letfenixa malemu pacientovi zelam skore uzdravenie.
MP Meri to je poriadok! Ale rozumiem ze kazdy ma tu hranicu inde :)
Vše o těhotenství a dětech
Já vám popíšu včerejší výlet, úplně zapadá do tématu.
Se ségrou jsme se domluvily, že pojedeme odpoledne do Holešova, na kafe a zmrzlinu, je tam nějaká nová venkovní kavárna se zahradou, zařízená hlavně pro děti. Sešly jsme se nejdříve u nákupního centra, že obě potřebujeme do dm, tak ať nemusíme nakupovat s unavenýma dětma. No asi by to vyšlo nastejno, protože Rosťa a neteř Alžbětka (oba tříletí) se servali hned za dveřmi o dětský nákupní vozík. Jeden z pěti! Pak se servali o nějakou ochucenou vodu, které tam byly dvě řady. Abych situaci vykreslila přesně - oba na sebe nejdříve začnou šíleně křičet, přitom se o tu věc přetahují a pak začne fight, bojovým stylem je šermování rukama, tahání za tričko a škrábání, nejlíp do obličeje, to je Alžbětina specialita. Ono to je vlastně vtipné je přitom pozorovat, jak mají oba stejný styl a vyrovnanou úroveň.
Cestou do kavárny nám ti dva střídavě utíkali, pro matky se dvěma kočárky s miminy ideální zábava. Ten, co zrovna neutíkal, křičel na utíkajícího, ať neutíká. Tuhle zábavu korunoval Rosťa, když zdrhl za roh, kde si sedl na obrubník silnice. Naštěstí tudy jezdí jen lidi, co tam bydlí, žádný tranzit, ale auto zrovna jelo, takže jsem na něj zařvala tak nahlas, že jsem si vzbudila miminko (a to už pak pořádně nezabralo). K Rosťovi jsem pak vedla domluvu, během níž on kvílel (a to není pejorativní, nýbrž objektivní popis zvuků, co vydával), zrovna když jsme míjeli skupinu laviček obsazenou pozorujícími lidmi, kteří samozřejmě slyšeli ten můj řev. Určitě si vyslechli něco o tom, že se zlobím a proč, načež mi Rosťa sdělil, že on se na mě taky zlobí. Myslím, že možností hodnocení výchovy dnešních rodičů jsem poskytla dostatek materiálu.
V kavárně si poručil zmrzlinu, kterou vzápětí odmítl, protože objevil pískoviště plné aut. Když se chtěl klouzat na skluzavce, neteř mu pod ni postavila nějaký vozíček, a začalo další kolo křiku a boje, než jsme situaci se ségrou uklidnily, začala plakat miminka, potřebovala nakrmit. Za půl hodiny přišel Rosťa, že chce zmrzlinu, tak jsem ho nejprve vzala umýt si ruce, což se ukázalo jako chyba, protože na toaletu se šlo přes momentálně uzavřenou vnitřní kavárnu, kde ale byly zase hračky! Při cestě ven se Rosťa zasekl ve dveřích, že zmrzlinu nechce, že si chce hrát vevnitř. Bohužel se u dveří zrovna začala tvořit fronta, takže jsem ho ve stylu matky tyranky drapla za ruku, stáhla ze schodů a položila na zem, kde se s kvílením sesunul jak domeček z karet. U této akce jsem na sobě měla Šárku v šátku, takže Rostíka mi fakt visel na jedné ruce. Zmrzlinu nakonec dostal až při odchodu a při zpáteční cestě k autům už byl on i Alžbětka tak unavení, že nám utíkali jen pět minut a pak už spořádaně šli za ruku.
Celkově - i přesto, že jsme možná pohoršili svými nezvedenými dětmi půl města - hodnotím výlet jako velmi povedený a těším se na další. Jako matce mi totiž ke štěstí stačí dobré kafe a chvilka odpočinku ve stínu stromů, hlavně být venku a ne doma, kde by se generoval bordel a večer se musel uklidit.
Bola som na neurologii so synom. ADD aj ADHD vylucili. A vraj sa ako autista nesprava tak mozem cakat casom zmenu diagnozy na aspergera. Takze mi nepovedali nic nove. Autisticke rysy mal hranicne ale aj tak tu diagnozu dostal. Aspergera mozu testovat az bude starsi lebo teraz by vysledky v jeho pripade neboli platne kvoli jeho reci.
Este tam doktorky bavil svojimi hlaskami. Toho si budu dlho pamatat :D
eless to jsou celkem dobre zpravy. Nebo ne? Priznavam se, ze o tomhle mam jen povrchni znalosti.
