Zina jojo, otevřeš dveře, trošku šramotíš, brácha proběhne kolem a zakřičí, ty třískáš nádobím,... A dítě pořád zařezává
My teda máme problém vzbudit staršího i ráno.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva my máme výběr ze dvou možností (v dochozí vzdálenosti). Buď tu spadovou, nebo jinou, která je stejně daleko a má velmi dobrou pověst. Dojíždět zatím nechceme.
Garfie ne, ona se tomu spaní a položení teď hodně aktivně brání
a je to očistec hlavně pro mne, protože u toho tuhnu já a ona mě nenechá spát - jako jo, to spaní je fakt proces a za měsíc muže bejt všechno zas jinak - my teda teď měli před 3 tejdnama covid a ona chudák 2 dny horečky přes 40 a od ty doby je to fakt pokažený hodně
a já s tím buzením teda úplně dobrou zkušenost nemám, u nás to generuje třeba následující 4 hodiny strasnyho řevu, i když budim pozvolna, tak v 90% to fakt nesedne ...(a to fakt nechceš!) - ale teď je náš problém spis to, ze už spát nechce, nebo si i lehne, ale má strašně dlouhou tu závěrečnou pologumovou fazi a ne a ne zabrat
Mohučanka tak v tomhle případě bych věřila kamarádce:( S dojížděním to chápu.
Potrefenáhusa a naučit jí samostatně usínat asi nelze, co? Já to teď dělám tak, že u něj chvíli posedím, on si třeba hraje v postýlce s tužkou, a třeba za deset minut se zvednu, pustím mu písničky nebo audiopohádku a odejdu. Někdy pak leží dlouho, někdy usne a někdy po půl hodině odejde vedle do herny a sám si hraje, což je teda (neuvěřitelná) novinka posledních dní. On to buzení taky moc nedával, bylo vždycky potřeba ho přes řev rychle dostat do kočárku a dát svačinu do ruky, ale za čas si zvykl, pak už to bylo v pohodě.
Evaeva no ale ona spát nechce :-)) někdy ji nejde uvést ani do vodorovný polohy. Nebo i řekne hají, lehne si na gauč a prikreje se a za chvíli někam vystřelí
navrch já nějak nejsem vybavena pro život ve dvou patrech, my dole (krom kočáru houpaciho, kterej už ale teď moc nefunguje) spaní nemáme (ani teď místo na nej) a nechat ji bdelou nahore v patre bez dozoru se mi nechce
Zina nás syn sa pozvoľna sám zobudí, keď od neho odídem ![]()
Mohučanka myslim, ze se muzes podivat kolik deti se hlasilo vloni a kolik prijali, ale v Praze obecne v nespadovy skole neni sance
Potrefenáhusa Soucitim, u nas doma to vypada dost podobne. Malou se mi obcas podari presvedcit a zvladne to sama (v tech deset cca), ale u malyho bez sance, tam se nemuzu pomaku ani hnout na posteli.
Potrefenáhusa Já si pamatuju, žes to už o tom buzení psala, ono to je těžký, každý dítě je jiný, ale fakt je, že já to měla tak že "musím ji vzbudit ve tři, protože o třičtvrtě je brzo a ve čtvrt už je pozdě", v obou případech byla protivná, fakt to byla alchymie, takže chápu, že se na to můžeš vyprdnout. ![]()
A dům na patro je s malým dítětem peklo, to si dovedu představit.
Potrefenáhusa já to vždycky vztahuju na sebe, říkám mu, že JÁ si potřebuju odpočinout/pracovat. V tvém případě bych si asi lehla s ní, když jste tak zvyklý, ať dělá, co umí, já odpočívám. K tomu bych pustila tu pohádku, pár hraček do postýlky,...Ale na druhou stranu můžeš zkusit, že by nějaký den nespala, jaké bude odpoledne. Třeba to vážně už nepotřebuje.
Evaeva ale ona už prave nějaký dny už přes den vůbec nespí, protože proste neusne, vždyť to furt píšu? ![]()
hele a váš spi ještě v postýlce se zbrdlenim? Protože naše už z ni vyleze ...
Potrefenáhusa už dávno ne. Má postýlku s nízkým žbrblením, tak 40cm, takže samozřejmě vyleze úplně v pohodě. Během toho odpočinku v klidu chodí na záchod, občas se koukne na mě (dělám, že to nevidím
),...
Jestli není odpoledne protivná, tak už bych jí asi neuspávala, i když ta představa je pro matku nepříjemná
Ale snažila bych se jí naučit na klidovou aktivitu, kdy se jí nevěnuješ. To může dělat i dole. Se dvěma hodinama nepočítej:(, ale půl hodiny by to mohla zvládnout.
Tak my jsme pořád v nemocnici a bez vyhlídky odchodu domů. Výsledky z hematologickeho ustavu zatim nic neukazaly, nemame zadnou z tech klasickych tehotenskych poruch. Zitra se aspon snad dozvime, jak stoupaji ty desticky malemu. Dcera se drzi, kazdy den si volame pres face time, ale ja teda vetsinu tech hovoru probrecim. Od pristiho tydne navic musi moji rodice do prace, takze nastane teprve problem, co s ni ![]()
Gatitajak, lhat? Ono to neni podle trvalyho bydliste?
Evaeva hele tohle u nas je taky nerealny. On proste dobrovolne v jinym pokoji nezustane, kdyz nechce...a mala husicka je jeste skoro o rok mladsi, nedokazu si predstavit ze reknu dvouletymu diteti at zustane o patro vejs samo a hlavne st nedela bordel nebo nejaky vylomeniny:D
Mohučanka my budem mít kliku, když ho vezmou do spádové
jako beze srandy, tady se i na spádových školách v některých případech losuje. My máme zrovna spádovou s dobrou pověstí, ale věřím, že to půjde hladce.
Zajímala jsem se o ty školy s programy pro nadané žáky, ale v první řadě taky berou spádové děti, bojím, že je to bez šance.
Do PPP se dá s předškolákem objednat nejdříve v lednu, samotné vyšetření až na jaře. Bezva, když zápisy jsou v dubnu ![]()
MPLee ach jo, držím palce, ať se to rychle vyřeší.
MPLee to je mi moc líto :( ocr na starší by si tatínek/prarodiče vzít nemohli?
711990 tak já nemyslela, že bude v jiném pokoji. Prostě teď si musím odpočinout, chci si vypít kafe a něco přečíst. Co budeš dělat ty, když nechceš spát?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí