Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44827 příspěvků moje polička 06. října 2022 12:40

Potrefenáhusa Já jsem si teda myslela, že na ty mateřský má žena hrozně moc času a říkala jsem si, proč se jako nevenujou nějakýmu seberozvoj:-D:-D. To jsem si fakt myslela, že má člověk čas být furt venku po parcích a dělat si i něco pro sebe:-D

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 06. října 2022 12:44

Potrefenáhusa No já se tak bojím, že nepřijdeme včas, že všude chodíme moc brzy, takže furt někde čekáme, čímž se ty děti rozhodí a jsou protivné. Fakt je někdy lepší přijít pozdě :o)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2022 12:46

DruI no, to je můj muž Já zas chodím pozdě, takže spolu jdeme akorát.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 06. října 2022 12:49

Evaeva No můj muž by chodil tak akorát, se mnou chodí moc brzy a tváří se naštvaně, že musí čekat :o)

Offline Muslik
579 příspěvků moje polička 06. října 2022 12:59

Haha, přidávám se do party těch právniček s nevýznamnou kariérou a nezvladnutou výchovou resp. péčí. Já tedy sice žádný formální kariérní návrat řešit nemusela, protože s tím jednim kouskem jsem to prostě riskla od samého počátku bez "kariérní" pauzy a lítám v tom pracovně byť časově velmi omezene a flexibilně nonstop, ale ten pocit, že nezvládám nic, že mám v práci na čele napsáno neschopná nula a k tomu doma to téměř roční dítě, na který jen nervózně hulakam a rvu ....  A to jsem ještě prakticky nezačala s žádnou výchovou a rozvojovými aktivitami....a je mi jasný, že to bude ještě horší a horší :-))))

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 06. října 2022 13:01

DruI to se mu nedivim, tyhle včasný odchody dela moje mama a je to kolikrat úplně moc nesnesitelny, když jdeme někam spolu, tuhle jsme čekaly s kočárem 20 minut na refýži na hodně rusny pražský ulici, protože se bála, ze nám ujede tramvaj 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 06. října 2022 13:02

Karja jo tak já to naštěstí už dostkrat viděla kolem sebe a žádný takový ambice jsem neměla 

Offline Karja
44827 příspěvků moje polička 06. října 2022 13:11

Potrefenáhusa Hele já měla ty starší sestry a stejně! Ale spíš jsem si myslela, že jako člověk má čas být dost venku, nějak jsem neviděla tu domácnost:-D

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 06. října 2022 13:15

Karja mne co na tom fakt překvapilo, a na to se asi člověk ani předem připravit nemůže, byla ta naprostá privázanost k miminu a nemožnost si jakkoliv organizovat nějakou dobu vlastní čas, to je asi nesdelitelny 

ale i tak

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 06. října 2022 13:32

Potrefenáhusa Karja vypravit se zvládáme a obvykle chodíme všude včas, a tím zatím s jedním problem nemáme. Ono se to teda možná brzo pokazí  A venku jsme taky víc než doma, přijde mi pak péče o domácnost snažší - nevzniká bordel, dítě je pak rádo, když jsme vyjímečně půl dne doma a hezky si hraje. Uvařim/uklidim béhem spánku. No ale mám zatím jedno, no. 
Já zase byla přesvědčená, jak nebudu dítěti cpát křupky a jídlo jen aby byl klid a že rozhodně nikdy nebudu mít takový to upatlaný a umolousaný dítě a kočár. A že se jí budu věnovat i třeba v mhd a tak a nebudu tupě zírat do mobilu. Ehm

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. října 2022 13:46

Muslik no ja obdivujem všetkých pracujúcich rodičov s malými deťmi. Ja ako som tu písala, že od septembra mám na tri mesiace školenie a potom môžem pracovať koľko chcem, no tak z toho vzniklo, že pracujem vlastne od rána do večera včera som už tu tiež upadala do depky, že som naprd mama, manželka, hospodyňka aj pracovníčka. Vlastne robím všetko a nič poriadne

Domácnosť v rozklade, deti nevnímam, muž naštvaný, že som nemala naňho čas ani bez práce...Ale zase, muž sa naozaj naštartoval a teraz je plnohodnotný člen domácnosti a nie iba do počtu, takže to je veľmi fajn