MP Meri ani na štedrý deň to u nás takto nevyzerá ![]()
Karja Stav se k nam nekdy na kafe, uklidnis se, ze nekde to muze bejt jeste horsi! ![]()
MP Meri krásný to máš, tam by se kafe dalo pít krásně v klidu
dzizisketa Tak tyran bys byla, kdybys tu druhou zmrzku nekoupila. Já bych nekoupila! ![]()
dzizisketa já jsem byla včera hrozně spokojená, jak jsme náš výlet krásně zvládli, včetně oběda v restauraci. Ale kluci jsou už velký, no. Ty jseš moje hrdinka, s takhle malými dětmi jsem sama takové akce nepodnikala![]()
eless to jsou dobré zprávy ![]()
Vari to su dobre spravy :) k oneskorenemu vyvinu reci a autisickemu spektru ozaj nepotrebujem riesit este aj poruchu pozornosti.
Jsme doma necelé dva dny a před dovolenou tam bylo uklizeno, včera večer už nebylo kam šlápnout a detičky byly na večeři s babičkou.
Já jsem málem spáchala synovraždu. Minulou sobotu jsem vydrhla celou koupelnu. V neděli odpoledne se děti vrátily z chalupy, a když si dítě mylo ruce před večeří, prohlásilo, že bych mohla vyčistit umyvadlo. Nevím, jak se to komu povedlo, ale fakt bylo celý zaprasený. To jsem teda nevěděla, jestli se mám víc zlobit, že to někdo stihnul ušpinit nebo že je dítě drzý...
MP Meri máš to krásné. Každý má tu hranici jinde, taky blejsknu aktuální stav obýváku - já tohle třeba považuju za uklizený obývák, protože je utřený prach, luxovaka jsem ráno, na přehozu nejsou fleky. Hračky nepovažuju za bordel, vždyť je to jejich celodenní činnost, já když navlíkám hvězdy, pěstuju přísady nebo hrabu v notách, tak je to taky v tu chvíli roztahané všude. Trvám na uklízení vodovek nebo plastelíny, ale uklízet v průběhu dne třeba Lego, to by úplně postrádalo smysl. A když jde návštěva, roztahané hračky uklidím během tří minut, protože všechno má své místo. Mě, co se pořádku týká, nejvíc drtí všudypřítomné drobky, kapky, ulepený stůl, ohmataná zrcadla, šmouhy na televizi, oknech, křupající písek... To jsou věci, které za pět minut zlikvidovat nedokážu, uklidit tohle trvá dlouho a během pár minut je to vždycky zpět. ![]()

Karja ja taky, protoze ja sem presne ten typ co rika ty zbytecny veci a klade nesmyslny otazky, typu "proboha proc to delas"![]()
dzizisketa tohle odmitani ma taky, bohuzel se to tyka jen malyho zlomku pokynu, ze to i pres protesty splni. Jeste se naucil rikat super hlasku. Vcera sme telefonovali s moji mamou a ja sem po nem chtela, aby ji rekl co proved. A on "Tonda neumi rikat" a zavrel oci a delal ze tam neni![]()
![]()
eless tak to jeou dobré zprávy, mám radost s tebou. ![]()
letfenixa marodovi brzké uzdravení! To je ten uštrykovaný Hagy? Tak to je super! Babička fakt šikovná. ![]()
711990 to bych udělala i teď, kdybys po mně něco takového chtěla![]()
Mladší syn nedávno ráno v obýváku vytahal a zmuchlal asi dva balíčky kapesníků. My teď ráno se vstáváním nespěcháme, když si děti hrají. No a první vstal muž, syn se na něj prý podíval a beze slova odešel do jiného pokoje
přitom on je hrozná přílepka.
Pinot Noir však to je uklizený obývák
Já ještě rozlišuju nepořádek a špínu. V normě se snažím držet hlavně tu špínu, i když s různým úspěchem. Pískoviště v chodbě je standart, ale v bytě to nevadí, tam je jasná ta špinavá zóna.
Evaeva
taky dobry.l! No jako u nas slo o to, ze si chtel rozkrojit banan, coz bezne muze a dela. Ma na to takovej vroubkovanej nuz, se kterym se mu to dobre a bezpecne kraji. No akorat mi ten banan podal a ja to nepochopila a banan sem rozdelala (blba matka zejo). No a on se rozcilil a tim nozem stihnul porezat operadlo od zidle, co mame u jidelniho stolu. Rada bych podotkla, ze jsou to ty plastovy Vitra zidle!!!!! A ten vroubkatej nuz se do toho zarezaval docela pekne![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí