Zina nějaký zážitek?
Vše o těhotenství a dětech
Zina skus nieco zazitkove. Vstupenku na nieco co ho bavi alebo permanentka alebo escape game atd... podla zalub co by sa mu asi tak pacilo
Evaeva no auticka a v skolke maju aj jednu drahu. V hrackarstve nejaku neustale zobru ale ja to odmietam kupovat. Mladsi dostal k meninam taku uplne mini vystrelovaciu a malo to dost uspech. Oni su proste autickari a vlackari. Ale ten kalendar su vlastne len dalsie auticka a tych ma kazdy uz zo desat ![]()
Mladsi zacal zo spanku kaslat a chrape (co znaci nadchu). Jemne ma. Dva dni tam bol!
Lamicka continuity uf, ty historky o pubertálních dětech jsou demotivující. Člověk pořád myslí, že nejhorší je to teď a že to bude jen lepší a zatím...
Zase v puberte se uz zabavi samy, jen je otazka cim....![]()
Malý děti, malý starosti, velký děti, velký starosti?!
my se momentálně dost perem se spaním, vypadá to na zrušení denního spanku (což je pro mě strasny, strasny), ale usina teď strašně dlouho, večer, pokud spi přes den, i dvě hodiny a to je teda taky dost narocny.,
Potrefenáhusa Ja jsem uz nad zrusenim denniho spanku taky uvazovala, vecer usinaji dve tri hodiny, ale pres den jeste spat evidentne potrebujou.
Emerald A to je pravda, haha. Takové sklízení plodů výchovy.
Potrefenáhusa u syna to viackrát vyzeralo na zrušenie denného spánku a zas sa k nemu vrátil, momentálne spí cez deň tak 1-x až 2-x do týždňa, ale má už 6 rokov. A až teraz je poznať, že vynechanie denného spánku nevadí. Tiež som trpela tým dlhým večerným zaspavanim, ale už som na to aj zabudla.
PotrefenáhusaVari náš spí teď zhruba jednou za čtrnáct dní
Z mojí dvojité zkušenosti jsou čachry s denním spánkem možné, až když jsou připravení, jinak je to očistec pro všechny. Ale nezdráhala jsem se, je budit dřív třeba.
Evaeva Potrefenáhusa Ja je pres den budim, kdyz pretahnout, ale usinaji az po pul jedenacty, byt treba v pul osmy uz vypadaji fakt unavene a lezi v postylkach.
Potrefenáhusa A nemůžeš ji nechat jen tak odpočívat? Že třeba nebude spát, ale musí být v postýlce a třeba si prohlížet knížku nebo poslouchat audiopohádku, moje děti takhle docela fungovaly, ne vždy se to povedlo, to je jasný. :-) A usnuly pak třeba 2-3x do týdne. Ono to spaní nepřejde ze dne na den, je to takovej proces....
Vari Já děti taky budila, chodívala jsem ven s kamarádkou, která nechávala dítě vyspat a byl by to pro mě očistec, usnuly spolu po obědě, ale její spalo kolikrát až do pět, šesti...no to by mě štrajchlo pak večer!
Potrefenáhusa Garfie taky budím, budila jsem i příšerku. A když jsem opravdu dlouhodobě dodržovala, že v 14hod je budím,tak i když jsem se třeba opozdila,tak se pak chvilku po 14hod vzbudili sami od sebe.
Krtek teď taky vymýšlí s denním spaním, usíná hrozně pozdě a já pak mám vždy dilema, jestli budit a připravit se o polední klid, nebo nebudit a řešit ho večer ![]()
Garfie Vari já taky budila, co spal jednou denně, tak skoro každý den, vlastně nevím, jak dlouho by vydržel:) A audio potvrzuju, naučila jsem na to obě děti, mladší právě u toho občas usne. Večerní uspávání se u nás moc nezrychlilo, spí déle ráno.
Potrefenáhusa to může být jen přechodný stav a zase se to vrátí. Já se právě pokoušela přeučit staršího ze dvou spánků na jeden, přišlo mi to ku prospěchu. Po týdnu jsem to vzdala a on jeden spánek sám zavedl asi za měsíc:) Když si rušil denní spánek úplně, měsíc spal Ob den.
Mrakoplas u autíčkářů mají hotwheels dráhy velký úspěch. Ještě by šlo nějakou dráhu koupit a rozebrat do adventniho kalendáře ![]()
Sairon moji už pak taky spali později, třeba 14 až 15:30 (16). Ale zjistila jsem, že důležitá je ta doba v součtu za 24h, i když třeba někdy nemohli usnout a vstávali třeba až v pět, večer usnuli ve stejný čas jako obvykle.
Psala mi kamarádka, jestli už vím, kam půjde dcera do školy, a že ona hledá soukromou, protože bude hodně dětí, naše děti vezmou jen na spádovou a tam ona nechce. (Já taky ne. Ale nevím, zda je to celé pravda. Nejspíš asi jo, ona tomu věnuje tak asi stonasobne víc času a energie než já.)
Ach jo, loni jsem řešení odložila, ale letos už to jaksi nejde ![]()
Já teda odpoledne taky budím, když by měl spát třeba do půl pátý, ale budím pozvolna, pohladím ho a lehnu si vedle na postel, někdy stačí jen že přijdu, jak už je spaní lehký.
Ale teda moc často to třeba není, většinou spí max hodinu a půl, což znamená, že ve tři už je vzhůru.
Mohučanka já teda doufám, že záleží, jakou nespádovou vyberete. U nás jsou dvě státní lehce alternativní školy a tam asi nemáme šanci, a pak tři státní velké, a tam si myslím, že ho vezmou kamkoliv.
Syn má ještě čas, ale stejně už si s tím trochu dělám hlavu. Neteř je teď v první třídě a ta učitelka si podle mě dala za úkol školu dětem co nejvíc znechutit a všem dokázat, jak jsou blbí.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí