MPLee achjo, tlapkam, to je desny:( ja to resila ted asi 4 mesice, kdyz Tondovi rostla posledni stolicka a bylo to na zblazneni, zvlast pri uspavani. A jediny, ceho sem se od okoli dockala, bylo proc to resim a at ho chudaka necham bejt. A podle svagrovy sem mu to zpusobila tim, ze sem mu pred rokem sebrala PREDCASNE dudlik (ve 2 letech). Kazdopadne to preslo, jakmile zub vyrostl, na to vy cekat nemuzete:( tak snad se neco najde, co pomuze!
Vše o těhotenství a dětech
711990 podle mě to s tím nesouvisí, naše dite dudlik nemělo a prsty si nikdy necucalo, ale tyjo jako uklidnovak mi šmátrá ve výstřihu a to bych někdy v noci vyměnila za cucani palce úplně s radosti!!!!
Potrefenáhusa no hlavne to zjevne muze i jen tak prijit a odejit, tady to nastesti melo pricinu. Ale uz jsem byla fakt vztekla a mela chut mu tu pazouru urazit!!! (coz je urcite presne to, co chces udelat taky, kdyz ti rucicka smatra v noci ve vystrihu
).
MPLee no tak jestli cucá palec takhle přes den, bude těžké to odbourat, ale určitě to jednou přejde
náš malý si cucá ruce, když je nervózní, ale ne palec. Možná bych zkusila jí přesměrovat na něco jiného na cucání, co by se pak dalo sebrat, až odbourá návyk na ten palec
711990 Akorat když to uděláš, mas tak minimalne dvě hodiny na to si to krvave vyčítat ![]()
ale ťukťukťuk, teď to taky hodně umensila, jednu dobu to bylo úplně moc strasny a při vyndani rucicky následoval strasnej neutisitelnej plac, tak snad to taky odezní
Evaeva o to se snažím několik měsíců, ale nechce nic. Jen pravý palec. Když měla pravou ruku zakanylovanou a v dlaze, tak si tam nevrazila levý, prostě necucala. Dneska jako bonus bojkotuje jídlo a přecucá i čerstvý pelyněk, takže podle mě roste poslední 4. Čekat až to přejde samo můžu, ano nebude si jo cucat do maturity, ale už může mít poškozenou čelist/zuby. To si radši užiju pár týdnů pekla. Jen přijít na to, jak jí to zamezit. 711990 no jsem na sebe fakt naštvaná, že jsem poslechla okolí a neřešila to hned, jak mi to přišlo divné. Já bych jí dudlík nechala velmi ráda, ale prostě ho ve 2 měsících vyplivla a vyměnila za palec. Tak hlavně, že měla samé ortodotické dudlíky, žejo
Pazouru jí chci urazit už v kuse, hrozně mě to vytáčí. Okolí samozřejmě nechápe - však co, tak bude mít pár let rovnátka no ![]()
MPLee no sestrenice housatka ten dudlikovej predkus má a stojí je to poměrně dost penez a úsilí, ten dudlik si dost vycitaj, měla ho dlouho, teď ji je 12
MPLee tím te nechci vůbec nějak varovat, proboha, to byla reakce na ty kecy no tak bude mít chvíli rovnátka
MPLee fakt moc moc lituju. Vcera jsem koukala na ty zarizeni co doporucovala Len a podle vseho se pouzivaj i u deti s postizenim, tak treba by to slo zkusit a v puse by si to nechala? Co jsem tak pochopila, nuti to i ke spravnymu dychani nosem. Ale mas pravdu, primarni pricina je tedka uz fuk, uz je to zajetej zvyk. Tak snad proste neustaly upozornovani a vyndavani z pusy to trosku pretne:(
MPLee chápu! Ale jak je to přes den je to hrozně složitý, ortézu jí na měsíc holt nedáš no.
Docitam vsetko oneskorene a Zina gratulujem
my sme akurat vcera namontovali do auta velkacsku sedacku a mam teda cerstvo k dispozicii otocnu britax dualfix isize 0-18kg / 0-4r v sivej neutralnej farbe. Este som nestihla oprat potah ale mozem ti ju odfotit ci budes mat zaujem. Mam aj povodnu krabicu len neviem na kolko drahe bude postovne alebo ci ti ju niekto vie doviezt z Bratislavy
Potrefenáhusa já mám taky dudlíkovej předkus, pila jsem mlíko z flašky nejméně 2x denně snad ještě v šesti letech (určitě už jsem uměla číst). Je to velký celoživotní zlo, problém se zuby a hlavně s čelistí.
Z dcer naštěstí ani jedna dudlíka nechce a starší jsme večerní mlíko odbourali ve třech letech.
A mam dotaz na vsetkych: do akeho veku sa deti hraju s drevenou vlacikovou drahou ikea/lidl/kaufland? Chcela som kupit rozsirenie ale muz ma zneistel ze je to pre mensie deti. Syn mal nedavno 5 a hra sa s tym pekne a casto
eless No já bych řekla, že si s tím děti hrají, dokud je to baví :o) Jestli ho to momentálně baví a je příležitost, tak bych klidně rozšíření koupila, on stejně člověk nikdy předem neodhadne, kdy dítě přestane hračka bavit.
eless Syn si přestal tak nějak celkově hrát někdy na konci první třídy, Vyměnil auta za kolo, skate, knížky a kopačák. V pokoji to měl ještě asi rok. Ale každé dítě je jiné.
711990 já se bojím, že nenechá. Dudlík si tam nenechal ani strčit, kousalrko a tak ignoruje. Občas se nechá uplatit a místo palce si vezne nějaké jídlo, ale je to fakt čistě zlozvyk. Nemá k tomu důvod, prostě jakmile je příležitost, tak má palec v puse. Minule muži ukazovala v obrázkove knížce s palcem v puse, jen máchla ukazováčrkm a zamumlala "tam"
Jako skoro bych jí nejradši na měsíc tu dlahu přilepila do pusy vteřiňákem ![]()
Potrefenáhusa Mohučanka já měla rovnátka 4 roky, takže vím jaký je to opruz, o penězích nemluvě. Takže když je šance tomu předejít a vím o tom, přijde mi hrozně hloupý přístup nechat to tak a pak nějak řešit problém. No asi zkusim normálně aspoň do auta ponožku na ruku a lepit to tejpovací páskou k ruce
MPLee
mozna ze to lepidlo neni blbej napad, hmmm
ne, chapu a je to fakt desny:(
Potrefenáhusa Tlapkam!! Ježiš, ta šmátrající ručička, to je někdy k zešílení. Fakt jsem kolikrát myslela, že se užuž zblázním. U nás se to teď v noci ale dost zlepšilo, třeba se nakazíš, tady se šíří všechno.![]()
Len jo, je to přesně úplně nesnesitelnej pocit, ze už to nevydrzim ani vteřinu!!! Ale u nás se to teď taky hodně zlepsilo
Potrefenáhusa Já se teď pomalu chystám ukončit kojení, a to nekonečný otlapkávání ve výstřihu na tom má velkej podíl.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí