Co dovolená po dovolený, já bych potřebovala dovolenou už po baleni na dovolenou
( bez ditete, muže a psa)
Vše o těhotenství a dětech
(Přesně vím, o čem mluvíš.)
Zina každopádně to je za chvilku, budu držet palce, ať všichni nemusíte čekat moc dlouho.
Tak já se teda odvážím napsat, že moje miminko usne kolem půl 9 večer po cca desetiminutovém uspávání, vzbudí se asi za hodinu až dvě na dokojení, v noci se vzbudí kolem 4, deset minut se zavřenýma očkama pije, položím ho zpět do postýlky a spí do cca půl 8.
Tak všem přeju, aby se nakazili. MP Meri !
(To, že skoro nespí přes den je věc jiná, ale rozhodně je to méně vyčerpavající než naopak.)
Potrefenáhusa
balení nesnáším, ale zlepšuje se to.
Ja si tady taky odlozim. v nedeli vecer jsme dojeli po 2 dnech cestovani do Italie na vytouzenou dovolenou u more... a starsi dcera zacala horeckovat
k tomu mladsi jede v modu usinani ve 22 a vstavani pred 6. ranni, to pak ten den straveny v dome je taaak dlouhy... na moji a muzove nalade je to znat
hlavne ze jsme vybirali ubytovani s bazenem, abychom mohli stridat koupani v mori a v bazenu, no zatim byla mala jednou v bazenu s tatinkem asi na pulhodku...
Mohučanka Děkuju!!!
Gatita já to tu myslím psala, že před odjezdem na ten náš třítýdenní ozdravný pobyt u moře jsme vážně uvažovala o tom, že s nimi pošlu tchýni a budu ty tři týdny doma. Samozřejmě jsem vyměkla, ale kdyby to nebylo tak strašně daleko a dalo se třeba po týdnu vyměnit, tak bych si to asi doma vymrčela. A po návratu jsem byla zralá na další, tentokráte samostatnou dovolenou ![]()
Jinak příšerka taky pořád mluví a mluví, když náhodou nemluví, tak si zpívá. Třeba v autě dokáže hodinu zpívat o věcech, které vidí kolem sebe a nejde ji ani odignorovat, protože průběžně pokládá dotazy, jestli vím o čem zpívá. Teď je teda ve školce, ale jen do pátku a pak mě také čeká dlouhých 7 týdnů. Ale zavedla jsem už na jaře, jak byla pořád nemocná a tj. doma, tiché chvilky, když krteček spí, tak se jde na 20min zavřít a hrát si potichu do pokojíčku, a když vydrží mě nerušit, tak jí pak za odměnu pustím nějaké video. Těch 20minut ticha je to, co mě udržuje relativně příčetnou.
A plánovala jsem, že krteček začne chodit do školičky na odpoledne už od srpna,ať si nemusí zvykat za plného provozu a já si tím pádem užiji volno jen s příšerkou, ale nakonec jsme změnila vybranou školičku a tam mají místo až od září.![]()
JankaM ano, já mám taky takové![]()
A ja som tu teraz vybuchla, lebo syn sa zobudil z denného spánku úplne protivny, uknourany a všetko mu vadilo. Po mojom výbuchu je z neho slniečko ![]()
Karja no už sme ju na to ukecávali, ale totálne bez záujmu. Včera bola ochotná len preto, že mala v ruke tablet
Edit: aj platiť som jej chcela
kup vysielacku s dlhym dosahom :)) a teda tlapkam, tieto uspavania a vyhanania starsieho si zivo pamatam, je to narocne pre vsetkych. Zelam nech Koralka zacne poriadne spať!
letfenixa starsi je v poslednom case takyto od rana do vecera, za vsetko zacne mrncat a vrieskat a mne uz je to neprijemne byt s nim. Teraz tu mame na prazdninach synovca a neter, musela som ich nechat u mamy a ist v klude uspat mladsieho a uzit si dve hodiny ticha, nech na to nacerpam energiu.
Potrebovala by som byt par dni so starsim sama nech sa na seba naladime ale nemam na to absolutne priestor.
letfenixa no mladší má teď minimálně třikrát denně takové hysteráky, jak kdyby ho vraždili
vydrží klidně přes půl hodiny. Včera jsem to už nevydržela, sebrala mu banán, co celou dobu držel, že ho dojí než půjdeme ven, nasoukala do oblečení, nasadila helmu a vyšoupla k výtahu. Ještě jsem se nestačila ani obout a začal hýřit úsměvy. Obvykle takhle vyvádí po spaní, ale tohle bylo z ničeho nic během dopoledne.
letfenixa hele, u něj to ani není nějaký truc nebo tak. Normálně z ničeho nic. Asi je něco špatně, ale jaksi ani nenaznačí co![]()
![]()
MP Meri mladší syn spal od narození celou noc, běžně 8-10 hodin v kuse, rekord byl 13 hodin. A pospával i přes den. Z porodnice jsem jela jak lázní a nikdy jsem nebyla tak vyspaná jako během jeho prvního půl roku. Pak se to začalo trochu horšit, ale to už jsme byli doma sehraní, starší na malého zvyklý, já "zkušená" matka dvou. Bude to dobré, věřím, že i u vás si všechno brzo sedne.
(Ale já bych ten spánek vyměnila za normálně se vyvíjející a potravu přijímající dítě. ![]()
Zrovna tu má Ríša kamaráda, spolužáka ze školy, s opožděným vývojem řeči, a je to dost peklo. Není mu rozumět, šišlá, patlá, těžko hledá slova, věty kostrbaté, úroveň tak max tříletého dítěte. Ale jsou nejlepší kamarádi, báječně si rozumí. Chlapeček je o hlavu větší než zbytek třídy a nedostatek vyjadřovacích schopností někdy nahrazuje silou, takže se ho ostatní kromě toho našeho kecky bojí, Ríšu při přátelství s ním zase nikdo nepřerušuje v setrvalém monologu, protože kamarád se při Ríšově kadenci slov nestihne ani nadechnout.
)
Co dovolená po dovolený, já bych potřebovala dovolenou už po baleni na dovolenou
( bez ditete, muže a psa)
Moje nejlepší dovolená několik let byla, když muž bral na týden dceru na tábor tatínci s dětma. Kdekdo se mě ptal, kam pojedu já. Nejezdila jsem nikam. Týden jsem se válela na zahradě, četla, chodila do kina, kaváren apod.
MP Meri Kamarádka si zpětně myslí, že při prvním dítěti měla lehčí laktační psychozu. Neměla ji diagnostikovanou, nechtěla si to připustit, ale tak nějak by ty projevy odpovídaly. Když plánovali druhé dítě, domluvila se dopředu s gynekoložkou na postupu, kdyby jí zase nebylo hej. Říkala, že ji to vědomí, že se to bude případně řešit a jak, hodně pomohlo se uklidnit. Tím rozhodně nechcí říct, že jsi měla LP, ale že možná by pomohlo, kdybys měla plán pro situaci, kdyby ti nebylo nedobře.
notna taky jsem se vzdycky tesila, az muz vypadne s detma na tyden pryc. Prvni den jsem uklidila, pak chodila normalne do prace a z prace na toulky Prahou. Nikdo se me neptal, kde jsem byla, jak to ze jsem nekoupila to a ono, jestli jsem fakt nemohla prijit driv... krasny casy to byly!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí