Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8660 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:12
Reakce na luciole:

Gatita 

Naše spádová školka vyžadovala při zápisu potvrzení, že na té adrese trvalého pobytu bydlíme několik let (už přesně nevím kolik - 2?, 3?...) tj. výpis z evidence obyvatel... 

​to je ale teda taky pekne silenej pozadavek, co kdyz ses prave (doopravdy) pristehovala?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:16

marieu Z toho uspávání a šššš by mě určitě hráblo. Známá uspávala dvojčata vkleče, rozpažené ruce a každou v jedné postýlce, po patnácti minutách ji chytaly křeče do kloubů, protože se nesměla pohnout. Dnes už jí teda dovolí si sednout mezi postele na zem a číst, ale o půlnoci je mají obě v manželské posteli. Je jim devět teda.

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:17

Gatita u nás se to jeden rok dokládalo ještě kupní smlouvou nebo nájemní smlouvou, aby to nebylo jen o přepsání té adresy, ale pak už nevím, jak to pokračovalo

Offline dzizisketa
9009 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:22

MPLee 

Moc moc moc držím pěsti, ať se vám hodnoty rychle zvýší a můžete brzy domů. Mám ještě v čerstvé paměti, jak je to v porodnici dlouhé. Na malou si může vzít muž nebo prarodiče OČR.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2022 14:23

Kan to ššš je bílý šum, dá se to i najít na YouTube, prodávají se hračky, co to pouští,... Některá mimina to prý potřebují dost nahlas a rodiče je uspávají fénem nebo vysavačem

Offline Vari
2226 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:24

Nemate nekdo zkusenost s biobachovkama na spani? Ja vim, mozna je to totalni blbost, ale znate to, tonouci se stebla chyta a ja bych po tech dvou letech chtela uspavani zkratit aspon pod dve hodiny :-(.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2022 14:25

Lamicka ono se to úplně vyřešit asi nedá, pokud nemá nějaká komise přijít na návštěvu (nadsázka). Já bych u té jedné lepší školy teoreticky mohla mít nájemní smlouvu u švagrové a takových lidí bude x, kteří ti to umožní.

Offline dzizisketa
9009 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:26

Já před hodinou uspala miminko v kočárku na balkoně a mezitím Rosťa sám usnul v posteli, protože tentokrát to dlouho trvalo, asi deset minut. Večer uspávám miminko normálně kojením a Rosťu přitom hladím po břiše a zpívám, naštěstí oba zaberou rychle. Od té doby, co chodí do školky, chce spát se mnou a miminkem. Ale včera se nějak zdržel a šel spát později a to si vyžádal svou postel v pokojíčku, ale hlazení a ukolébavka musela být.

Offline Tabea
8201 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:26

Potrefenáhusa já bych ten spánek zrušit zkusila. Může přece klidně spát přes den i obden. Pro mě teda bylo ukončení denního spánku vysvobození u obou dětí. Vyspali se v jeslích a já si večer užívala rodeo. Učitelka v jeslich sice u dcery rikala, že mi každej třetí den vytuhne odpoledne, pro mě byla ale představa dvou večeru ze tří hodně lákavá, tak jsem neustoupila. Chvíli byly třeba deti odpo unavené, když to rozchodily, tak byly zas ok. Žádný neutesitelný pláče od 4 odpoledne. 
Drzim palce. Ono to krátký večerní uspavani má hodně do sebe. 

Offline dzizisketa
9009 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:28

A spádová škola je dost sportovně zaměřená a to bude Rosťovi jistě vyhovovat. Žádné recenze ještě nesháním, chodí do ní spusedovic děti a jsou tam spokojení, tak snad cajk.

Myslím, že jsem se vyjádřila ke všemu a můžu si jít vypít kávu, než se cvrčci vzbudí.

Offline dzizisketa
9009 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:29

Evaeva 

My máme bt reproduktor s mořským šumem, dávám ho do síťky, co má miminko v korbě nad hlavou a ano, hodně nahlas.

