Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2022 19:03

711990 u nás by sis nepomohla. Do té operace mandlí muž i O. chrápali tak, že jsem je od sebe nerozeznalaJe.to.najednou.uplne.divny.kdyz.neslysim.jak.syn.spi

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 11. července 2022 19:53

Evaeva jezis chudinko:D ale chapu, musi to bejt zvlastni pocit najednou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2022 20:22

711990 mně chrápání vůbec nevadí, já spím tvrdě, ale mamka si stěžovala, když s nimi spala jednu noc Je to fakt divný. Od narození je slušet, nejdřív měl "povolené hlasivky", takže tak jako chrčel a pak to zřejmě plynule přešlo do těch mandlí. Teď spí skoro neslyšně, asi ho to chudáka trápilo hodně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2022 20:22
Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 11. července 2022 20:25

Zrovna jsem strávila týden v pokoji se 4 dětma a neteř co má 6 roků teda chrápe pořádně, ve všech polohách. Není to tedy u dětí normální?

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 11. července 2022 20:27

Díky všem, takže ideál se jeví postýlka v ložnici a ještě jedna s normální postelí v dětským pokoji, nebo letiště tamtéž :-D. (Jako tu možnost, že spí partneři dlouhodobě oddělelně, tu doma vůbec nemůžu vynést, to by si to muž ještě rozmyslel :-D.)

Krom postýlky ještě teď řešíme denní fungování, protože muž dělá z domova a máme to udělaný tak, že v přízemí je kuchyň spojená s obývákem a pracovnou a v patře teda dva pokoje. Tu pracovnu tu takhle máme záměrně, protože oba u počítače sedíme pracovně a ještě pak na tom večer hrajeme, takže kdybysme měli pracovnu klasickej kamrlík v patře, tak by naše fungování vypadalo tak, že bysme byli s psama i myší klecí všichni v tom kamrlíku a zbytek baráku by byl většinu dne prázdnej.
Až doteď se to osvědčovalo, ale až přibude prtě, tak si myslím, že to fungovat nebude. Muž by pořád zařizoval pokojík, protože měl takovou podle mě idylickou představu, že my se ráno teda dole najíme a pak si budeme já a prcek nějak hezky hrát v tom pokojíku, pak na oběd sejdeme dolů, hezky se naobědváme, zamáváme na něj a půjdeme všichni tři (ještě plus pes) ven. No a tím pádem si bude moct dole v klidu pracovat jak doteď. Mně je jasný, že realita bude trochu jiná, že budeme hlavně dole, kde je kuchyně, takže se tu dole budeme motat já, batole a aktivovanej pes a moc klidný pracovní prostředí tu nebude. Takže spíš přemýšlím, že do toho "dětskýho" pokoje strčím ještě nějakej malej stůl, aby se měl přes den kam evakuovat, až dole bude binec a řev :-D.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2022 20:33

Zina směju se představě tvého muže. Může to fungovat podle mě pouze za předpokladu, že se dítě dosud neumí pohybovat a muž je schopen odfiltrovat ruch z okolí. Znám i takové, co radši pracují "ve skříni" než v obýváku.

Já bych asi dala pracovní stůl do ložnice, ať se potomek může ve svém pokojíčku (i když tam zatím nebude spát) chovat dle svého. Ale myslím, že tohle můžete těšit i za pochodu. Záleží taky jak spí přes den, jestli tvrdě, kolikrát,...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2022 20:36

JankaM syn měl zvětšené mandle. Ale chrápání určitě není jediná indikace k operaci. Může dýchat pusou, trpět na zdlouhavé rýmy nebo špatně slyšet. Syn měl všechno

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 11. července 2022 20:37

Zina mne přijde pokojíček zatím docela zbytecnej, leda jako uloznej prostor pro věci, co nechceš aby ti roztahoval po obejvaku 

zvlast jestli je planovanej, stejně jako u nás, v patře 

denni spanky teda už asi budeme muset urgentne vyřešit, kocarek začíná bejt knap 

Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 11. července 2022 20:41

Zina můj muž si tak v mezonetovým bytě představoval, že dítě (toho času roční) si bude hrát dole v pokojíčku.
ten pracovní stůl v dětském pokoji je velmi dobrý nápad. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 11. července 2022 20:42

Evaeva Je mu rok a začíná se stavět, takže tu nepohyblivost splňovat nebude moc nebude! A jako v ložnici by to teoreticky taky šlo, ale já se tomu trochu bráním, protože pak to dopadne tak, že v ložnici budeme mít něco jako tohle + teda 5 sklenic od coly, 3 hrnky od kafe  a 2 prázdný petky :-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2022 20:43

Potrefenáhusa malinko. Nebojíš se, že ti vypadne? Já už vidím, jak staršího sbírám z podlahy

Offline letfenixa
10909 příspěvků moje polička 11. července 2022 20:43

Zina My máme 2+1, takže syn spí nalepený na mne, ale teda máme trojlozko,  tak občas sa/ho odgulam. A to je už za pár dni 6-ročný.  Ale variant s posteľou aj v detskej izbe je fajn.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2022 20:47

Zina obrázek nevidím, ale chápu Souhlasím s Husou, že teď pokojíček asi opravdu moc neužijete. My ho zařizovali asi v roce a půl a pak používali jako hernu, ale my máme vše v jednom patře a věděli jsme, že s dalším dítětem se do ložnice nevejdeme, takže ve dvou bude muset syn pryč. Myslím, že pracovnu teď užijete víc. 

Edit: už vidím

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 11. července 2022 20:48

Evaeva on ten kocar úplně brutálně vrže, takže já vim o kazdym jejím pohybu  (zabírá to i chuvicka)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2022 20:50
Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. července 2022 21:04

Zina Možná když dáte dítko od začátku od pokojíčku a jednoho dospělého s ním, tam se snaz navratite do klasiky ,,oba partneři spolu v posteli,,. Bude tam zvyklé a prostě jako jednoho dne odejdete na celou noc. Ale nevim, ozkousene to nemám, ale podívej se od koho si nechávás radit, jedinej kdo spí normálně sam je tady mezi nama snad jen Evaeva:-D

Pracovni koutek mimo bych manželovi zařídila, neumím si představit pracovat s batoletem v jednom pokoji, i tobě to bude nepříjemné budeš mít pocit ho neustále jako mírnit, brát ohledy a tak....nehledě že tu PC aparaturu může pořádně vylepšit. V pokojíčku nebudete sporo nikdy, budeš si chtít normálně uvařit, fungovat, uklidit a tak;-). 

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 11. července 2022 21:10

Karja

Bacha Rosťa spí od ledna sám v pokojíčku, ale to mu byly už skoro tři, když se stěhoval.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. července 2022 21:12

dzizisketa Jj, to já vím, že je tu spousta i dalších ,,normálně spacích rodin,, ale zrovna ty odpovědi byly od všech co mají ta nocni klíšťata:-D. 

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 11. července 2022 21:13

Zina jako ono se to fakt nabízí - vyuzit toho, ze na tu vaši postel/ložnici není zvyklej, a zařídit se od začátku tak, jak si myslite, ze vám to bude vyhovovat 

taky asi bude záležet na tom, jak bude usinat a jak dobře nebo špatně bude spát, naše se kolem toho roku budila dost, delší úseky zacala spát až kolem roku a třičtvrtě a bylo nejsnazší byt blizko, aby se neprobrala moc