dzizisketa Mohučanka U scery tradičně nejvíc bodovaly obečky, klokani a tučnáci. My stihly za dopoledne odběry krve u pediatričky, kontrolu na kardiu a zoo, pak jsem usnula na hodinu na gauči ![]()
Vše o těhotenství a dětech
MPLee my musíme vždycky na žirafy
já vzala dceru ze školky po obědě a ona byla pak už unavená, takže od žiraf zpátky to bylo docela náročné. Doma samozřejmě zázračně obživla
ještěže
mimino je úplně zlatý a spolupracovalo.
MPLee ty seš fakt hustá. Já jsem v práci, dítě živě hraje hry a já jsem teď odpadla na gauč a musím si dát chvíli pauzu ![]()
letfenixa mladší teď chodil snad měsíc v kuse, což je rekord obou dětí. A ten asi nepřekoná, má horečku![]()
To jsi dobrá! Já bych zoo s těma dvěma sama nedala,. hlavně se zdrhátorem Rostíkem. Mimino je taky úplně v pohodě.
dzizisketa já se sama se dvěma pouštěla do větších akcí asi až v roce a půl mladšího. Zato teď už je to fajn, už mám na léto spoustu plánů.
Evaeva Jak je teď na tom vás starší s plinama? Starší dcera, teď ji budou 4, je má na noc, my jsme lini ji budit a upřímně my a teda bohužel i ona spíme docela málo, nechce se mi to moc narušovat buzením. Ale už s tím musím něco dělat. Plinu má mokrou úplně durch ráno. Ale nějak mi dneska kamarádka dala klín do hlavy, jinak bych to asi ještě pár měsíců nechala asi.
Karja budit ji v noci na čůrání nic neřeší. Buď můžeš zkusit upravit večerní režim pití, jestli to nepomůže a nevydrží třeba do fáze spánku, kdy už ji to vzbudi nebo počkat po létě, kdy se přes den tolik nepije.
Karja do pěti let je to prý v pořádku. Pleny má na nic pořád, taky je ráno úplně durch, kolikrát má i mokré pyžamo. Upřímně, buzení to nevyřeší, občas se počůrá třeba v autě, když v něm odpoledne usne. I ve školce se počůrával při spaní, a to spí třeba hodinu. Nedávno jsem slyšela nějakého urologa, že prý za to někdy může i ta zvětšená mandle, že prý ty děti nekvalitně spí, takže nemají sílu se vzbudit. Takže teď očekávám zázraky
Jinak budu čekat do těch pěti let, prý se to pak řeší dodáním hormonů, tak uvidíme. Ale chci teď na syna trošku zatlačit, on je schopný prostě nejít na záchod, když ví, že má plenu![]()
continuity ano, to se radí hodně, večer omezit pití.
Haha, já právě objednala nepropustný potah na matraci, aby Rosťa trénoval spaní bez pleny aspoň po obědě, kvůli školce.
Evaeva continuity Díky, já jsem si k tomu teď něco přečetla, že ty děti stejně nevědí že čůraji a ona fakt tak spí málo na hodiny teď v létě, že ji nechci ten spánek znekvalitnovat. Neřekla bych že hodně pije, jen pije dvě deci mléka večer a to je její rituál, ten odbourávat nechci. Já jsem se nějak nechala tou kamarádkou unést, přitom ona je to taková stará škola jakoby.
dzizisketa podle mě se to právě natrénovat nedá, pokud není zralý ten systém, no. Jinak ve školce jim to nevadilo, akorát jsem musela koupit nepropustná prostěradla. Ale synovi to vadilo, jak tam nemůžou mít pleny. Což by se teda elegantně vyřešilo, kdyby nevyžadovali spaní.
Koukni se sem https://www.nocvsuchu.cz/
Evaeva my tohle řešili se synem. Doktor ho vysetril (moc, utz ledvin a m. měchýře před a po vyprázdnění) a řekl, že než půjde do školy, nemusíme řešit, pokud to neobtěžuje dítě. Pak nastínil možnosti:
1) v noci budit a tahat na záchod
2) na noc spoďáry, který když navlhnou (stačí kapka) spustí alarm a dítě vzbudi
3) hormony (ty teda zrovna nedoporučoval)
Na jedničku jsem neměla moral, objednala jsem dvojku. Za týden bylo po problému. Pak asi za měsíc dvě noci regres, pak už nikdy nic. Spoďáry (klučičí, 2 nebo 3ks) tu někde mám, kdyby je někdo chtěl, rada věnuji. Příští pátek kolem poledne pojedu přes Prahu na Vysočinu, klidně je někde vyhodim z auta.
Karja upřímně dvě deci tekutiny pred spaním je fakt hodně, to nemůžu vypít ani ja, jinak v noci musím.
Ale rituál ji neruš, mě se mladší v létě občasné pocuravala ještě ve škole. Hlavně v létě, když se večer po celém dni konečně napila.
Zrovnalo se to úplně samo. Doktorka říkala do šesti let vůbec neřešit a toto bylo uz pak jen občas, třeba 2-3x za leto. A hlavně pomohlo hlídat to pití, ale to je třeba napít se naposled tak 2 hodiny před spaním. Jen v létě je to blbé, jak třeba dítě celé odpoledne někde litá a nestihne se dopit.
continuity Jj tak to mléko je dobré, ona moc neji maso jednak a druhak ji to tak jako zklidní a i zasyti, když nedá moc večeři....Hlavně by to obrecela:-D:-D. Já si o tom musím něco načist, jak se to dělá než tím buzením a tím, že to přejde samo!
dzizisketa Evaeva no, té velké je už pět, to je přece jen rozdíl oproti tříletému. I tak si to ale jen tak nezopakuju. Už jsem sice zvyklá cestovat s oběma sama díky dojíždění do školky, ale celé dohromady to byl fakt náročný výlet. Minimálně pro mě ![]()
Karja na ty hormony bych se vyprdla.
Ty kalhotky můžou pomoct, ale teda u nás třeba už byla rok bez plin a najednou to čůrání zaspala. Ale tak, že se vzbudila mokrá až ráno!
continuity jo o hormonech jsem ani neslyšela, natož abych to zamýšlela:-D
Karja to že se budí s durch plinou nemusi nic znamenat. Starší to mela stejně a stačil týden a pohoda. Jak měla plinu tak prostě podvědomí zapracovalo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí