Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2022 22:34

Zina jestli teď spí u pěstounů v ložnici v postýlce, udělej to taky tak. Zbytek se vyvrbí, uvidíš. Máte už vlastně nějaký "termín"?

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:35

Luna Já právě neznám ani nad 70, prostě vůbec nikoho krok těchto dvou 

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:40

Karja No já jen nějaké důchodce od nás z dědiny, kde jsem vyrostla. Ale jak nad tím přemýšlím, tak u nás ve škole jsou dost zvláštní jména, co za mě nebývaly. Třeba Dalimil,  Benjamín, a taky Cyril a Metoděj a samozřejmě Cyrilovi říkají Metoděj a naopak, protože haha.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:40

Zina my máme pracovní kout v ložnici a postýlku pro mimino v ložnici a v obýváku. Přes den je muž zavřený v ložnici a v případě noční práce odchází do obýváku, když jde mimino spát. Ale u něj to znamená jen přenést notebook, čili je to vpodstatě bezpracné. Ovšem trvale přes den pracovat z obýváku (propojeneho s kuchyni) je s dítětem naprosto nemožné.

Jinak první dcera šla do svého pokoje v osmi měsících, z jednoduchého důvodu, vyrostla z malé postýlky a větší se nám do ložnice nevešla. Ona tedy nikdy nespala s námi, ve spánku je naprosto bezkontaktní.

Já být vámi, tak asi počkám a pak se zařídím podle situace. 

(A i u nás chodili při covidu do práce zásadně ti s malými dětmi "odpočívat" )

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. července 2022 22:58

Mohučanka sambo tiez chodil aj ked mal moznost ho, to sa nedalo ani z jednej strany, on nic nespravil, my sme mali o miestnost az dve menej (lebo nemohli byt ani vedla, bo su strasne hlucni) a stacilo, ze som isla na zachod a uz unho boli a skakali mu po hlave! Jako mat tak aspon 6 izbovy dom, mozno by sa mu tam podarilo zasit ale neviem neviem

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 11. července 2022 23:00

Luna U nás na vesnici si na první dobrou vzpomenu na pět Rosťů různých věkových kategorií, dva jsou teda otec a syn.

Offline letfenixa
10909 příspěvků moje polička 11. července 2022 23:09

Ten detský kútik v obývačke mi pripomenul, ako syn nedávno nazval obyvacku svojou izbickou

A do štatistiky, mám brata Rasťa,  a sem-tam sa aj žiak s týmto menom objaví. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. července 2022 23:11

Zina ked spi s pestunmi v spalni a vam by tato moznost nevadila, sla by som do nej, ked je na to zvyknuty, aj tak to bude prenho velka zmena. Pc by som zatial dala do detskej, ked mate poschodovy dom, aj tak sa dieta bude vacsinu dna hrat dole v obyvacke. A vzdy to mozete prestahovat ak vam to nebude vyhovovat. Zalezi teda aj hodne na tom ako v noci spi a ci muzovi nebude vadit pripadne nocne budenie. Kazdopadne drzim palce nech sa vam spolu dobre zživa a byva

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 11. července 2022 23:19

Já ty prázdniny nemůžu přežít. Nemůžu. Ten nepřetržitý příval slov, to se nedá vydržet. Myslím, že to, že Viktor nemluví, není náhoda, je to opatření vyšší moci, abych přežila. Celé dny nemám prostor pro vlastní myšlenky. Už jsem několikrát Ríšovi řekla, ať proboha pořád nemluví, že se to nedá vydržet, mám kvůli tomu výčitky, ale on to vydrží stejně tak dvě minuty a jede dál. 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. července 2022 23:25

Pinot Noir Ty jo! A on jde vlastně už do školy co? Jsem se chtěla zeptat, proč přes prázdniny nechodí....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2022 23:43

Karja u nás školky přes prázdniny moc nejedou... V srpnu vůbec žádná, v červenci dvě z cca 15, předpokládám, že u Pinot to bude podobné.

Pinot Noir to je určitě zásah vyšší moci;) Kluci taky docela namluví, hlavně starší, ale nevyžadují interakci, takže to odfiltruju. Co neumím odfiltrovat je neustále poklepávání, ťukání, dupání a tak.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 11. července 2022 23:43

Karja nejde, bude mu šest až v zimě. Tady je školka přes prázdniny zavřená, otevřou jen od příštího týdne na dva týdny. Viktorova je zavřená celé prázdniny.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. července 2022 23:53

Pinot Noir Aha, no vidíte to, já myslela že ty pražské mají prázdniny třeba jen 14 dni

Offline letfenixa
10909 příspěvků moje polička 12. července 2022 00:08

Pinot Noir áno

A tiež mám výčitky, keď občas požiadam o chvíľu ticha.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 12. července 2022 07:19

Pinot Noir s mladsi jedu už 4 týden v kuse, starsi 2. Mám 2x vymluvenou díru do hlavy a měli jsme tu další 3 rodiny, a když to vyšlo, tak po uspani mladsi jsem vždycky požádala o 10 minut ticha (myslím tím aby na mě nikdo nemluvil:D)

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 12. července 2022 08:20

rasaNori Pinot Noir ja vam tak rozumim! Mam za sebou sest tydnu bez skolky s nonstop nemocnyma detma. Nejdriv hezky postupne nestovice, pak dalsi dva tydny ten děs stres s bouli na krku, horeckama, naplanovanou a zrusenou operaci... nejspis je to uz vse ok, ale ja jsem zrala na lecebnu. Uvedomila jsem si, ze jsem asi fakt slaby kus. Ke konci uz me rozhodilo uplne vsechno,  treba nedodelek v praci nebo to, ze jsme se dopachtili na kontrolu do nemocnice a ja na miste zjistila, ze jsem doma nechala kabelku - v obou pripadech jsem se rozbrecela (nikdo cizi to teda nastesti nevidel). Ted mi to prijde s odstupem jako blbost, ani v jednom pripade se nic nestalo, no boze, bylo male zpozdeni. Ale byla jsem uplne vysata a prislo mi, ze uz nedavam ani bezne zalezitosti, fakt se to blbe nakumulovalo, byla jsem na spoustu veci sama, coz mi normalne neva, ale ted to bylo nejaky spatny.  No a ted jsou ty prazdniny a deti zas doma, i kdyz nastesti zdrave. Zjistuju, ze se mi nechce ani na rodinnou dovolenou, bude dalsi srumec, nase deti jsou strasne hlucne. Byla bych nejradsi, kdyby jeli sami, beze me, to neni normalni

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2022 08:29

Gatita a nemůžete se na dovolené rozdělit nebo, že by vážně jeli sami a ty třeba dorazila později? Myslím, že seš fakt přetažená, ten stres a tak...je to pochopitelné. Nevím, kam jedete, mně změna prostředí pomáhá, taky jsme co nejvíc venku, tam se ten hluk víc rozplyne. Tak třeba to nakonec bude příjemná změna.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 12. července 2022 08:38

inak kto videl v dizajnovom vlakne nasu spalnu tak vie ale pre ostatnych opisem. takze manzelska postel je vrazena medzi 3 stenami a lezie sa do nej akoby spredu od noh. postielka sa mi tam uz nezmestila a moj plan ju mat prirazenu k velkej posteli nebol mozny. spat v jednej posteli s babatkom som sa bala lebo miestami som mala od vycerpania taku fazu spanku ze som nekontrolovala kam sa prevalim. v detskej izbe bolo vysoke jednolozko takze ani tam nesla postielka prirazit takze bola len pri stene vedla postele a kolmo na nu. prve mesiace som spavala v detskej izbe. mala som tam aj pocitac ktory sa neskor presunul do spalne. syn ma malicku izbizku (kedysi bola moja) hned vela obyvacky takze si aj tak hracky roztaha v obyvacke ale uz to korigujem ze tam moze mat len 1 typ hracky tj stavebnicu hubelino alebo lego alebo vlaciky. nikdy nie dokopy. ostatne hracky co nepotrebuju velku hraciu plochu by mal vyuzivat v detskej izbe ale aj tak ich taha do obyvacky a vecne ho upozornujem ze ked si ide brat dalsie hracky tak tie predchadzajuce treba odlozit. podla mna nema vela hraciek ale dost je stavebnicovych takze to hned vytvara dojem neporiadku.

okrem toho muz robil z domu este ked som bola tehotna a jeho nasranost ked dieta vrieska pretrvava doteraz a to ma pracovnu na opacnom konci bytu ako detsku ale aj tak nie dost daleko a je vsetko pocut za zatvorenymi dverami.

osvedcilo sa mi uz nic neplanovat lebo potreby dietata sa menia a vacsinou sa to riesi aj tak za pochodu. a ozaj... 5r syn zaspi sice u seba v izbicke ale aj tak sa natlaci v noci alebo nad ranom ku mne do postele

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. července 2022 08:39

Gatita

Myslím, že to není nenormální...Já jsem v půlce naší dovolené snila o tom, že by bylo super si po návratu jet odpočinout na pár dní někam do lázní

(Sama, samozřejmě.)

Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 12. července 2022 08:50

Mohučanka Gatita Naprosto vám rozumím, jen doporucuju si tu samotu přát i s konkrétními detaily. Před vánoční dovolenou jsem prohlašovala, že nejlepší volno by bylo úplně kdekoliv, hlavně sama. Tak jsem pak byla sama v nemocnici se slepákem.