Offline Vari
2226 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:31

Evaeva Skolku neresim a budu se modlit, at mi je vezmou u nas na vesnici. Jejich tata mu furt bydliste u rodicu a jejich spadova skola by byla dost vyhlasena zakladka, vim, ze prave u tyhle skoly dost rodicu cachruje s trvalym bydlistem. I kdyz mozna jsou tyhle uvahy uplne bezpredmetny, reditelka si vzpomene, co tam vyvadel jejich tatinek a tuplem mi je ze strachu neprijme :-D.

Offline Gatita
8660 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:31

mnum my jsme se taky nikam neposunuli. Vecery jsou hrozne, uplne zabite. Nechci se chlubit, ale ja uspavat celkem umim. Chvili jim tam ctu, s kazdym chvili polezim a jak jsem takova nudna osobnost, tak oni tam chvili zivaji a bud do cca 45 minut usnou, nebo je tam necham a oni me ani nevolaji zpatky.  Jenomze pro me je i ta necela hodina kolem pul devate stezejni, uz pak nejsem schopna nic moc delat a predtim je zas kolotoc ukoly-vecere-koupani. Takze se stridame s muzem. To je tam pak jeste v pul desate cirkus a skonci to tak, ze tam s nima muz rovnou usne. Ja jsem strasne moc nastvana, vecery zabite, vetsina prace je na mne a s muzem uz se skoro vubec nebavime, jak to cele prospi.  A to radsi ani nebudu psat, ze v noci se vsichni ruzne budi a casto spime vsichni v jedne posteli. A mne to vubec nevyhovuje. Muz je s tim v pohode, coz mi vadi asi tak nejvic...

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:33

Vari deti maj trvaly podle matky, tak byste je museli (zjevne fost s predstihem) prehlasit:D 

Online Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:35
Reakce na dzizisketa:

Myslím, že jsem se vyjádřila ke všemu a můžu si jít vypít kávu, než se cvrčci vzbudí.

​Ještě chybí, jestli by Rosťu na logopedii zaujala spíš zvířátka, nebo hasiči. Ale myslím, že odpověď znám.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2022 14:37
Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:37

Kan devět.. jako let?? My jsme tedy manželskou postel uhájili. Akorát teď od léta velká trpěla úzkostma před usnutím, které side z největšího přešly (už nepláče), ale  tak nějak se přetavily v takový iracionální strach z drobnýhp hmyzu. Na vysvětlenou- úzkostné usínání vyprovokovalo několik nocí spojených s opakovaným buzením komáry a jejich lovem o dovolené. Teď kňourá kvůli drobným muškám z květináčů nebo zatoulaných octomilek. Obojí mám z největšího pod kontrolou, ale občas je nějaká vidět v dětském pokoji a velká pak trochu vyvádí, kňourá, pofňukává, usíná s peřinou přetaženou přes hlavu. Jsme trpěliví, vysvětlujeme, ujišťujeme, kromě lampiček na usnutí (vloni jim ježíšek přinesl kouzelné Djeco) rozsvěcíme ještě takovou malou girlanu s horkovzdušnými balony, ale zatím jsme se nemuseli vracet k přítomnosti při usínání a tu postel jsme jí taky vymluvili. Spala se mnou, jen když měla na jaře takovou příšerně zvracivou, od té doby to zkoušela opakovaně, ale vydrželi jsme. 

Offline Vari
2226 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:39

711990 Jj, ja vim, zatim maji trvaly bydliste po mne, aby mi je snad vzali do mistni skolky. Pritel tam v dobe jejich zahajeni skolni dochazky bude mit trvaly bydliste pres 40 let, to by snad mohlo stacit :-D. Deti bychom samozrejme eventualne prehlasili. Uvidime, jeste mame par let cas. Tady sice skola je, ale jen do paty tridy a kdo mi zaruci, ze se dostanou na osmiletej gympl. 

Offline Vari
2226 příspěvků moje polička 26. října 2022 14:41

Evaeva Trojka z chovani v prvni tride, staci? :-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2022 14:41

Gatita u nás to večer vypadá tak, že po pohádce a písničkách začnou oba vykládat a zpívat, pak už jen starší a mladší kňourá, že ho to ruší. Pak je oba okřiknu, oni zalehnou a spí. Suma sumárum 45 minut. Taky se střídáme a muž usne pokaždé dřívAle pak se normálně vzbudí, já mezitím obvykle ještě pracuju, a večer pokračuje.