Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 26. října 2022 13:12

Pinot Noir dnes som sa opäť dozvedela, že syn je rozmaznany,  lebo vyberal včera u babky z chleba kmin tak si vždy na vás spomeniem, že v skutočnosti je krásne. 

To je úplne zjav, nejaký detský odborník, ktorý chápe vsestrannost detskej duše.  Si vždy spomeniem, keď som po malého prišla na 3.deň škôlky poňho (Myslím ten prvý rok) a čakali ma uplakane  dieťa a vodopád vycitiek

A presne, ten kludovy režim u Evaeva , to je sci-fi. Cez víkend syn spať po obede spať nechcel, ale ja som to strašne potrebovala, keďže som bola potomstva, tak áno, prvýkrát ma nechal chvíľu driemat,  kým ma zobudil.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 26. října 2022 13:16

Jos zuby už má všechny venku

711990 Pinot Noir jo, leda prilepit stříbrnou kobercovkou...

Logopedka teda divná, proč by tam jinak člověk chodil?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2022 13:18

Pinot Noir logopedka je teda wtf.

Jinak já vyžaduju jen ať mě nechají na pokoji, v jiných částech bytu než já, jsou dobrovolně. Takže izolepy netřeba

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 26. října 2022 13:20
Reakce na Potrefenáhusa:

marieu jo, to je takovej paradox, ze lidi co chtej spát, travej velkou část času tím, ze uspávaj lidi, který nechtěj spát

tak to je úplně přesný  

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 26. října 2022 13:24

Potrefenáhusa S tím uspáváním tě lituju, my jsme měli dvouhodinovej cirkus na začátku, teda ne úplně na začátku, ale asi po týdnu a bylo to dost vyčerpávající, a to jsme byla relativně fit. Pak se to nějak podařilo překonat s tou lahví do postele, užívali jsme si to rychlý uspávání asi měsíc, jenom jsme prtě po večerní očistě nechali chvilku lézt po posteli (postupně se začal i mazlit), pak láhev do postele a spal do 10 minut. Vydrželo to asi měsíc, pak ze dne na den se po dopití lahve ozval řev a od té doby zase uspáváme, ale dokud to není na těch 2 hodinách, tak si říkáme, že dobrý.

Blbý je, že když je dítě nešťastný a brečí, tak si člověk nemůže říkat, že je to hezky společně strávenej čas, akorát se oba trápíte.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 26. října 2022 13:24

MPLee to je mi moc lito, drzim palce at vas cekani zitra dobre zpravy

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 26. října 2022 13:30

Pinot Noir nejake dodrzovani odpoledniho klidu je i u nas uplne scifi, i ta nase 5,5 leta to nedokaze behem spanku mlandsi sestry, furt chodi za mnou a vyzaduje nejakou interakci. Klid mam jedine kdyz ji pustim pohadku.
A ta vase logopedka  

Offline Gatita
8660 příspěvků moje polička 26. října 2022 13:32

711990 vim z byvale prace, ze kolegove kvuli zapisu ruzne uzavirali nejake pofiderni najemni smlouvy. Bydliste podle me neprehlasovali a obcanky si kvuli tomu urcite nemenili. Uz je to dele, moc jsem se o to tenkrat nezajimala, ale vim, ze vsichni "bydleli" u kolegy v byte na horke adrese. Nikdo z mych znamych tohle ted nedelal a vzali je vsechny, ale neslo tedy o Prahu 1. 

Edit ale abych nekecala, treba si to bydliste fakt prehlasili. To by asi nestacilo. Ale nevim.

Point meho prispevku mel byt, ze se ted dost znamych hlasilo na nespadove skoly a normalne byli prijati vsichni. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2022 13:34
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 26. října 2022 13:35

Potrefenáhusa to dlouhe uspavani je hrozne  my jsme si takto uzivali se starsi (ale nyni uz tak kazdy 2. vecer usne sama, ja ji v obyvaku prectu pohadku a ona sama zaleze do postele a usne, to je pro nas uzasne). Zati stafetu prebrala mladsi. Tu nyni uspava tatinek a pod 1,5 hodiny to jde malokdy. Nejak nam ten rezim nejde...

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 26. října 2022 13:36

Mohučanka ehm, o kterou skolu v nuslich jde? Pokud to neni tajna informace...

