Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline GChK
299 příspěvků moje polička 06. října 2022 15:04

Karja Já si na mateřskou naplánovala dálkově bakaláře. Vzpomeňte si až tu budu za půl roku brečet

Online Myrtila
5372 příspěvků moje polička 06. října 2022 15:07

Mne prijde uplne neuveritelny, ze nekdo zvladate s detmi, ktere jeste nechodi do skolky, pracovat! Mam jeden kousek, skoro dvoulety, ktery teda, pravda, od narozeni moc dobre nespi a je dost akcni (to ted vidim i v porovnani s ostatnimi detmi na krouzcich). A do prace me nahani kolegove od jara, probehla i nejaka predbezna dohoda, ze az se na to budu citit, muzu neco malicko delat z domu, svym tempem, no ale zatim to porad nejde. Jsem na syna vetsinu casu sama, manzel je hodne vytizeny, babicky v nedohlednu a moje prace nejde delat po desetiminutovkach, takze smula, no. Na jednu stranu jsem doma hodne spokojena, na druhou stranu, mit treba 5 hodin tydne, kdy bych se mohla na neco v klidu soustredit, to by bylo paradni, a bylo by mi skoro jedno, co delam. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. října 2022 15:07

GChK No hele, držím ti palce, hlavně jestli nemáš hlídání a nevylosuješ si super spací mimino! 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. října 2022 15:11

Myrtila V tomhle ti úplně rozumím, mně teď kamarádka prtě na 3 hodiny pohlídala a pohla jsem s učením víc než za poslední tři dny.

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 06. října 2022 15:12
Reakce na Zina:

GChK No hele, držím ti palce, hlavně jestli nemáš hlídání a nevylosuješ si super spací mimino! 

Hlídání nemám, ale čekám dítě s člověkem, co chce pracovat na full HO a kdyby to šlo, tak by nejraději i kojil, takže v tomhle ohledu se nebojím. Nicméně mi ten skvělý nápad, aby mi s dítětem nezměknul mozek, s přibývajícími týdny těhotenství, nepřijde už tak hrozně skvělý .

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 06. října 2022 15:12

MPLee kdyz jsi popisovala svoje peripetie pred porodem, tak jsem si uplne vybavila sebe. Muz rozjizdel firmu, klapla tehdy velka zakazka, nemohl se uvolnit a chodil domu nejdriv v pul sedme vecer. Ja musela 2 mesice pred porodem lezet, k tomu trilete dite a rodice i tchyne pracovali. Strasny to bylo, ale zlepsilo se to porodu. Vsechno uz mas naucene, miminko obstaras rychleji nez to prvni, nektere veci s druhym proste neresis, nejsi vystresovana z koupani, kojeni, prebalovani... urcite to bude vsechno dobry a jestli bude chtit nekdo prijit na navstevu, at prinese misto darku pro miminko babovku a veceri  

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2022 15:16

Myrtila no právě záleží kus od kusu. Ve dvou letech moje dítě pořád ještě spalo po obědě dvě hodiny. Teď už nespí vůbec a bez školky by pracovat dlouhodobě nešlo. (Aneb už tři dny mi tu visí práce asi na tři hodiny a pořád to nemám hotové)

Online Myrtila
5372 příspěvků moje polička 06. října 2022 15:20

Zina No uprimne studium si taky nedovedu predstavit, mas muj obdiv (i ostatni studujici)! A taky je dobry, kdyz se to dite necha od nekoho hlidat. Nas syn zatim jenom jednou stravil asi 2 hodiny hranim si s tchyni, ovsem ja sedela vedle na gauci a skoro jsem ani nedychala, abych je nevyrusila  Ze bych si rekla, dneska neco udelam, dite dam na hodinu babicce (kdyz my k ni hodinu a pul jedem), nebo tatinkovi, to zatim nejak nefunguje. Jak se zvednu, mam ho v patach. 

Online Myrtila
5372 příspěvků moje polička 06. října 2022 15:22

Evaeva To spani muzu jenom zavidet  Taky vzdycky rikam, ze na praci pri diteti je asi potreba jiny model ditete. A sebekriticky si teda myslim, ze i jiny model maminky, protoze tech cca 30 minut klidu, co denne mam, kdyz se zadari, se mi nechce venovat honem, honem praci, no. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. října 2022 15:26

Myrtila no ja mám takú prácu, že sa dá robiť aj po tych desaťminutovkach, ale výsledok je ten, že vlastne pracujem nonstop, bo si nikdy neviem povedať, že mám hotovo. Kupodivu zvládam aj hodinové školenie aj keď muž nie je doma, staršia kuká rozprávku a mladšia sa prehrá sama, ale teda keď je muž doma a postará sa, je to veľká výhra. Pracuje sa úplne inak, ked si k tomu môžem sadnúť v kľude na dve hodky. 