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 06. října 2022 13:57

Zuzuli Ten večerní termín je super, zato ta mámina vyčítka.Takhle úplně pokaždý, když volám mužově babičce, vždycky slyším, jak se jí ani neozveme. Všechny nás miluje, a je psychicky labilní, takže ji beru s rezervou, ale stejně je to vždycky na hlavu. Navíc každej telefonát trvá minimálně hodinu a na to prostě nemám čas. Kolikrát jsme to spolu řešily, zbytek rodiny taky a stejně se nic nezmění. Dušovala se, že umí i krátký hovory ,ale pak to skončilo zoufale ječícím dítětem a uraženou babičkou, když jsem nereagovala po desetiminutovým loučení.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2022 14:26

DruI chápu!Já taky nerada čekám, když přijdu brzy 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2022 14:31

MPLee no s tím MHD a mobilem, to mám taky, ale oni jsou naštěstí klidní cestovatelé. Já musím říct, že u nás druhé dítě zhoršilo time management akorát tím, že bylo potřeba zahrnout potřeby další osoby. Jinak nebyl problém, dítě obvykle už spokojeně spalo v kočárku než jsem oblékla sebe a dítě. Popravdě řečeno málokdy přijdeme (nebo jsem kdy přišli) kvůli dětem, obvykle je to kvůli mě

Jinak mám teda zásadu nehnout prstem, když dítě spí

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2022 14:34

Len příště dej telefon nahlas, dítě třeba do toho něco zažvatlá a až začne řvát, bude babička ještě ráda, že se loučíš.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. října 2022 14:36

Potrefenáhusa Já jsem jako bezdětná bylo v tom myšlení si, že by šlo něco s dětma dělat jinak, dost opatrná, asi už i poučená od těch psů, kdy si člověk myslí, že něco má zmáklýho a už ví jak na to, ale pak přibude novej kousek a totálně mu tuhle vizi rozbije. A něco jsem si vlastně představovala horší, třeba jsme si říkala, ty jo, to si ještě musím užít, že se kdykoliv můžu sebrat a jet do krámu, to už pak nepůjde, mně nějak nedošlo, že dítě jde vzít do krámu s sebou, a ještě má člověk postrkovadlo, do kterýho leccos naloží, takže to je vlastně upgrade.

Ale zase ještě ve mně zůstává takovej podvědomej pocit, že víkedn bude odpočinkovej, vždycky si pak s překvapením uvědomím, že vlastně nebude, že to bude v nelepším to samý :-D.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2022 14:37

Karja já mám tu malou ségru a stejně mi nikdy nenapadlo, kolik času to dítě může vzít Žadné ohledy jsme na mamku neměly, večeři jsme čekali tak jako vždycky, stejně tak že nám vypere,... Ale je fakt, že já nikdy nepřemýšlela o tom, jak to s dítětem prakticky bude probíhat.

Offline dzizisketa
9008 příspěvků moje polička 06. října 2022 14:51

Já si teda od druhého dítěte připadám, že pořád jednom někam lítám jak hadr na holi ověšená jak vánoční stromek dětma, kočárama a psama.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2022 14:55

dzizisketa no, moje dítě pořád spalo, že jo;) Lítání jak hadr na holi mě čeká za rok, až se plně rozjedou kroužky a školky obou kluků. Ale přiznávám, že tenhle time management mě docela baví, člověk si pak i užije prázdniny, kdy nic nemusí a tak.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. října 2022 15:00

dzizisketa Jestli je bereš všechny najednou, tak máš můj velkej obdiv. Já se tyhle situace snažím minimalizovat, protože můžu jít buď směrem do města (nevděčný pro psa), nebo směrem do krpálu lesa (nesjízdný s kočárem). Jako v nehorším to umím, ale je to kompromis pro všechny, já strkám jednou rukou kočár, ve kterým sedí napuclý dítě, protože nemůžeme na hřiště, a druhou řídím psa, kterej se tváří nešťastně, protože se pořádně nevylítá a chůze po asfaltu ho tak úplně nenaplňuje.