Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 12. června 2022 23:52

Potrefenáhusa Len ja jsem kvůli tomu neobytnemu lezení pod triko kojení ukončila. To už fakt nešlo, když rok a půl staré batole svléká matku v hospodě. 

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 13. června 2022 01:39

Boli sme sa poprechádzať v lese a miláčik mi celý čas hádzal pod nohy všetky patyky a brvna a ešte to aj komentoval,  že mi dáva prekážky pod nohy. Tak nejak moje rodičovstvo v kocke.

Ale keď sme prišli domov,  nakreslil 2 "pracovné listy" - stromy a žaba (najväčší zážitok), pridelíl mi 2 fixky a musela som vyfarbovat podľa pokynov

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 13. června 2022 01:42

Syn ma ukludnovadlo - skrabkanie mojich hanok. Zacal s tym, ked mal pol roka, a pochopil, ze to nesmie (nie ze by s tym prestal), ked mohol mať 4. Teraz tiež ešte rád to vyskúša vždy, ked je príležitosť.  Moje hanky sú supercitlive

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 13. června 2022 02:49

Len continuity no já už teď nekojim, není to dozadovani se kojení, ale má to jako uklidnovadlo, s kojením se mi dobejvala do vystrihu taky, ale nebylo to tohle mechanicky skrabani, takže konec kojení tomu bohužel vzdycky nepomuze

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 13. června 2022 03:01

letfenixa prosím te, co jsou hanky? Google translator to nezná

já pamatuju, jak tu kdysi Pinot Noir psala, ze ji Ríša na usnuti drásá ruku...

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 13. června 2022 03:22

Potrefenáhusa A já jsem to vygooglila, heč!  Klouby na rukou, letfenixa je to správně? 

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 13. června 2022 05:46
Reakce na Potrefenáhusa:

já pamatuju, jak tu kdysi Pinot Noir psala, ze ji Ríša na usnuti drásá ruku...

​eh, chceš vědět, jaký je stav teď, o čtyři roky později?

(Předevčírem: tatínka mám moc rád, ale štípat chci jenom tebe! )

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 13. června 2022 05:52

Pinot Noir  každý projevujeme lásku jinak, že jo! 

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 13. června 2022 06:19

Garfie no jako

Ale už je to jen symbolické, vlastně přes dám ruku, on na no položí svou a do pěti minut chrní. Ale kolem těch druhých narozenin, to byl strašné, zaprvé drápal intenzivně, zadruhé usínal třeba hodinu. . Úplně jsem to nenáviděla, jak mě ta ručička chytla za ruku, dělalo se mi fyzicky zle, takový intenzivní pocit hnusu... Takové pocity k vlastnímu dítěti, to fakt chceš.

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 13. června 2022 07:20
Reakce na Pinot Noir:

​eh, chceš vědět, jaký je stav teď, o čtyři roky později?

(Předevčírem: tatínka mám moc rád, ale štípat chci jenom tebe! )

pocity hnusu nemám, spis ze jestli to bude trvat ještě o vteřinu dyl, tak vyskocim z kůže 

nebo ji pujdu strčit tatinkovi a odejdu někam do poli se spuntama v uších 

Ale teď ťukťukťuk se to asi 3 týdny nestalo 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 13. června 2022 07:23

continuity To lezení pod triko mi naštěstí nedělá, jen při tom kojení, ale i tak je to dost nepříjemný. Noční kojení beru, ale ať nechá ty ruce v klidu! Pár měsíců se kojil jen s intenzivním škrábáním matky na dekoltu, měla jsem šrámy všude a dost dlouho s tím nešlo nic dělat. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. června 2022 07:41

MPLee syn ma skoro 4, palec si cucal od babatka a posrupne to ustava, teraz si ho uz cuca len pri skutocne velkej unave a tesne pred spanim( predtym ho mal v ustach skoro stale). Ja somnsi palec cucala este na zs, urxite som mala minimalne 7-8 rokov, ukludnovala som sa tym a nepomohlo nic - ani ten horky lak, cili, nic. Cim viac ma za to trestali, tym viac som zo stresu cucala a schovavala sa. Nakoniec som s tym orestala ja sama, vedome.

Krivy skus nema ani syn a ani ja (obaja teda mame krive zuby, u mna je to tym, ze maju malo miesta a museli by mi ich par vytrhnut, tipujem, ze u neho to bude podobne, lebo spodne ma taktiez nahusto ako ja).

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 13. června 2022 07:49

Ja si dala na leto za cil zbavit deti plinek a dudliku. Noooo.... Malej ani v tehle vedrech nesnese bejt bez pliny a vubec bez obleceni, nastava hysterickej jekot. Coz je super, kdyz furt leze do bazenku a vecne z nej kape voda. A dudlik bude jeste silenejsi, na nem je zavisla mala hrozne moc a ja mam nervy jenom jedny.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 13. června 2022 07:58

Garfie Potrefenáhusa áno, kĺby na rukách 

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 13. června 2022 08:10

Vari je to taková blba rada, ale neboj se toho dopředu, ona pak spousta věci jde, co si člověk ještě měsíc před tím neuměl představit. A ještě blbější rada- hodně bude záležet na tvým odhodláni a nastavení

(myšleno na dudlik, s nocnikem nemuzu sloužit)

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 13. června 2022 08:15

Potrefenáhusa Len taky jsem tym smatrajici rucicka  nastesti uz v noci nekojim a taky venku ne, i kdyz venku to obcas zkusi, zda nepovolim... Ale kdyz jsem s ni doma sama a nudi se, tak to chodi i trikrat za hodinu. Chtela bych kojeni uz ukoncit, jen na to sbiram odvahu a odhodlani  a doufam, ze pak prestane i to smatrani

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 13. června 2022 08:19

DrowRanger Nojo, ale ona ty zuby má křivé už teď. Takže jsem ráda, že vy ne, ale uplně mi to nepomůže  No včera jsem objednala na amazonu ortézu na loket s omezenylm rozsahem. Do auta, kočárku a na noc jí může dostávat. 

Vari tak to dcera je přesný opak. Při každé příležitosti se svléká a sundavá plínu. Poslední týden si i dobrovolně sama od sebe sedá na nočník. Klidně bych jí odplenkovala, ale ona podle mě ještě vůbec neví, že čůrá, na nočník si sedne, zatleská si a zase odejde  To je prostě neproveditelné. I když možná si začíná uvědomovat, že to přijde, protože loužičky nacházím na podobných místech...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. června 2022 08:45

MPLee drzimnpalce aby sa ti to dako podarilo odburat, alebonpresmerovat, popravde ja som netusila akonto u syna spravit kym bol mensi, paradoxne cim viacvsom to riesila, ttm viac cucal (asi ho to strrsovalo), teraz to prechadza same ked sme zakazali celelj rodine sa k palcu vyjadrovat a prestali sme sa s nim k tom bavit, fakt je to uz len na tu chvili pred spanim a pri velmi velkej unave. Jemu 8nak pomahaju aj mojlace a teraz ak ma noveho dinosaura alebo auticko, tak lezi/spi s nimi abvtedy si palec tiez necuca, tak mozno skusit to?

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 13. června 2022 08:47

DrowRanger ona bez palce právě v pohodě usne, problém je to hlavně přes den právě

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. června 2022 08:47

A este ma teda napadlo, ortodontista potvrdil, ze ma ten krivy skus z toho cucania? Lebo ka som 6 ci 7 rokov nosila strojcek kvoli krivym zubom, nakoniec som sa na to vykaslala, lebo vysledky neboli a len ma bolela celust a zuby a v dospelosti mi zubarka povedala, ze by som mohla nosit strojcek aj celozivotne a nepomohlo by mi to, lebo mam proste prilis velke zuby na malu sanku a museli by ist po 2 zuby na kazdej strane von.