Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. července 2022 20:21

letfenixa

Šlo by to, samozřejmě, ale téměř z druhé ruky nenakupuju, musela bych vyvinout úsilí, které se mi vyvíjet nechce. Jsem tedy nejmladší z rodiny, takže nakupuju naprosté minimum. Stejně vlažný vztah mám ke zbavování se věcí - raději je daruji, než abych se (v mých očích) crcala s prodejem.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 15. července 2022 20:31

Mohučanka kombinézu od Unuo máme ze slevy? Drahá nebyla a možná už jí mám volnou k zapůjčení. 74 to je a malé je kraltké tělo... Ona celkově ty kombinézy nějak nemůže mít, nic ji nesedí

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 15. července 2022 20:52

Mohučanka dupeto je skvělý, máme softshellovy kalhoty pro nejmenší děti takový s prehrnovacima tapkama pro ty ještě nechodici a diteti podle mě budou ještě minimalne rok, materiál na dotek je spis platenej, jsou skvělý 

no a jejich merino je fakt nej, úplně jemný, nekousavy, jen za strasny ceny 

Ale jejich merino mikino/svetro/triko (nevim jak to nazvat, naše dite to nosilo místo svetru) nosila fakt celou zimu prakticky denně od podzimu do jara a vypadá furt vicemene jako nová. Určitě to budu kupovat i dal, ale tahle velikost ji myslím určitě ještě rok vydrzi, kuklu bohužel budu muset koupit novou

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. července 2022 21:15

MPLee jé, díky moc, jsi strašně hodná, ale ty čekáš druhé, že? My bychom to zničili..Navíc potřebuju ještě menší.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. července 2022 21:19

mnum Potrefenáhusa díky za recenze. Dítě se mi dnes kutálelo po obýváku, hlavičku má tedy ještě těžkou, občas se převalí, ale vůbec jí to neodrazuje. Tři týdny vojtovky a z ležáka je váleček.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 15. července 2022 21:24

Mohučanka pak mám zateplený name it softshellový overal vel 62  Druhe cekam, ale zase tak na tehle vecech nelpim a buhvi, jak bude druhe velke... Taky muze rust nejak normalne nebo nebyt tak akcni a tyhle velikosti neuzijeme. Jinak mi na to lezouci mimino nakonec prisel nejlepsi tenky sustakovy overal z Nextu, ze jsem to jen navlikla pres obleceni co jsem nechtela, aby znicila a v batohu to nezabralo moc mista... 

Ehm a ja porusila vsechna sva predsevzeti a koupila jsem dceri prvni brusle. Plastovou silenost, ale jine se ve velikosti 23 nevyrabi  Protoze kazdy den rve ze je chce a pak v nich chvilku stoji na travniku vedle deti  No ale ta velikost je roztomila. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 15. července 2022 21:30

MPLee jezis to je rozkosny:D vim, ze je mala hodne napred, ale je realny aby takhle maly dite fakt bruslilo? (ze bych to zkusila s Tondou...)

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 15. července 2022 21:36

711990 podle mě neni a hlavně to nebude uplně zdravý. Ale jako 3 leti uz bezne bruslili, kdyz jsme neli jeste krouzky, takze od tech 2,5 by to asi slo, pokdu je to dite sikovne. Ona v tom postava na trave, aby ji to neujizdelo a pripada si hrozne dulezita. Jen mam bud moznost nebyt na taborech pritomna (coz nejde), 2x denne poslouchat jekot ze chce taky a nedovolit ji to a nebo ji nechat, at si teda 5 minut postoji v bruslich. Pak ji to prestane bavit a jde na odrazedlo nebo na hriste... Ale jeste 3 tydny jsou pred nami a porad ni prijde lepsi, kdyz bude stat v bruslickach co jsou aspon jeji velikost nez v o 6 cisel vetsich  Takze vlastne za rok bych to stejne musela resit, protoze to uz ji asi neudrzim mimo...

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 15. července 2022 21:39

MPLee jasny, asi jde hodne o to, aby udrzeli ty nohy nevtoceny dovnitr, co?  Jo a jeste mi prosim rekni, jak mas deti na taborech, vsechny brusle maji s brzdou a ucite je ji pouzivat? Ja osobne totiz brzdu na bruslich nesnasim a nechapu proc tam je, ale rikala jsem si, ze to treba muze mit duvod?

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 15. července 2022 22:13

711990 to vtoceni myslis jako ze smajdaji v kotniku? To prave kvalitni brusle nedovoli. Teoreticky by mely ty deti umet stat na jedne noze a stridst nohy pri chuzi do a ze schodu. Brzdy vetsina ma. On je to nejjednodussi zpusob, jak zastavit - s ohledem na rovnovahu a koordinaci, jen se musi noha bez brzdy dost pokrcit v koleni a ta s brzou predsunout do predu. Jinak ty starsi ucime i dalsi zpusoby jak brzit, at si kazdy vybere, co mu prijde lepsi. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 15. července 2022 22:18

Mohučanka ten softshellový overal dupeto měl skoro jistě loni malej Jimik, třeba by mohli poskytnout recenze :) 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 15. července 2022 22:56

MPLeeaha, tyjo to jsem netusila, mam dojem ze kazdy druhy dite co vidim, ma ty nohy uplne vpadly dovnitr. A diky za vysvetleni s brzdou;)

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 15. července 2022 23:25

Mohučanka jenom kdyžtak doporucuju vyhnout se zářivým barvám, my máme růžový a maj nevypratelny fleky 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 16. července 2022 07:25

711990 jenže ty jsou padlý už od kolen, že jezdí v X. Děti "učím " na bruslích a tohle je zatím největší kámen úrazu 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 16. července 2022 07:52

MaeGandalaha, takze je to spis spatnym postojem celkove? 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 16. července 2022 08:01

711990 no takhle - za léto máme vždycky cca 180 dětí a šmajdají jen ty v blbých bruslích. Jasně, dítě co je ideálně zpevněné a má sílu, tak udrží rovně i měkké brusle, hodně hubené lehké děti zase kolikrát stojí rovně i v blbých bruslích... Ale jinak to většinou vyřeší půjčení lepších bruslí, no. Spousta prodávaných značek má fakt hrozně měký ten plastový skelet, některé jsou tak široké a blbě ušité, že se nedají na noze utáhnout a chodidlo v nich lítá ze strany na stranu, některé mají křivě rám s kolečky na botě, pod patou je cítit šroub s kulatou hlavičkou a jiné chuťovky  Fakt je to docela utrpení a vlastně bych nic kromě 2-3 značek nekoupila. Proto jsem trochu nesvá z těch micro brusliček, ale zatím pro naše potřeby vypadají jak pevné tak úzké. 

Offline letfenixa
10909 příspěvků moje polička 16. července 2022 08:12
Reakce na mnum:

Mohučanka ano, ceny maji vysoke, ale zatim vse co jsem od nich poridila, je super, fakt promyslene funkcni strihy a kvalitni materialy. Starsi dcera predtim zadne merino nesnesla, ani v kombinaci s hedvabim, vse ji kousalo, ale v dupetackem by nejradeji chodila i spat  

​že by som to skúsila? Za mňa nič lepšie ako merino nie je, ale syna 'štípe'

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 16. července 2022 08:24

MPLee tak jake značky teda by jsi doporučila pro 4 letou? Teď má posuvné worker, a jezdila v nich v zimě na ledu a teď je má jako kolečkové a nestěžovala si:)

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 16. července 2022 11:11

rasaNori nejlepší mi jednoznačně přijdou k2. Roztahovací o 5 velikostí, mají opravdu pohodlnou botičku a jsou relativně lehké. Klidně vydrží 3 děti za sebou. Jsou úzké a jdou pěkně dotáhnout i na menší nohu (ve vel 29 běžně jezdí děti s nohou 26/27). Nebo pak Powerslide- ale tam se mi líbí jen některe modely - Jet je super pro mrňata ve vel 27-30, pro větší mi přijde škoda, že jsou za tu cenu jen přes 3 velikosti, jsou těžké a brzfs se musí koupit zvlášť. A pro děti s vysokým nártem můžou být fajn Rollerblade  My teda nejvíc používáme ty K2, máme jich asi 20 párů

Offline Gatita
8649 příspěvků moje polička 16. července 2022 11:38

MPLee coz mi pripomina, ze mam porad vase brusle...A ztratila jsem na tebe cislo. Napis mi prosim kdyztak sz, samozrejme dovezu.

Jsou to ty K2, vypadaji skvele, ale za celou tu dobu je mel syn asi minutu na sobe, nechtelo se mu do toho. Ale kdybych kupovala detske brusle, vzala bych tyhle.