Evaeva Knizku... to uz ani nevim, co je
Syn prave nevydrzi delat nic, kde by nebylo potreba ho dozorovat, on se treba zabavi, ale porad musim koukat, kam leze, aby se nekde neprizabil, nebo neco nerozebral, kdyz zapnu pocitac, mam ho okamzite na kline a placa mi do klavesnice. Zatim je nejaka souvisla prace s nim z rise snu. I pri domacich pracech musim byt dost kreativni, abych neco doma udelala.
edit: Rekla bych, takove normalni batole, ale kdyz pak pozoruju na krouzcich ty poklidne deti, je mi jasne, ze s nasim modelem ditete proste nektery veci asi nezvladnu ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Myrtila no, on ten rok dělá fakt hodně. Navíc se starším bráchou si tay vyhraje víc než sám.
Evaeva No, se sourozencem je to pak asi jiny, kdyz spolu ti dva vychazi. Nerikam teda min narocny ![]()
Zuzuli tie matky ![]()
MP Meri tak uvidíš, jak se to vyvrbí. Buď chuť vrátit se dostaneš, nebo ji dostaneš na něco jiného. ![]()
Myrtila vieš čo, mam pohybovo kľudne dieťa, ktoré doteraz z vyšších polôh lezie nadol zadkom dopredu, ale keď začal Covid, mal 3,5 roka a tie 2 hodiny online vyučovania boli fakt o hubu.
Myrtila a víš, že u nás je to fakt míň náročný s oběma? Hlavně s mladším, starší si vystačí i sám. Nejhorší je, když je nemocný jen mladší, takže sedíme celý den doma a druhý je ve školce. Ale až tak od dvou, dvou a půl let, když už začali mít stejné potřeby.
Tak Lukasko dnes počas obeda v škôlke plakal kvôli spánku
ani teda nezaspal.
Mně z nich mrskne, dnes v čase večerní hygieny normálně snad 10 ruznejch konfliktu k řešení, jako kdyby jedna věc, nebo jednoho druhu, tak OK. Ale tam je všechno od, popereme se o kámen, vysypeme celou šperkovnici do ložnice dvakrat, rveme, že nechceme mýt vlasy, pak teda jo, ale oplachnu si to sama, takže rvu že mám všude pěnu, až po závěrečné vyndání z vany kdy budu řvát ať mě na gauč donesou, a to prosím i ta čtyřletá. Konec konec! Prostě patnáct minut životní zkoušky!
Ještě jsem dneska chtěla napsat, jak si hrajou. Tricet minut hraní zahrnuje roztrihat papír na cimprcamr a vyrábět něco z toho po celém pokoji, rozebrat kobercove puzzle a dát každému jeden na hlavu, vzít stos plin a poprikryvat tím půlku domácnosti, roznos hudebních nástrojů a věci z kuchyňky včetně. Jo to je pak taková paseka, já vůbec nevím jak z toho sestavit ten marieuprožitek:-D.
Karja nijak, já mám po podobném odpoledni tik v oku, a to jsme dnes mostovali a pasterizovali 200 litrů mostu...ale mám v sobě už 2 sklinky vína, holky už spí:D a pohádku na 5 a4 jsem dnes že 3/4 četla za vydatneho řevu mladšího dítěte, protoze jsem si dovolila ji sundat sponku...
rasaNori Víš co, jenže u vás si třeba člověk rekne, že jste teda dělali ten mošt, tak holky, nebyly saturovany, nevěnovali jste jim pozornost, nebo jste vyrazily na nějakej mega výlet nebo já nevím co, sice to s tím nesouvisí, ale může si to tak říct, jakoby i trochu omluvit treba....ale já celej ten den dělám podle děti, aby byly spokojený, nemoštuju s nima, dělám jednoduchý jídlo a jednoduchej úklid a pak jsem furt pro ně a furt nic jako!:-D:-D.
Kam si mám dát přihlášku na práva?
Lamicka děkuju. Pomáhá mi vědět, že nejsme jediný komu se to před porodem sesypalo a dost se k tomu upínám, že se to porodem zlepší. I když teda aktuálně jsem ve "vyhnanství" u rodičů, malý začíná téct z nosu a už polovina osazenstva z páteční oslavy je covid +. Tak snad se do porodu stihneme případně uzdravit, to už nám fakt chybělo ![]()
A náhodou - nechcete se někdo zbavit nějakých těch puzzle trio a podobných her? Malou to teď strašně baví - máme od Djeca takove ty jak se hledají dvojice, pak lotto, baby logic od Headu, teď z Vinted nějaké třísložkové polské puzzle. A hrajeme to každý den dokola i 3x. Tak bych rozšířila sbírku, ale jedny puzzle za 200 a víc se mi kupovat nechtějí, tak kdyby se u někoho z vás válelo víc nevyužívaných krabiček, ráda je koupím. Klasické puzzle jí ještě nějak neberou, ale ty dvojice, rodinky a příběhy, přiřazování a tak jí baví moc.
Karja to jsi dost presne popsala hry nasich deti. To si pak nekdy nejsem jista, jestli mam byt rada, ze se spolu zabavi, kdyz to zabaveni se vypada takhle:)) Jo a uplne nejhorsi nalada v dome je, kdyz jdu cely den detem na ruku. Nevim, jak je to mozne, ale nejrozjetejsi jsou, kdyz se nejvic snazim. A naopak v dny, je vlacim po nezazivnych pochuzkach a v zaveru dne je odmenim vyvrtanim kazu u zubare, jsou kluci casto nejvic mili a kooperativni:))
Mladsi je nejaky zvadly, teplota 37,1, takze klidovy rezim nehrozi, ale zitra bude doma. Nalila jsem si sklenku vina radsi uz ted. Deti uz spi, ale ted skoncila kauza "role papiru". To jsem chtela podporit kreativitu a donesla z ikea 30m roli papiru na kresleni, je zasazena do takoveho navijaku. Tak to tady porad rolovali a tahali se o to, jako by nikdy nevideli papir. Ani nevim, jestli vubec neco nakreslili...
Gatita naši si hrají dost podobně
Ale já jsem v zenu, mně to nějak nevadí, navíc se obvykle zavřou v jiném pokoji. Muži vždycky říkám, že si krásně hráli a on si chudák představuje, jak sedí a staví z lega a pak kouká, když to občas nastane o víkendu - přestavují nábytek, hází po sobě plyšáky, kde co vybordelí, odnesou si čtyři mísy a tři vařečky... Ale už si zvyká. Když je doma, tak to moc nedělají, radši na něm oba visí. Už pochopil, co je ta lepší varinta![]()
Karja jo, no tak my s nimi tyhle hry nehrajeme:)
Karja Gatita jj, u nás to stejný. Čím víc jsme jim šli na ruku, tím horší to nakonec bylo.
Takový dobrák je muž, mě to přestalo bavit vždy nejpozději v poledne, takže jsem večera většinou dožila
Já nevím, jestli to sem vůbec psát, abych vám nebrala naději, že jednou bude líp.![]()
Dnes se šíleně naštvala starší, se slovy co po ní vlastně chceme se zamkla v pokoji. (Chtěla jsem, aby mi vysvetlila kouli z přírodopisu a to jsem ani nezvýšila hlas, přísahám). Hodinové uražení zakončila slovy, že škola je jí jedno, protože se rozhodla, že bude flegmatik.
Korunu tomu nasadil můj cholerický muž prohlášením: Opravdu největší flegmatik, kterého jsem kdy viděl.... Kromě mě samozřejmě ![]()
Pak to tady vychovavej. Měli jsme jít na víkend pryč, ale stejně nemáme bydlení. Namouduši na to kašlu a půjdou se povinně podívat k pásu do škodovky!
Evaeva No ja bych taky neřekla, ze to s nima hraju, jsem takovej pasivní účastník, co je najednou oblozenej plinama. Teď hrajoi nějakou hru, říkáme tomu se sambem ,,sanatorium,, většinou v obýváku něco resime se sambem a přijde dcera voblozi nás téma plinama, rozdá nám třeba papíry, kam máme něco namalovat, ona to vyhodnotí, pak nám nosí různé medicíny a skončí to tak, že nám říká kdy můžeme a nemuzeme mluvit a myslím, že nakonec nemůžeme nic a ještě ji dáváme penize. Nebo vařím a kolem mě je třicet kaštanů na podlaze, a na lince 5 hrníčku s různýma směsma modelíny a korálků a stavebnic na jídlo. Prostě necejtim se, že bych to taky hrála já!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí