a ze zkusi umluvit reditelku na nahradni termin. Ja ji napsala, ze tamta maminka ma taky zajem a at s nimi take pocitaji, ale tim to pro me nejak zhaslo, ze bych mela dotycnou o jejim stesti informovat, zapadlo v propadlisti zavitu  meho nevykonneho mozku.  O nic nejde, akce je stejne bez rodicu a dotycny chlapecek do skolky prisel i tak, vse dobre dopadlo, jen si pripadam jako naprosty dement. 

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 09. června 2022 09:53

Gatita je toho moc najednou, taky nejak nevim co driv, 10 veci rozdelanych a nic hotoveho. To se pak snadno zapomene.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. června 2022 12:42

Dočítavam spätne a stratitli sa mi upozornenia na odpovede. Nakoniec sme dovolenku zvládli. Nebola to pre nás dovolenka v pravom zmysle slova, naopak to bolo náročnejšie ako doma, lebo sme nemali 3/4 vecí na ktoré sme zvykmnutí. Ale mne tak dobre padlo zmeniť prostredie...S našimi aj sestrou to bolo ťažké, niekoľko ráz sme sa pohádali - kvôli nerešpektovaniu režimu detí a ich spánku (ja s rodičmi, nie so sestrou).

Mama klasicky spravila scénu kvôli popravkom (obed deň po svadbe), ja som vedela, že ho nestíhame, pretože obe deti vtedy spia, ospravedlnila som nás, teta s rodinou (organizátori svadby) to vzali úplne v pohode. Mama sa na mňa za to do krvi urazila, 3x mi volala či ideme, či prídeme, tak sme sa nakoniec dvihli a šli aby nám po ceste zavolala, že nám to dlho trvalo a všetko už zbalili a idú odtiaľ preč (trvalo nám to od prvého telefonátu do vyrazenia 35 minút...), potom sa so mnou 2 dni nebavila. Takže na chate bolo pekné dusno, ona keď sa ofučí, tak sa nehrá ani s deťmi, nebaví sa ani s mojím mužom .

Ale malo to aj pozitíva, naučila som sa kojiť v nosiči, čo Olívia skvele zvláda, takže odteraz výletujeme poobede aj so synom a posledný spánok bude spávať malá v nosiči. Obe deti boli úplne úžasné, krásne zvládli svadbu, Artur sa sám presadil od nášho stola k deťom, zvládol keď sme obaja s mužom museli odísť uložiť Olíviu a ostal tam sám s mojou sestrou, dokonca tancoval s inými deťmi aj nevestou. Olívia sa hudby vôbec nebála, vyzerá to, že sa prestala báť aj ľudí a zmeny prostredia, takže môžeme spolu začať chodiť k svokrovcom. Dokonca sme cestou domov zvládli Dinopark v Košiciach, Artur sa skoro zbláznil od radosti, malej sa páčilo, hodinu sme tam piknikovali v tieni (môžem za zaradenie príkrmov počítať to, že sa najedla trávy? :D). A oproti hororovej ceste tam (mieso 3 hodín 6 hodín, z toho 4 preplakala a spala len 2x 20 minút) sme to domov zvládli na jeden záťah, 2 hodiny prespala a hodinu som jej dávala cucať jablko a hrať sa so všetkým možným.

Ale to Španielsko som zrušila, tak dlhú cestu by ešte nezvládla a aj sestra konštatovala, že ona nevedela, že naše deti majú až takýto striktný režim, že to by s nami nevedeli fungovať (ona mala predstavu, že ja môžem dieťa uložiť spať kedykoľvek, ono to zvládne a ráno nevstane o 5 ale napr. o 11 :D :D ). Tak pôjdem za segrou budúci rok sama na 5 dní a k moru pôjdeme asi len do Chorvátska ak sa nám bude chcieť a v čase, ekdy bude mať Artur prádzniny v škôlke. A teda bez starých rodičov, s tými si musím dať aspoň 2-3 týždne pauzu (s tými z mojej strany, na svokrovcov sa teším).