Moja práca je ale blbá v tom, že nie je nikdy hotová, a baví ma to, takže si musím sledovať, aby som tomu nevenovala príliš veľa času na úkor všetkého ostatného

Offline dzizisketa
9008 příspěvků moje polička 06. října 2022 15:28

Zina 

Beru si je všechny tři jen když není zbytí, jak říkáš, je to pak kompromis a hlavně teda pro mě. Většinou se mi podaří nějak uspokojit a potěšit jak děti tak psa, ale na mé potěšení už síly nezabývají a jsem z toho akorát tak hotová.

Online Pinot Noir
29981 příspěvků moje polička 06. října 2022 15:37

Myrtila úplně bez hlídání pracovat podle mě nejde. Mně deset minut trvá, než se připojím do všech systémů a vzdálených ploch, které k práci potřebuju, na míň než půl hodiny následné intenzivní práce ani nemá cenu to zapínat. Co nějaká miniškolka, dětská skupina? Ve dvou letech už by to šlo.

Online Myrtila
5372 příspěvků moje polička 06. října 2022 15:43

betsey No, je to cele jednodussi, kdyz si k tomu clovek muze sednout na delsi dobu v kuse. A jeste kdyz predem vi, kdy ta dvouhodinovka v kuse bude! U nas moje dosavadni pokusy o praci probihaly tak, ze dohledam data, a nez se v nich stacim zorientovat, z chuvy slysim plac, dite je vzhuru.

Online Myrtila
5372 příspěvků moje polička 06. října 2022 15:48

Pinot Noir Premyslela jsem nad tim, ale zatim se syn mezi cizimi lidmi moc dobre neciti, a mne se ho nechce nijak lamat, kdyz to neni nejak existencne nutne. A pak bych musela pracovat spis na nejaky vetsi uvazek, nez par hodin mesicne, aby se to vubec vyplatilo. Primo u nas takove hlidani neni, musela bych syna nekam vozit, a uz se to nabaluje. Ale obcas nad tim premyslim, ono nas to stejne asi ceka, protoze u nas skolka pry bere az trilete, takze cast dalsiho skolniho roku budu muset nejak takto vyresit. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. října 2022 15:49

Zatímco v prvním těhotenství jsem z prve odchazela 4 týdny před porodem (a musela si to nejdřív vybojovat s personálním), protože co budu dělat doma ... tak ve druhem striham metr a odcházím ještě par dni před temi 8 týdny (docerpavam dovolenou). 
Tak nějak tuším, ze těch par týdnu klidu bude na dlouhou dobu posledních. Ale na jednu stranu je mi to fakt líto, ze už k te praci vůbec nemam žádný vztah a poprvé v životě uvazuju, ze už se tam snad nevratim ...

Offline Vari
2225 příspěvků moje polička 06. října 2022 15:54

Myrtila V klidu, jsem na tom dost podobne, deti spi na draka od narozeni, hlidani nula, kdyz prijde pritel z prace driv, nez kdyz jsou deti ve vane, tak je to svatek. V praci mi nabidli moznost pidiuvazku klidne hned od narozeni, ale to je proste nerealny, nestiham ani domacnost a praci bych nedala vubec, navic bych si byla dost nejista pripadnou kvalitou mych vystupu. Ale chybi mi to, ne ze ne.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2022 16:10

GChK skončit můžeš vždycky! Je to dobrý plán.

Offline Karja
44827 příspěvků moje polička 06. října 2022 16:18

GChK Náhodou, to je dobrý nápad! Právě budeš mít nějaký vyžití, změnu, jen to nesmíš brát moc vážně no, to studium, jako nechtít to tam rvát na 100%. 

MP Meri No konečně zapadáš mezi nás, správný úředníky! (to jednou bylo v nějakým filmu o učitelce, měla nějaké nedorozumění s žákem a rodiči, šla na kobereček k ředitelce a ta jí poplácala po ramenou:"konečně patříš mezi nás a nesnášíš děti":-D). Takže výborně!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2022 16:31

Myrtila no právě, když máš půl hodiny klidu, tak se radši naobědváš a dáš si kafe. Já jsem stejný model. Ale mně ještě do nedávna zbývalo minimálně 1,5h pak. Teď dítě drží siestu sotva 45 minut, takže většinou ho vítám se slovy, že ještě něco dodělám. A to už jsem celkem odpočatá i s ním, třeba venku si často čtu knížku a tak. Před rokem by to určitě nešlo.

Pokud si ale tvůj syn vydrží hrát sám, můžeš ho vzít do herničky a dozorovat od stolu. V Praze je i pár coworkingových center s hlídáním, ale tam už je otázka, jestli se to vyplatí. (Ale našla jsem i jedno zadarmo)

Online Myrtila
5372 příspěvků moje polička 06. října 2022 16:32

Vari Presne, ta kvalita vystupu by asi byla zajimava  Mne chybi hlavne laborator, to kdyby byvalo bylo slo, sla bych jim pomahat treba se spicim miminem v nositku (cast me prace byla uplne bez jakkoli skodlivych chemikalii), ale dite by to nedalo, no.