Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 11. června 2022 13:57

Garfie ja som plienku v noci tiež vôbec neriešila, v dvoch rokoch ako som ju odplienkovala, nedostala už plienku ani na noc a v noci sa nikdy nepocikala. Ale je fakt, že mávala ráno suchú plienku ešte pred odplienkovaním

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. června 2022 14:15

Pojedu s dětmi do Průhonic a okolí, je tam někde něco zajímavého pro ně? Dívala jsem na pruhonický park a tam mi pro ně nic nepřijde, na všechny ty hry jsou malé, žádnou hop arénu nebo aquapark nechci, spíš něco v okolí pěkného, venkovního, nějaké větší hřiště, zvířata a tak....

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 11. června 2022 17:31

Karja

Fotbalgolf v Újezdě

V Újezdě jsou pak klasická dětská hřiště a dá se podejít dálnice do Šeberova, kde jsou koňské výběhy a pak přes Šeberov výběh pro jeleny, ty se dají i krmit.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. června 2022 19:03

Dočítám se zpožděním, tak gratuluji k miminkum

Evaeva škoda žes to o malování kamenů na dovolené nezmínila dřív, mám teď k dispozici neomezené množství šutrů a malujeme na ně fixama z Ikea

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2022 19:17

Sairon tak příště, ještě byste měli na zpáteční cestě do letadla nadváhu

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. června 2022 19:40

Evaeva jsme autem, tady ten cirkus bysme nedokázali sbalit do letadla

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 11. června 2022 20:43

Vím, že jsem tu cucání palce už řešila, ale... Dcera už má křivé zuby - ten otevřený skus. Na radu pediatričky teď zkoušíme palec máchat v pelyňku. Dost to pomáhá, ale třeba v autě to prostě přecucá - chvilku se šklebí a pak cucá vesele dál. To samé v kočárku, ale tam jí ho můžu častěji namáčet... Nezkoušel jste někdo nějaké ty proticucací rukavice nebo jiné vychytávky? Jsem z toho mírně zoufalá. Na domluvu je malá, závislá je na něm dost, ale prostě jí odmítám dál nechat ničit si skus. Zkoušela jsem palec tejpovat, ale tejpy odlepí a pak se akorát bojim, že to spolkne, nebo vdechne. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. června 2022 20:58

MPLee protikousací pak na nehty jsi zkoušela? Příšerce teda vadil jen přes den, v noci si jej dokáže cucat i s ním

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 11. června 2022 21:09

Sairon nezkoušela, ale ten pelyněk je taky pěkně hnusný a v autě to přecucá. Bude to chtít nějakou fyzickou zalbranu asi i

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2022 21:17

MPLee ségra měla po operaci návleky přes lokty s lékařskými špachtlemi, aby si z pusy nevytrhala stehy. Ušila jí je mamka, ale je to už 25 let, možná se teď něco podobného vyrábí.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 11. června 2022 21:56

MPLee S cucáním palce může pomoct tzv. vestibulární clona. Je to taková destička, zvenku připomínající dudlík. V puse je ale ve vestibulu, mezi zuby se vůbec nedostane. Tu clonu zhotovuje ortodontista, takže o tom moc nevím, ale zkus se zeptat své zubařky. Teoreticky by to mohl udělat i praktický stomatolog, je to záležitost otisku a laboratoře.

Edit - jak to tak čtu, asi je to dokonce bez otisku, vypadá to, že se nezhotovují individuálně. Ale i tak to pokud vím řídí ortodontista, zkusila bych si vzít kontakt a zavolat. Nejspíš ti řeknou, že je dcera dost malá, ale myslím, že je můžou používat i malé děti. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. června 2022 08:25

Len to jsem viděla, ale prosim tě, jak donutim dítě si to nevyškubnout? Zubaře se zeptám, ale jdeme až na podzim... 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 12. června 2022 08:39

MPLee Ten lak není zase tak hořkej. Myslimy že to přecuca stejně jako ten pelynek. Já myslim, že pokračujes dobre, pokud si cuca teď jen v autě, ale určitě se zásob typy, az se totiž s tebou začne prat, že to nechce namáčet a tak. Ale jak to popisujes, tak bych z toho neměla zas tak špatnej pocit, že se to nevyvíjí dobře....

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. června 2022 09:34

Karja naštěstí jí pořád zvládnu zalehnout, ale ideál to není. Určitě je vidět posun k lepšímu, ale vyčítám si, že jsem jí nechala cucat tak doouho...

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 12. června 2022 10:10

MPLee já četla rady jako zasit rukávy, ale to je tak pro mimina 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 12. června 2022 10:14

MPLee No neteř si cucala do 10 let. Děsný. Ona to pak dělala v noci ze spaní a když byl nějakej velkej problém. Zuby měla už špatný, šla i na první konzultaci rovnatek, ale pak jak to už vypustila to cucani, tak se jí ty zuby normálně do půl roka zase srovnaly! Takže neboj, určitě ani malá z toho nic mít nebude, odbourávás ji to zavčasu;-)

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 12. června 2022 10:57

MPLee to bych si nevyčítala, je ještě malinká. my jsme to měli s mladší s dudlíkem a praktická nám řekla, že oni mají tu čelist dost gumovou a zas se to zrovna. A taky ze jo! Až moc. Trvalé zuby má dovnitr. Synovec si taky cucal prst hodně dlouho, určitě už chodil do školy a dnes je krásný kluk bez rovnátek. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 12. června 2022 13:41

MPLee To je otázka za milion.Svýho času bych dala nevím co, kdyby syn přijal dudlík. Podle mě to může fungovat až na trochu větší děti, motivovat k používání a to není jen tak. Ale jak píšou i ostatní, zuby se můžou srovnat i samy. V tom vyšším věku je to teda spíš štěstí. Nás na ortodoncii učili, že se má dítě vzdát dudlíku do 3 let, aby došlo ke spontánní úpravě postavení zubů, cucání palce funguje stejně. Ale třeba zmíněná dentist for small má tu hranici nastavenou na 2 roky. Zatím bych si s tím nedělala moc hlavu, upřímně myslím, že s tím teď tolik nejde udělat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2022 13:47

MPLee nedala by se jí ta clona instalovat po usnutí?

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. června 2022 18:49

Evaeva no ona po usnutí vyplivne obvykle i ten palec, větší problém je takove průběžné cucání během dne, v autě, v kočárku, během hraní... pořád jí ho vytahuji, vysvětluji, ale rve ho zpátky. Nahradit dudlíkem, jídlem, ničím nefunguje. Zaměstnat taky ne, když chce cucat, klidně cucá a u toho leze na žebřík

Len díky, zeptám se u zubaře, ale stejně asi zkusím i nějaké ty rukavice.... 

continuity No já se taky nechala ukonejšit tím, kdo všechno cucal a zuby má rovné... Ona je má už ani ne v roce a půl křivé a nechci ji nechávat si je ničit dál. Zvlášť, když je teď šance, že se to srovná samo. Ale kdybych to řešila hned v to. Půl roce/10m kdy už mi to začlo připadat moc, tak by třeba stačilo jí ten palec máčet v pelyňku a nabízet pořád dokola ten ortodontický dudlík, nebo dát ty rukavice/tejpy a nesundala by je... proste asi by to bylo jednodušší než teď.