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. června 2022 13:12

Zina gratulujem! kociarik zalezi od toho, ci sedi. Ak ano, mam doma valco snap 4 - je velky (ja som ho kupovala pre 2,5 rocneho), da sa dat do uplneho lahu a dobre sa s nim manipuluje, zvladne rozbite chodniky aj lepsie lesne cesty. Kamoska ma thule a tiez si ho chvali. Pre malu chuvicku mame, aj s kamerou, je super, ked viem skontrolovat, ci len mrmle a vyska zo spania alebo sa nieco deje (teraz ako cestuje v postielke a otaca sa, tak sa dost vasto niekde zasekne). A autosedacku som kupovala po vakicku britax romer dualfix, co sa da otocit aj do protismeru a sklopit do pololahu, kupovala som tu od 9 do 18kg, nasi potom kupili dalsiu britax pre uz vacsie deti. Viem, ze britax ma este jednu pritsmernu, co sa da nastavit do 12 poloh, i size myslim? Ale ta stala dvojnasobok oproti dualfix (ale pre mensie dieta by bola vyuzitelnejsia, nas sa este v roku zmestil do vajca).

Edit: este ma napadlo, ak nemate, tak urcite zaslepky do elektrickych zasuviek a schovat vsetky snury (od lamp a podobne), Artur a Olivia po tom strasne isli. A uciaca veza je vyborny tip, pri starsom ju pouzivame uz treti rok. A teda z polic a suflikov vyber vsetko ostre a rozbitne a presun to vyssie (ostatne veci nevhaj, pocas niekolkych mesiacov bol Artur najstastnejsi ak mohol vliez do suflika a hrabat sa v nom, to iste s miskami a hrncami). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2022 13:34

DrowRanger moje děti se obě do vajíčka vešly taky dlouho, stačí, když nekouká hlava. Na větší sedačku jsme přecházeli, protože už se nám nechtěly tahat a zároveň stály, takže se daly někam postavit, ne že by se nevešly.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. června 2022 13:44

Evaeva ano, my sme vajicko tiez menili kvoli tomu, ze to uz nebolo uplne pohodlne, vyberat ho a ukladat tam a s 9kg dietatom sa to uz celkom tazko nosilo. Olivia pojde z vajca do sedacky skor, je vacsia aj baculatejsia a vidno na nej, ze ta poloha vo vajicku jej vadi, tak pojde do tej protismernej.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. června 2022 13:46

A skusim tu otazku mimo deti, nemate tip na lvalitnu bavlnenu deku na spanie v lete? Mam sice letny tenky paplon, ale varim sa v nom, polyesterove deky nemam rada a len pod tenkou plachtou mi je zima. Merino ma hryzie .

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 09. června 2022 14:01

DrowRanger není to odpověd na otázku, ale já deku vyřešila tak, že jsem do povlečení zapla ješte jedno jine bavlněné povlečení a to už mi stačí a ani se nevařím

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 09. června 2022 14:04

DrowRanger Matějovský má deky 60% bavlna a 40% acryl, ale sú veľmi príjemné. 

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 09. června 2022 15:05

DrowRanger já teď, dokud není vedro, spím pod bavlněnou dekou Ikea, ale na webu jsem tuhle konrétní nenašla, ale 100% bavlna by kousat ani neměla. 

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 09. června 2022 15:22

DrowRangernam se dobre spi pod letni dekou liabergett  z jysku, je vycpana nejakou rezankou ze lnu a je fakt super. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 09. června 2022 16:05

Zina záslepky jsou dobrý tip, máme jich plný pytlík, nekupuj :) 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. června 2022 16:11

Gatita vyzera dobre, fakt je chladiva ako propaguju? Maju ju akurat za polovicnu cenu. Da sa normalne prat v pracke?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. června 2022 16:13

Zu continuity dakujem za tipy, Ikea ma napadla, len sa mi nechce kvoli 1 deke platit dovoz. Ten Mat3jovsky ma vobec nenapdlo, ze predavaju aj deky, vyzeraju vyborne.

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 09. června 2022 16:33
Reakce na žluťásek:

Zina záslepky jsou dobrý tip, máme jich plný pytlík, nekupuj :) 

​ale jestli mate celkem nove zrekonstruováno, tak možná mate zásuvky, který zaslepky nepotrebujou (nejde nic strčit jen do jedny diry, do obou se musí něco strkat naraz stejnou silou)

Zina 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2022 17:00

Potrefenáhusa my asi tyhle zásuvky máme a stejně máme i záslepky