Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 13. června 2022 12:22

Já mám vytrhnute obě 4 v horní čelisti, rovnátka na pevno jsem měla 2 roky myslím. No a pak mi vyrostly 8 a bylo to v háji. Doma se furt hádame o moje rovnátka, ale 100 tis fakt nemam:D holky si zuby čistí samy ráno, večer pořádně já. U nás skoro vše pro holky řeším já, včetně toho že když to není dobre vymyšlené, tak si to sama taky vyctu...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. června 2022 12:28
Reakce na Mohučanka:

Sairon to máš asi pravdu s těmi "vlastními" bolístkami. Já jsem po své zkušenosti na zuby u dětí opravdová saň, zato s řešením vpadlých kotníků bych se měla opravdu polepšit

​uplne doslova to plati aj u mna.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. června 2022 12:32

Nosila som kedysi nocny strojcek, lebo zuby sa krivili smerom von. Potom sa mi zacal posuvat zhryz, mam fakt malu celust ale nasi ma v puberte na pevny strojcek nepresvedcili. Co samozrejme lutujem, lebo mam predhryz velky, ze nezavriem prirodzene pery. Tak to riesim teraz za strasnu palku. Vytrhnuta stvorka a päťka, osmicky tiez v cudu ale uz som z toho mala dost depku, tak som obetovala cast mojich uspor. 

Preto som zo dna na den mladsiemu v dvoch rokoch zrusila na noc dudlik, ked som zbadala ako sa mu horne dvojky posuvaju dozadu. Bohuzial za rok sa to moc neupravilo a na jeho zuboch vidim, ze ich ma po mne, tak aby som zas zacala setrit :/

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 13. června 2022 13:28

MPLee Jen to řeš, my tady jako když najdeme....a prostě pak se ti to bude hodit i pro další děti a tak. Prostě každej si řeší, co sám potřebuje:-D 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 13. června 2022 13:29

rasaNori Hele a tech 100,- je za nějaký klasický zámečky nebo za nějakej ten spešl drátek co není moc vidět. Mně přijde, že mám zuby křivé, ale zubařka říkala, že je to dobrý, asi se prostě sama sobě nelíbim spíš:-D

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 13. června 2022 13:36

MPLee prosime, v cem nakonec malou vozite na kole? Zadni sedacka nebo jste zkouseli ten shotgun? Tonda uz vyrostl vahove i vyskou z ty predni sedacky a tak vybiram co dal a zadbi sedacku fakt nechci, ale bojin se u toho shotgunu, ze si moc nepomuzu s tou vejskou a nemohla jsem si vzpomenout, jestli ho  ejak nemate nebo nemeli jste na vyzkouseni.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 13. června 2022 13:37

Karja to jsou ty neviditelné rovnátka, potrebuju na obě čelisti.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 13. června 2022 13:37

MPLee jo já jsem řešič podobný, řešila bych nejraději všechno.  Ještě že mám ty dvě děti a nemám na to moc energie

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2022 13:38

rasaNori ježiš, tak ještě že mně tenkrát naši nepřesvědčili, osmičky mi rostly ještě ve třiceti. To by mě kleplo, kdyby to nakonec stejně nepomohlo

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 13. června 2022 13:39

rasaNori

Aha a ty viditelné ti hodně vadí, jako esteticky nebo že by ti překážely? Já bych to teda na předních zubech měla hodně znát....no uvidíme no.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 13. června 2022 13:42

Karja ne ale ty dražší mají dobu na srovnání cca rok, oproti zamkovym na 2,5 :) taky hygiena je s nema snadnější, můžeš jist co chceš, prostě až na cenu sama pozitiva. Aby mi srovnala zuby zamkovyma, musela by jeden ještě vytrhnout asi...

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 13. června 2022 13:48

Evaeva pomohlo. dceri taky osmicky vyrostly az pak, tak si je dala vytrhnout a zuby ma krasny. narozdil ode me, ja jsem ten pripad zuby na dve huby

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 13. června 2022 13:49

rasaNori Aha, to je zajímave. Dobře, jdu useknout vršky kuchyně a dát si rovnátka:-D

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 13. června 2022 13:49

rasaNori ten rok ma ovsem nevyhodu ze se ti ty zuby pak vrati nazpet (kolegyne taky spechala, hrozne u toho vytrpela a...)

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. června 2022 13:51

rasaNori Zalezi, jak moc krive to ted mas. Me stacil rok zamkovymi a ty bile jsou sice videt, ale ted to ma dospelych lidi. Hygiena neni tak hrozna, kdyz si zvyknes na jednosvazkovy curaprox. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 13. června 2022 13:52

viktorka_od splavu to se řeší retencnim dratkem ze zadu zubu. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 13. června 2022 13:53

Jos já potrebuju srovnat i pootocene zuby. To nevím ale asi to taky půjde tema zamkovyma?

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 13. června 2022 13:58

viktorka_od splavu to bude spíš o dodržování následné péče o zuby. Já taky měla neviditelná rovnátka, už ctyri roky jsem bez nich a zuby mám furt rovný. Jednou týdně nosím na noc rovnátka a na některých zubech mám zezadu takový drátky (nevím o nich a v ničem mě neomezujou) a zuby se nehnou. Ze zuby se mají tendenci vracet, na to jsem byla upozornena, a tak se na to člověk nesmí vybodnout....

Offline Mulen
5038 příspěvků moje polička 13. června 2022 15:11

rasaNori syn mel protoceny zub a tema zamkovyna se mu srovnal.

V zari je snad sunda, doufam..

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. června 2022 15:41

rasaNori mne prave povedali, ze pootocene sa neviditelnymi nedaju. Plus, ze by to trvalo dlhsie ako ten klasicky. Tak teraz si vyber :))) Ja mam teda kombinaciu, klasicky na hornych zuboch ale az od trojky dozadu, takze je vidiet len ked sa vela usmievam. A k tomu teda drot cez horne podnebie. To tak na cca pol roka a potom neviditelny. Ja mam horne jednotky strasne lopaty, nechcela som tam klasicky ani za nic, tak sme to vyriesili takto. A cena este o dost vyssia ako tvoja. 

viktorka_od splavu okrem drotika zo zadu zubov sa to este riesi aj nocnym neviditelnym strojcekom (to budem musiet nosit ja)