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 26. října 2022 13:42

U nás ten klidový režim po obědě také fungoval, ale u televize u pohádky. Přes den televize nebyla, tak to byla odměna a můj klid na kávu.

Večer to bez uspávání nešlo, takže bylo období zpívání ukolébavek, držení za ruku až po pouhou přítomnost v pokojíčku. A hlavně jsem musela dobře odhadnout hloubku spánku a odcházet po špičkách.

Offline luciole
1234 příspěvků moje polička 26. října 2022 13:49

Gatita 

Naše spádová školka vyžadovala při zápisu potvrzení, že na té adrese trvalého pobytu bydlíme několik let (už přesně nevím kolik - 2?, 3?...) tj. výpis z evidence obyvatel... 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. října 2022 13:50

Potrefenáhusa a nejlepší je, když mám doma ještě příšerku, tj. nahoře v patře se snažím uspat krtka, který uspat nechce a od té doby co začal chodi do školky, nechce usínat sám. Dole v přízemí je příšerka, která si sice jako vyhraje sama, ale když jsem nahoře moc dlouho, tak furt volá o pomoc s něčím, nebo mi chodí nahoru něco ukázat. Takže zatímco jsem se těšila že se v klidu najím a pak se natáhnu ( to příšerka umí dodržovat, že tak 30min pospávám a ona si potichu hraje), tak 45minut lítám nahoru a dolů a pak do sebe nahážu jídlo za neustálého příšerčinýho mluvení, který musí dohnat ten deficit kdy do mě nemohla nic hustit a během chvilky bych šla krtka zase budit

Evaeva u těch mých dětí zas není tak důležitý to množství spánku, ale délka bdělého okna. To jak dlouho přes poledne spí teda závisí na tom kdy vstávali, ale pokd chci aby usnul dřív jak v 20.30, musím ho nejpozděi po té 14hod vzbudit. Jinak usíná později. A je jedno jestli spal 30minut nebo 2hodiny.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2022 13:54

Gatita u nás určitě rozhoduje trvalé bydliště, ale samozřejmě tam nemusíš bydlet, takže se s tím taky prý různě kšeftuje. Mně se teda popravdě doklady kvůli škole nechce měnit doklady, takže budeme vybírat tam, kde je šance na úspěch.

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. října 2022 13:57

Evaeva Ja paradoxne musim ty doklady zmenit. Trvale bydliste ma syn se mnou v dome mych rodicu, ale tam nezijeme. Myslela jsem, ze v nasem zapadakove to bude jedno, ale pry je previs deti i tam. Ve skole ne, ale skolka je uplne plna. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2022 14:02

Sairon u nás délka bdělého okna byla důležitá tak do roku a půl, dvou let Když byli mimina, měli to tak, jak píšeš, bdělé okno jsem až úzkostlivě hlídala, ale pak právě začal být důležitý ten součet.

Polední klid se dvěma je kapitola sama pro sebe, kvůli takovým dnům jako popisuješ, se vlastně starší naučil na tablet, právě když jsem jeho polední klid "vyčerpala" na uspávání, a byl náročný den, ze zoufalství jsem mu pustila pohádku. Zvykl si bohužel dost rychle, takových dní moc nebylo. Bohužel to odbouráme asi až s družinouale snažím se to teď zkracovat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2022 14:05

Jos jasný, ale to dává smysl, ale měnit si doklady kvůli adrese, kde nebydlímU nás je ještě rozdíl mezi školou a školkou, školky jsou spádové jen podle městské části, můžeš si teda vybrat jakoukoli tady, ale školy mají spádové konkrétní ulice 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:08

Evaeva já to taky běžně řeším tak, že příšerka kouká na nějaký videa, jenže když jsou nemocní, tak jim pouštím ráno i večer inhalátor a aby u toho vydrželi, tak právě koukají a ten screentime už mi přijde fakt dlouhý. Taky když krtek obědvá jen u puštěného videa takže v ostatní čas už videa prostě nepouštím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2022 14:10

Sairon chápu! Syn má problém, když se věci nedějí tak, jak obvykle. Takže nejde mu to někdy pustit a někdy ne. Ale času moc nerozumí, takže tu dobu můžu zkrátit.