711990 On to právě docela časté má, vloni měl ta ATB asi 6krat, letošní podzimní sezinu jede už druhý, ale jako detaily neznam, jen jsem ji řekla, že se zeptám svych kamarádek, co se význaj, co si o tom myslí nebo jak to dělá jejich lékař
Vše o těhotenství a dětech
Karja bývalá kolegyně měla kluka náchylnější na průdušky byl s tím i v lázních a právě říkala, že antibiotika moc neměl, protože to bylo většinou virové.
Já bych to CRP chtěla, nejvíc antibiotika dost poškozují imunitu ve střevech, takže se to pak točí kolem dokola.
Já myslím, že učitelky ve školce mají stejne dlouhé volno jako učitelky ve škole. Aspoň dřív to tak bylo.
MPLee gratulujem ![]()
![]()
!!!!
Karja nevim, jak bezne to je, ale ja to nepovazuji za spravny postup. Bronchitidy jsou prevazne viroveho puvodu, tam jsou atb zbytecna, zapl plic by mel byt potvrzen rtg snimkem. Aspon to crpko by to chtelo. Ale ne kazdy praktik v ambulanci ma dostupnost rychleho crp vysetreni ci rentgenu, tak radeji soupne antibiotika ,,pro jistotu", hlavne treba pred vikendem kdy nema moznost si dite pozvat treba za 2 dny na kontolu stavu.opet ale pridavam, ze jsem v tomto pouceny teoretik, na obvodu jsem zatim nepracovala, tak to beru z nemocnicniho pohledu :)
U nás mají na prázdniny (ne hlavní letní) ve škole program v družině. Jednou dokonce dcera chtěla přihlásit, tak jsem jí přihlásila, pak mi paní vychovatelka říkala že je jediná, že pro ní ráda program udělá a ráda tam s ní bude, ale aby se sama nenudila.
Ve školce při školních prázdninách se pouze ptají s kým mají počítat a podle toho spojují třídy, žádný tlak jsem nikdy necítila.
Moje mamka šla do důchodu když dcera nastupovala do první třídy a synek byl druhým rokem ve školce, táta šel loni od ledna.
Antibiotikum nerozumím, vyjádřila jsem se tedy snad ke všemu relevantnímu ![]()
MPLee Gratuluju! ![]()
viktorka_od splavu učiteľky v škôlke majú dovolenku plus kopec náhradného voľna, keď ťahajú za choré kolegyne, tým že škôlka je zavreta menej ako škola, sa im to hromadí.
A áno, všetci starí rodičia nášho syna boli už dôchodcu, keď sa narodil. Plus ja som mala znížený úväzok jeho prvé dva skolkove roky, ale teda kvôli chorobám mojich rodičov, nie kvôli synovi.
Všem moc děkujeme
Mrňavka vypadá v pořádku. Vari měl jen 2800g, délku ještě neměřili. Aspoň upotřebíme mini věci po dceři
Jen teda Bulovka má stop stav, já se sem jako plánovaná indukce dostala, ale pokoje jsou olné po strop, neni volná jediná postel a už se fakt těším domu. Jedna koulena s wc pro 6 matek po porodu neni uplně terno...
MPLee mate ty deticky takové drobnější, jsem zvědavá, jestli Erik bude taková střela jako sestřička
ať vám to rychle uteče, ze se tesis domu, se vůbec nedivím, ty podmínky tedy nic skvělého, naštěstí je to jen na chvilku!
MPLee taky moc gratuluju!
ať se vám oběma daří.
(Já měla obě děti pod 3 kila, a ne že by to teď byly tlusťošky, ale od začátku prosperují bez potíží a nemocí, ťuk ťuk na dřevo.)
Rychle jsem teď projela trable se školkami a teda uff, to je děsný. V naší (soukromé) spí většina dětí, spíš mi hned zpočátku radili, abych dceru dávala spát co nejdřív, aby si zvykla na školkový režim. Ale ta školka je super, takže ona tam chce spát a být co nejdéle, pravidelně jí vyzvedávám kolem páté. A vůbec tedy nechápu, co má existence mladšího sourozence společného s docházkou staršího do školky - když je to ta vzdělávací instituce. Ve škole mi taky nikdo neřekne - víte co, dnes je pátek, tak si nechte dítě doma, když jste na mateřské...![]()
Mohučanka ne že bych se školek jakoliv zastávala, to je věc rodičů a nutit je nechat děti doma nebo je brát dřív, je přes čáru. Ale to vzdělávání probíhá hlavně dopoledne, i ten povinný rok jsou jen čtyři hodiny denně, takže z tohodle pohledu mají děti po obědě hotovo. U nás byl velký problém ten akt spánku, letos už to synovi nevadí, i si docela užívá tu odpolední volnou hru.
MPLee fesakovi E. prajeme do zivota len to najlepsie! a tebe skore uzdravenie ![]()
viktorka_od splavu moji rodicia v dochodku nie su a ani sa asi nechystaju (podnikaju spolu). svokrovci su na opacnej strane mesta a v dochodkovom velku davno pred narodenim mojho dietata. ostatne vnucata uz maju velke/dospele takze si svoje uzili a stretavame sa minimalne. (to ze ma chudacik aj dospele sesternice a bratranca ani nevie ako on nejavia zaujem je vec druha) fyzicky neboli schopni sa mi o dieta postarat ani v jeho 12 mesiacoch kedy stale niekam utekalo. tym padom nemam starych rodicov k dispozicii a ja musim mat polovicny uzazok a financne je to sakra citit. kebyze som samozivitelka tak nemam sancu. skolka ide teda pocas prazdnin pretoze je v budove zakladnej skoly a jednoducho by sa im neoplatilo to prevadzkovat. no a co povazujem za hlavne je aj to ze syn je povinny predskolak a to by si fakt nikto nelajzol taketo deti o pripravu do skoly ukratit :D
dzizisketa podobne kydy som pocuvala zo starej skolky. teraz v novej sa nic take nedeje. celkovy pocet deti v triede je 9 a ked je niekto chory alebo jednoducho nepride tak to synovi naramne vyhovuje. on ma rad mensi pocet v kolektive a bolo to na nom vidiet uz pocas prazdninovej prevadzky v beznej skolke kedy bolo menej deti a on bol spokojnejsi
mnum continuity Děkuji. Já do toho samozřejmě nevidim a asi je to nemoc od nemoci různé. Minimálně vloni mu davala vždy nejake silnější léky na predpis a když nezabrali tak az pak měli ATB. Já ji to nějak přetlumočim, ještě mi došlo, že její maminka pracuje léta v nemocnici, určitě se tam může zeptat jak to tak běžne při těch průduškách chodí. Kamarádka to chtěla řešit přestupem k jiné lékařce, ale tady téměř zadní nenabiraji a celkově to asi nebude rozumnej první krok, při pochybnostech. Děkuji.
Dneska děti ve školce dostávaly katalog do Sparkysu ![]()
Evaeva wtf
mnum ale ten "kasel delsi nez 3 tydny" co zminuje 711990 uz asi nemuze byt virovy, nebo jo?
viktorka_od splavu tak ono se blbe rozpoznava, jestli to je jeden 3tydenni kasel a nebo dva za sebou jdouci infekty - ty batolata jeste neumej moc smrkat a kaslat a tak kasel je soucasti vsech tech nachlazeni
711990 dobrý, co? Moji to moc nechápou, tak mi to nevadí, ale je to fakt divný. Doufám, že za to školka aspoň dostala balík peněz.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí