Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 06. října 2022 07:34

Potrefenáhusa koukam, ze je taky osobnost. Vnucka ma jeste jednu vadu nebo prednost, zalezi podle pozorovatele. Vi presne, kde co v domacnosti je a kam to patri a tam to taky musi byt, jinak to uklizi. Uklizi i smitka, umyva a cisti fleky a hlavne uklizi si hracky!!! To rozhodne nezdedila po nikom z nasi rodiny.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 06. října 2022 08:25

Gatita já teď psala žádost o povolení HO, asi na 2 stránky, psala jsem to tři večery a ještě to po mě musel číst muž, aby ověřil, že je to česky. Doufám že si šéf neřekne, že když nedává smysl ani takováto blbá žádost, že mě vlastně radši ani nechtějí zpátky a vezmou místo mě nějakého absolventa

Jak jsi psala o té tvé mámě sedící venku v děšti, tak moje mamka hlídá jednou týdně (za což jsem fakt vděčná a vím že to není samozřejmost ) ale víckrát v týdnu ne, protože jsou tak divocí a nevychovaní, že si od nich musí ty další dny odpočinout. Brácha se švagrovou se s námi vídají jen na narozeniny, vánoce atd., a myslela jsem že to je prostě proto že nemají zájem si udělat čas častěji a mamka se teď prokecla, že by chtěli naše děti vídat víc, ale švagrová (bezdětná) nesouhlasí s mou výchovou a tak s nima nechce být, protože to podle ní nezvládám. 

A nevlezu se do žádného oblečení, co jsem nosila do práce před dětma

Toliko k těm úspěšným právničkám, kterým se daří po stránce osobní i profesní

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 06. října 2022 08:38

S tim hlidanim babicek... Mam prave presne opacny problem. Moje mama mi vycita, ze jsem si zaridila ozarovani tak, ze nepotrebujem od nikoho pomoc s hlidanim. Jezdim na ozarky sice denne, ale na devatou vecer, takze mala je uz v pyzamku po veceri doma s tatinkem, a protoze neni vecer uz provoz, byvam cca za hodinu doma, nekdy uz u spiciho ditete. Naprosto idealni reseni. Ovsem moje mama by nejradsi mela nejakou osetrovacku a denne hlidala malou, misto aby chodila do prace. A pridava k tomu prupovidky typu "ted uz nas nepotrebujes, ale na jare jsme ti byli dobri" "vubec za nami uz nejezdite a my si na vas tak zvykli" (pet tydnu chodim denne na ozarovani, to fakt Prahu neopustim). Slysim v tom svoji babicku a prababicku (prijdete na navstevu a dostanete vynadano, ze si vubec nevzpomenete a kaslete na ni), proboha, at nejsem jednou stejna

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 06. října 2022 08:45

Sairon koukam, ze nas tady je

Nejhorsi na tom je, ze moje mama v necem ma trochu pravdu. Ale jen v necem. Ja proste vychovavam jak umim, jak je mi to prirozene, vetsi autoritu si z prstu nevycucam. Deti funguji, nemaji nikde problemy, syn ma spoustu kamaradu, kteri o nej stoji a u nichz doma je velmi vitan. jasne, by bylo super, kdyby v osm vecer zalehli a nevedeli jsme o nich, nebo aby tu porad nelitali, nejeceli a nehazeli s vecma, ale to je uz fakt nad moje sily, korigovat je doma. Doma jsou trochu rozmazleni a nevychovani, ale jinde jsou skveli. To spis ja jsem z toho doma unavena:) Ale to je o nejakem "vyzarovani" a jak to s temi detmi clovek umi, to se podle me moc zmenit neda. Prece tu na ne nebudu nonstop jecet. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. října 2022 08:46

Zuzuli Tak to je jedno z největších wtf, jaký jsem kdy četla. Aneb kdo chce plivnout jedovatou slinu, důvod si najde vždycky. 

Offline Karja
44827 příspěvků moje polička 06. října 2022 09:00

Pavlena Jeee, díky moc! 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 06. října 2022 09:47

Celé ráno syn preplakal, že nechce v škole spať (nespí, len leží), že mu je smutno za mnou a je mu to dlho. Musela som ho obliecť ja, aby sme to ráno vôbec stihli.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 06. října 2022 09:50

Gatita

Tak jasně že i moje mamka má v nečem pravdu, dělají bordel, ale taky už nemám moc energie to usměrňovat. A neposlouchají ji, ale tady moc nevím, jak já mám dosáhnout toho, aby ji poslouchali, bych řekla že si to musí nějak zařídit sama.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. října 2022 10:12

Zuzuli Já myslím, že to, že si ten vzor uvědomuješ, tě od toho opakování uchrání, i když ono někdy vylézt z tý rodinný "tradice" může být těžký. Tvoje máma si nejspíš vůbec neuvědomuje, jak absurdně se chová, třeba by pomohlo jít tu situaci nějak sesumírovat, jestli jste doteď meli ty vztahy dobrý?

Něco ve stylu - podívej, bojuju s těžkým onemocněním, to a to jsem už překonala, tohle ještě musím podstoupit, takže jsem ráda, že nějak fungujeme, tak za to zkus být ráda se mnou. Až to půjd,e tak zase budeme jezdit ,teď je to pro nás prostě ale jednodušší takhle. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2022 10:22

Sairon já si teda myslím, že bezdětní mají často dost zkreslené představy i moje ségra, co s dětmi pracuje a myslím, že to s nimi fakt umí, občas o mé výchově pronese něco pro mně nepochopitelného. Ale já přesně vím, ve kterých věcech mi dá za pravdu, až bude mít svoje děti

Moje švagrová vychovává úplně jinak než my, takové to drž hubu a krok, žádné extra diskuze,... Ale její děti zlobí úplně stejně jako ty moje

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2022 10:24

Zuzuli tohle je teda

Máš to teda dobře zařízené, ani by mně nenapadlo, že se dá chodit takhle večer. A jak se cítíš? Jestli se můžu zeptat.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. října 2022 10:39

Evaeva 

Tohle je hrozně zajímavý (jak ty děti zlobí stejně) a souhlasím, že běžným stylem výchovy, ať už je na kterémkoliv konci normálu, ty děti nepředěláš. Já jsem teď nějaký čas měla možnost pozorovat dítě mé blízké osoby ve společnosti mých dětí. Dlouho jsme se neviděli takhle všichni. Naposled ty děti ještě byly moc malé, aby se to na nich projevilo... Prostě když jsem je teď viděla, tak jsem úplně viděla nás dvě, když jsme byly malé. A nejde ani tak o zlobení, spíš chování při hře, ve společnosti, nastavení... Věci, co ani jako dospělý nepřeneseš na dítě, protože už je máš za sebou a těm dětem je nepředvádíš (třeba jak se děti stydí nebo nestydí), ty prťata to dostaly v těch genech! 

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 06. října 2022 10:41

Evaeva myslim, ze to je vyhoda soukromeho protonoveho centra, ze se tam ozaruje od sedmi rano do deviti vecer a jeste se te zeptaji, kdy ti to nejvic vyhovuje. Nic proti statnimu zdravotnictvi, ale tam se me nikdy na vhodny cas neptali, proste jsme tu od sesti do dvou a nejak si to zaridte

Takze kdyz mi rekli to casove rozmezi, zaradovala jsem se a pozadala o cokoliv po sedme vecer kdy uz je muz doma. Nakonec jsem dostala ty posledni vecerni terminy, coz je dalsi vyhoda, ze uz tam moc lidi neni a tak to jde svizne (maji ctyri ozarovny a jeden urychlovac, takze nekdy tam uz lezis pripravena a cekas, nez na tebe prijde rada s ozarenim, protoze zrovna se ozaruje nekde vedle, vecer uz jede jen jedna max dve ozarovny, tak tam nejsou ty prostoje).

Mam za sebou tretinu a zatim v pohode, tak snad to tak vydrzi az do konce.

Zina ja si to s mamkou vykomunikovat umim, ale vytaci me to strasne

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2022 10:47

Zuzuli to zní dobře! Tohle už by měla být definitivní tečka, že? Tak jen tak dál

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2022 10:52

dynda no, je pravda, že její zlobí trochu jinak, každé z těch čtyř má úplně jinou povahu ale styčné body mají stejné.

Ale jinak máš pravdu a je to fakt hodně zajímavé. Jedna sestřenice je o rok mladší než malá ségra, vídají se prakticky jen na vánoce a týden na dovolené za rok. A od mala říkají Mamí! úplně stejnou dikcí 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 06. října 2022 11:42

Já ani nevim, jestli mi za bezdětna přišlo, ze budu něco dělat jinak, za nos jsem se zatím moc nechytla, jedine jsem si vzpomnela, jak jsem kroutila hlavou, když kamaradka se ctyrmesicnim miminem nebyla schopna dorazit včas na svatbu jiný kamarádky...no ale ty odchody s detma, tvl!!!!!!

jinak si jsem hodně jista, ze bych se spoustou lidi taky narazila, co člověk vidí leckdy třeba na těch hřištích, jak se jiný lidi k tem svejm dětem chovaj, to mi přijde celkem brutus

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 06. října 2022 11:52

crazydaisy to uklizeni a vyhazování dela ta naše taky, ale porad to teda mevyrovnava ten chlívek, kterej za sebou nechává :-)))

no a venku z toho úplnou radost nemám, když sbírá vajgly a podobnej kentus a chodí je vyhazovat do kose...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2022 12:06

Potrefenáhusa my už máme odchody celkem secvičené, nejhorší je, když jdeme i s mužem, protože on na ty děti hrozně tlačí (nerad chodí pozdě, můj opak) a ony jsou z toho ve stresu. Ale jako stejně chodíme pozdě

Ale dneska ráno máme cvičení, začíná brzy, musím se ráno věnovat akorát vypravování. Dneska vyjdeme na ulici (máme to hned naproti), pochvaluju si, že máme čas, nemusíme spěchat,... V tom došlo, že jsem si spletla začátek a jdeme od 15 minut pozdějiTakže zase nic

Offline Tabea
8196 příspěvků moje polička 06. října 2022 12:18
Reakce na Potrefenáhusa:

crazydaisy to uklizeni a vyhazování dela ta naše taky, ale porad to teda mevyrovnava ten chlívek, kterej za sebou nechává :-)))

no a venku z toho úplnou radost nemám, když sbírá vajgly a podobnej kentus a chodí je vyhazovat do kose...

​to dělala dcera taky.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 06. října 2022 12:25

Evaeva na rodinné oslavě přišla dcera od mužovy sestřenice, matka jí cosi vytkla, holka udělala obličej a mávla rukou a v tu chvíli tam stála moje mladší dcera :) ony jsou si teda strašně podobný i vizuálně. já vždycky říkám, že mám dítě se setřenicí