Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2022 21:28

Karja mně to teda s dospělým přijde horší Když tam spí máma do teď, proč nemůže i dál? Kor když je tam dvoulůžko. Když mu zařídíš pokojíček, půjde "do svého". Ale je to jen teorie

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 11. července 2022 21:42

Zina Myslim, ze s takovou aparaturou se muz jeste rad presune do pokojicku sam, zvlast jestli se dite uz stavi

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. července 2022 21:45

Zina Ono s ditkem z kojenaku to muže být různý. Asi bude zvyklé spát samo, můžete ho svou přítomnosti rušit ... nebo naopak zacejti možnost dohnat si kontakty a mazlení. Těžko soudit. Nechala bych tomu volnej průběh.

Prakticky - vyhla bych se Kazdopadne stěhování PC do ložnice. Velice pravděpodobně se vám úplně rozjedou s mužem biorytmy a to poslední co chceš, je aby te nevyspalou rusily nějaký raidy. A ze vím o čem mluvim, byly časy, kdy jsem vylitavala z ložnice úplně nepricetna, protože jak jsem byla pretazena a na nervy, rušilo mě i cvakani klávesnice. Z vedlejší místnosti  

Jako nejrozumnejsi se mi jeví dole si udělat detskej koutek a pracovnu komplet přesunout do patra. Stejně budeš v obýváku prostor pro to dítě potřebovat.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 11. července 2022 21:55

Zina já si taky myslím, že je šance, že dítě bude usínat i spát samo. Takže by se možná už vlastní pokoj hodil. Ale pak už nahoře, jestli to chápu dobře,  zbývá jen ložnice na to PC. K té práci z obýváku, dost záleží, co muž celý den dělá. Jestli má video/telekonference, tak s batoletem blbý. Pokud si tam klofe něco sám, tak bude záležet, jak moc ho budete rušit. Klid jako předtím už mít nikdy nebude.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2022 21:59

MaeGandal pokud bude dítě spát samo ve svém pokoji, PC v ložnici se asi nevyhneš Zina , případně někde nahoře na chodbě, pokud je tu ta možnost. Pokud dítě skutečně bude takhle "samostatné", tak nejspíš nenastane ani to, co popisuje meri. Já u nás viděla jako problematičtější kombinaci dítě x mužův počítač než já x mužův počítač.

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:00

Zina no, MP Meri má pravdu. Synovi bylo teda 5měsíců, když jsme ho dostali, ale fakt byl zvyklý spát sám. Měli jsme ho půl roku v postýlce v ložnici, protože jsme stavěli a stěhovali se, ale v noci se prakticky nebudil a usínal on v postýlce, já jsem seděla vedle na zem a povídala a hladila ho. Se mnou v posteli neusnul nikdy. V roce šel do svýho pokojíčku, ale teda vyžadoval společnost při usínání (je mu 14 a občas, když má něco na srdci, tak si to zopakujeme ). Jinak přesně, pořád se mnou dole, takže většina hraćek v obýváku..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2022 22:01

Akras ty jo, tak starší je asi z kojeňáku ...vtip samozřejmě, ale svojí postýlku vždycky preferoval.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:02

MaeGandal Zina Plus si jako myslim, že když si tam bude něco klofat dole pri vás, bude mít tak jako pocit, že je furt s vama, pak to odpoledne zavře a půjde si po svým. Však byl ,,s vama celej den,,. Prostě bych ho někam separovala nahoru. Mně se jeví nejschůdnější ta ložnice, ale ponocovani na compu jak psala MP Merimě pranic nenapadlo. 

Jak říkám no, zlatý klasický modely. Od 6 do 3 do kolbenky s taškou v ruce, tihleti otcové doma, nám to treba vůbec nedělá dobrotu:-D. 

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:02
Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:06

Karja s kolbenkou mas svatou pravdu! Okupování jídelního stolu a vrhání pohledů, když děti opustí pokojíček....

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:08

Akras Ono to bude fakt různý. A záleží i jak k tomu novorodiče přistoupí, jako se vším.

Moje čerstvá zkušenost se 4 letou sestrou z kojenaku ... byla pochopitelně zvykla spát původně sama ... a v posteli ji mají od prvního dne  Ale oni jsou hodně kontaktní, tam to bylo cilene. Resp. spi s nimi i starší 7 letý, takže vůbec nebylo ve hře k holčičce přistoupit jinak. Naopak mazlej a objimaj prakticky nonstop

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:09

Tabea Jojojo, všechno špatně prostě:-D:-D. Dneska si třeba navařil sambo snídani králů, včetně nádobí, do toho vstanes ráno, už jen to mi trochu vadí, když jede v 6 do kanclu, tak si vetsinou na lačno. 

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:13

MP Meri já jsem si totak představovala taky, ale on vůbec nemohl usnout :)) tak jsme holt kontaktní, když je vzhůru

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:14

MP Meri Já mám taky takhle vymazleny děti, ale kolikrát si říkám, jestli to není moc:-D není na to nějaká studie?:-D Jakože moc mazlení vytvoří nějakou poruchu:-D:-D. 

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:24

Karja myslím, ze jsou naopak studie, ze děti fyzickým kontaktem rozmazlit nejde  !!!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:26

V našem případě kojeňák neproběhl, z porodnice si ho brali rovnou pěstouni. Teď spí v postýlce s nima v ložnici.

Jinak ten comp v ložnici by právě znamenal i provoz v noci a všude kabely, jako možná to tak skončí, ale předtím dám asi šanci jiným variantám. Ještě je teda možný, že po chvíli fungování, "vyvstane" absolutní nezbytnost mužovy přítomnosťi v kanceláři v Praze, za covidu tam zásadně chodili jen ti s malýma dětma .

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:26

dzizisketa Jen takový dotaz mimo: To jméno Rosťa má po někom z rodiny nebo jste to vybrali proto, že se vám to líbilo? Můj syn má teď nejlepšího kámoše Rosťu a říkám si, že to je docela vzácné jméno, že znám jen toho tvého odsud.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:29

Luna Já mám souseda Rostu, tak mi to právě nikdy nepřišlo tak zvláštní až když se to tu začalo probírat. Ale je to pravda, fakt nikoho dalšího kromě těchto dvou neznám ani jsem to neslyšela třeba na hřišti volat nebo tak;-) dzizisketa 

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:31

Zina Ja teda jeste tise septam, ze na hrani na PC mozna nebude minimalne ze zacatku moc casu, treba i vubec zadny, takze bude stacit vyresit nejaky klidny pracovni koutek, a nez se zase vratite k hrani, spani, pokojicek a dalsi prostorove usporadani se mezitim nejak utrepe samo. 

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:32

Karja No myslím na Moravě je to častější, ale i tak jsem se zatím s žádným Rosťou pod 70 nesetkala. A teď u nás občas jeden vysedává doma a objednávám mu pizzu.Ale je to hezké jméno, jen že by mě to nenapadlo vůbec dát...